БИРА, БИРА ... СЪРЦЕТО МИ СПИРА :>

01.02.09
22:27

Бирата... Много четох за нея. Всеки казва различно. Това може би ще бъде поредната тема, в която едни ще твърдят, че по малко не вреди, пък други - че абсолютно се забранява при каквато и да е цел във фитнеса, но трябва да знам! Замислям се просто, не ми е никакав проблем да спра всичко, което е в графата “вредно” за НВД (свалям в момента), но.. някой ден ще съм на сериозна възръст, ще ми е минало времето и ще съжалявам, че съм се лишавал толкова много, че съм бил толкова стриктен в това, че съм забравил да живея и да се забавлявам. Да се върнем на темата? Говорим за бирата конкретно, не за алкохола като цяло. Няма да я спра каквито и коментари да видя, но въпросът е конкретно колко вреди веднъж-дваж пътя в седмицата по 1-2-3 (максимум) бири? Това не е начин на живот, а просто екстра. Не мога да седна на масата в кръчмата със всичките си приятели, те да си пийват биричка, а аз минерална вода, също така смятам, че горещо лято и море без бира .. не са работа просто.

DE

02.02.09
04:03

Аз лично никога не съм се ограничавал :)
Предполагам не си тръгнал да ставаш Мистър Олимпия, че да не си позволяваш нищо, камоли пък 2-3 бири. Естествено говорим по около 2 до 3 пъти в седмицата.. при това го правя само лятото. А и има седмици, в които въобще не близвам..
На всеки както му е сладко ;)

Мнението беше редактирано от death на 02.02.09 04:04.

02.02.09
08:21

Алкохолизма не води до нищо добро :-)

02.02.09
10:02

Доказано е , че бирата хидратира 3 пъти по - дбре от водата . Имало опит, в който 2 групи мъже тренират и в последствие на едната са им дали бира а на другата вода . Хидратацията на Групата с бирата била пъти по-голяма от тая с водата . А до колкото знам  , 3-4 бира са полезни за бъбреците .  Прекаляването в вредно . Получава се обратния ефект - дихидратиране .  С каквото и да прекалявате е вредно.

02.02.09
16:03

казано от Thrashmetal на 01.02.09, 22:27:

но.. някой ден ще съм на сериозна възръст, ще ми е минало времето и ще съжалявам, че съм се лишавал толкова много, че съм бил толкова стриктен в това, че съм забравил да живея и да се забавлявам.

Аз пък бих се радвал,че не съм си позволявал разни работи.Не после като всеки друг човек на 50-60 години да не може да се наведе или да ходи до болницата 3-4 пъти в месеца и да пия по 100 лекарства на ден.За мене забавлението далееееч не опира до алкохола било то в кръчма или на купон.

02.02.09
16:37

казано от Миро на 02.02.09, 08:21:

Алкохолизма не води до нищо добро :-)

Къде е алкохолизма, и къде са 2-та литра бира седмично?

Винаги мога и без :) Аз 2-3 бири в месеца най много.Колкото за цяр.

02.02.09
16:45

Моя отговор по темата е следния:Опитайте се да съчетаете нещата както на вас ви доставят удоволствие.Искам да кажа,че преди пиех адски много бира-лятото на 2007година бях барман на един басейн и пиех предимно бира по цял ден,вместо вода-бира....Много обичам бира,ама почва да ме надува много и се дразня....От споменатото лято пия по-малко-т.е съм се вглъбил повечко във фитнеса.Ама все пак ако нямаш амбицията да ходиш на Олимпия не трябва да си забраняваш всичко.По 1-2 бира на седмица не е фатално,аз като ми се допие понякога пия една бира или да кажем чаша червено вино вечер...виното е добър спътник ама и с него не трябва да се прекалява все пак....
Извод:Пробвайте от всичко в тоя живот,не се ограничавайте на 100 % от всичко,ама и не прекалявайте ......
Айде със здраве...

02.02.09
18:46

казано от Chushko на 02.02.09, 16:52:

Проблема не идва от бирата (в умерени количества), а от мезето към нея !

Не мезя бира :)

DE

02.02.09
19:20

Що, аз хвърлям цацата към тъмния аквариум :)

02.02.09
19:53

казано от death на 02.02.09, 19:20:

Толкова време без мазни и питателни храни, че като пробвам картофки от фритюрник .. имам чувството, че ще се отровя. Много са ми мазни, трябва да ги стискам със салфетки :) А цаца.. просто не съм фен.

02.02.09
21:17

вчера вечерта изпих една малка стела (300мл) първият ми алкохол от 4 месеца. Не, не съм пил на празниците. :)

DE

02.02.09
22:19

казано от Thrashmetal на 02.02.09, 19:53:

казано от death на 02.02.09, 19:20:

Толкова време без мазни и питателни храни, че като пробвам картофки от фритюрник .. имам чувството, че ще се отровя. Много са ми мазни, трябва да ги стискам със салфетки :) А цаца.. просто не съм фен.

Има го този момент, да :)
Аз сутрин не съм вкъщи и ям в една закусвалня, там предлагат само варени картофи.. просто прекрасно :)
А вкъщи като правят нещо с пържени.. пак са ми вкусни но някакси друга нагласа имам към тях.. психологическа граница :)
Но виж, цацата ми е на сърцето и не мога да я откажа :)

02.02.09
22:22

До колкото знам за цацата, както е изкарана от водата - така отива на котлона/фритюрника. Тоест е нечиста.. Вярно ли е това?

03.02.09
19:36

Може би минава един душ :D

03.02.09
19:52

казано от Thrashmetal на 02.02.09, 22:22:

До колкото знам за цацата, както е изкарана от водата - така отива на котлона/фритюрника. Тоест е нечиста.. Вярно ли е това?

Е нали от водата я вадят, защо пак да я мокрят?  :lol: Във водата си плува, защо да е нечиста  :-P
Ако такива неща те впечатляват е добре да не оставяш на непознати хора да ти приготвят храната, че и аз съм забелязал че не се стараят особено.
А по въпроса, бира не обичам много-много (става ми тежко), но виж хубава ракия не връщам ;)

06.02.09
16:45

http://www.puls.bg/health/news/news_1725.html   ;-)

DE

06.02.09
17:21

ако под 2-3 бири на седмица или по рядко разбираш зависимост..
Значи съм наркоман от към фитнес, добавки, кафе.

Мнението беше редактирано от death на 06.02.09 17:22.

06.02.09
18:03

Thrashmetal, не се притеснявай за цацата... и да я мият отдавна са я замърсили с живак : ) Добре че поне цацичката е с ниско съдържание на живак.

Иначе за бирата - не ми е вкусен алкохола като цяло.. лятото пия по една на седмица-две/три с компанията, а през зимата само тъмна бира пак през същото разстояние.

14.02.09
09:59

И аз едно време много бира пиех и мезех с нея, докато не станах 95 кг (не беше само тя причината де ):D, От тогава не сам близвал, стана вече година и половина.Иначе като ида на кръчма с приятели винаги я замествам с бяло вино :)

14.02.09
14:20

казано от Oyama на 14.02.09, 09:59:

И аз едно време много бира пиех и мезех с нея, докато не станах 95 кг (не беше само тя причината де ):D, От тогава не сам близвал, стана вече година и половина.Иначе като ида на кръчма с приятели винаги я замествам с бяло вино :)

Поредният заблуден, който си мисли,
че заради бирата е качил десетки килограми..

14.02.09
16:47

ако прочетеш по-добре ще видиш че сам написал че не е само тя причината ...Не съм казал че обвинявам само бирата за това че съм качил, просто тя и мезенето подпомогнаха процеса

14.02.09
19:44

Дотук изводите, които си правя са, че най-лошото, което бирата може да причини на човек е да му издуе стомаха. От там, от разширения стомах идва и шкембето. А като цяло за самата бира, като продукт - нисковъглехидратен, не самата бира, ами мезетата с нея вредят на спорта. Прав ли съм?

15.02.09
14:41

спокойно бе пич пии си биричка вярно че те подува ама... си е блага
аз пия не повече от 5-6 месечно , защото корема ми се топи много бавно а не искам  нищо да ме забавя
обаче моие цели са далеч от това да съм мисър олимпия
а за такива фъстъци чипсове мезета не искам и да чувам

15.02.09
16:39

казано от dannyel на 15.02.09, 14:41:

аз пия не повече от 5-6 месечно , защото корема ми се топи много бавно а не искам  нищо да ме забавя

Бирата не е най-големия проблем в режима ти.Няма място там, но не пречи и рядката консумация.Ако режима ти не струва мнго ясно, че бирата ще е виновна :) Както казаха по-горе корем се прави от мезето покрай бирата :)

15.02.09
17:44

еми попринцип корема е проблемен при повечето хора
просто докато напредвам с гърбът ръцете и гърдите корема напредва по бавно
то и метаболизма ми е един....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1