Алкохола-полезен?!

01.02.09
12:35

Вярно ли е,че малкото алкохл е полезен?А виното?

01.02.09
13:19

Най-вече за производителите му. :)
Чел съм статии, според които 1 чаша вино е полезна за кръвното, 50гр. ракия са полезни за еди какво си, но човек като се замисли...всеки ден по 1 ракия и това си е алкохолизъм. Ако човек си търси извинение да пие едно или да се насвятка като прасе....това е друг въпрос вече.

01.02.09
13:21

Подкрепям - алкохола е полезен само за тези които го произвеждат или търгуват с него.

01.02.09
16:03

Аз като започна да споря на тая тема с пиячи ми и се е.. маиката.Като започнат колко е полезен и колко вреден е протеина на прах....

01.02.09
16:12

казано от QcK на 01.02.09, 16:03:

Аз като започна да споря на тая тема с пиячи ми и се е.. маиката.Като започнат колко е полезен и колко вреден е протеина на прах....

И на мен ми се е случвало... просто не спори. Казваш “Да ОК прав си. Ще видим след няколко години кой ще е в по-добро състояние.” Няма смисъл да спориш. Иначе и аз от доста хора съм чувал, че по чаша вино всеки ден е добре да се пие. Дори в едно интервю Владо Ризов беше казал, че всяка вечер пиел по 1-2 чаши вино.. потвърди че е полезно. Не знам кои е прав и кой не е...

Мнението беше редактирано от Петров на 01.02.09 16:13.

01.02.09
16:17

Виното - ДА! Но да вземете да пиете по една мастика всеки ден си е както казаха по-нагоре - чист алкохолизъм!

01.02.09
16:24

За всеки влак си има пътници.

01.02.09
16:26

Да, това е малко глупаво. Всъщност, спорът е безпредметен. И аз не съм въздържател, но дори и когато пиех по няколко литра концентрат седмично, не съм живял с илюзията, че това е полезно. :)

01.02.09
16:44

казано от С7АЛК3Р на 01.02.09, 16:26:

Да, това е малко глупаво. Всъщност, спорът е безпредметен. И аз не съм въздържател, но дори и когато пиех по няколко литра концентрат седмично, не съм живял с илюзията, че това е полезно. :)

А щом някой хора смятат че това е “полезно”, прави сметка на какво дередже са те :D

01.02.09
16:51

Мисля че вече беше дискутиран този въпрос, но и аз ще си израза тук мнението - алкохола в малки количества (твърд ~ 50гр) два пъти седмично е полезен вечер, защото е съдоразширяващ.

01.02.09
17:25

За виното знам, че по една чаша всяка вечер е полезно, стига да е качествено. Ако работата ви е доста напрегната 50 гр. алкохол всяка вечер могат да са ви полезни. По добре да му отпуснете края с едно малко от колкото да сте напрегнат и неспокоен. Нервите не се възтановяват!

01.02.09
18:51

това е като лафа че по една цигара от време на време е полезно да прочиства устната кухина :)

01.02.09
19:32

и аз наскоро водих диалог с приятели (любители на чашката) ... и те ми викат , алкохола бил полезен .. но само толкова .. нито се аргументираха за какво е полезен , как точно ще ми е полезен ... просто бил полезен  , водката имала витамин С  , мастиката за стомаха , виното за кръвта , ракията за хранопровода и тънките черва , бирата за бъбреците .. е то какво стана - тотално алкохолизиране в името на здравето  ... и така като други митове и този се носи от уста на уста .. полезен че полезен .. аз здрав алкохолик не познавам ...  пък за това че протеина на прах бил вреден .. хм .. те 90% от хората смятат протеините на прах , креатина ,аминокиселините за ХИМИЯ .. прави си изводите ..

Мнението беше редактирано от CheFolino на 01.02.09 21:27.

01.02.09
20:02

казано от QcK на 01.02.09, 12:35:

Алкохола-полезен?!

Де да беше...

01.02.09
20:23

Момчета аз имам снимка когато съм 1ви курс и пиех всяка седмица концентрат в огромни количества - тегло 75 кг, имам и снимка сега 3 години по-късно на 100 кг.Акъла ми дойде още в 2ри курс че се съсипвам.В момента в месеца максимум 2 пъти да пийна нещо.Иначе си обожавам бира и лятото всяка вечер се наливах с нея,особено когато прочетох че съдържа само 15 гр въглехидрати,още повече я заобичах.От бирата не се пълнее.Вижте снимката в лошият период от живота и преценете сами колко е полезно да се пие алкохол.

01.02.09
20:50

Имаше преди време 2 страници във в-ник ‘Труд’ или ‘24 часа’ относно бирата. Имаше сериозни доводи, че до 1 литър (да, правилно) на ДЕН е полезна. Оставяме това, че има въглехидрати. Не става дума, че е диетична, а полезна за бъбреци и т.н...

01.02.09
21:06

Естествено,че няма да се аргументират.То повечето хора си вярват в различни митове нищо,че не мога да ги докажат-алкохола бил полезен,от цигарите се отслабвало,от студеното се  разболяваш,като кихнеш значи се разболяваш и тем подобни простотии.

01.02.09
21:37

От бирата също се пълнее. Бройте и калориите в алкохола. Отделно той доста забавя метаболизма. Даже на сайта има една статия за алкохола - прочетете я и не се залъгвайте че алкохола е полезен. И аз пия бира - харесвам я, но не си мисля че е полезна. Макар да има много по-слабо влияние от твърдия алкохол.

01.02.09
21:56

Алкохолът е полезен само за доброто ви настроение и за разваляне на фигурата.Не искам да споря за калорийността му но полза в него не виждам.Убива бактерии и т.н. Подържайте на ниво личната си хигиена  и няма да имате проблем.

Мнението беше редактирано от Cheresharche на 01.02.09 21:56.

02.02.09
07:21

Много е полезен алкохола, винаги го препоръчвам на най-големите си душмани. Също така редовно като се запозная с някоя мацка в дискотеката и наливам по много - върши ми страхотна работа.
Сериозно казано това са бабини девитини, служещи за оправдание на алкохолоците - зъби лекувало, бактерии убивал, стомах прочиствал, съдове разширявал и т.н. Аз до сега здрав пияница не съм видял, а и на всичкото отгоре има много по-добри начини за бактерицидно влияние върху организма, разширяване на съдовете и повишаване на тонуса - Еврика!Спорт!

Значи той може и да е полезен, но не за фитнеса и особено не ако сте на диета за промяна на теглото.
Вярно е че може да регулираш кръвното с него, да се предпазиш от някои заболявания...
Иначе, Абаджиев ако се не лъжа, даваше на състезателите си чашка червено вино преди лягане :)
Поздрави!

02.02.09
13:23

Абаджиев имаше и претенции, че е наясно с генетиката и физиологията :lol:
А не мислите ли, че темата е толкова банална- във всяко месечно списание пише по нещо за някакви си учени от някакъв си университет и пр. :lol:

IB

02.02.09
18:28

казано от introducer на 02.02.09, 13:23:

...във всяко месечно списание пише по нещо за някакви си учени от някакъв си университет и пр. :lol:

Офф топик
Аз пък ей сега видях по БТВ, че гледането на женски гърди е полезно, можело да увеличи продължителността на живота на мъжете с 2-5 години... пак някакви си учени го установили. Забавни станали новините напоследък, трябва да ги гледам по-често. :)

А алкохола... поне няколко човека познавам, които заради алкохола сега са просяци...  Човек много лесно губи мярка. По-добре без него. ;)

02.02.09
19:57

Отговорът не закъсня!

http://www.bb-team.org/articles/3355/

06.02.09
17:02

http://www.puls.bg/health/inquisitive/news_1732.html   :smirk:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1