01.02.09
23:36
За трупане на маса кое ще ми излезе най-изгодно да взема -> протеини+амино,гейнер или нещо др. Според мен по-бързо и по-евтино ще ми излезе да си взема гейнер вместо протеини, аминота и там креатини. Молбата ми е да ми кажете какво да си взема за цена от около 100-150лв и да ми излезе най-изгодно.(без стероидчета нали а у ;) )
02.02.09
07:33
епа земи си гейнер ама наблегни на храната също така
от прочетеното във форума и съветите на по знаещите тук , идеята за гейнер не ми харесва . реално ако си вземеш един протеин го смесиш с глюкоза ще получиш гейнер ... на по ниска цена ... вземи си една бака 10libri ANS American whey ако ти трябва за повечко време . ако не ти е проблем всеки месец да отделяш тази сума само за протеин можеш да си вземеш каквато и да е друга марка протеин
02.02.09
09:30
Ми наблегни на храната и за около 120-30лв може да си вземеш хубав креатин,глутамин,аргинин и ДХЕА примерно,което ще трябва да имаш напредак в килограмите.
02.02.09
13:02
казано от Стоянчо на 02.02.09, 11:40:
Точно гейнера е набутвация - 10 дози и тубата свършила...
Чаках твоя пост, ама ако може да е по-изчерпателен и по-по темата.
ПП: Мерси и на другите! Ако напишете още мнения няма да е във вреда.
Протеин+глукоза за след трен иначе без, отделно от тва креатин моно че е евтинийка + ако ти остане лев БЦАА на прах и си 6 :)
Кое не е по темата? Казвам, че гейнера е за “злояди” хора, които не могат да се наядат качествено с наличното в хладилника. Приемаш конски дози и бурето от 2,3,4…килограма свършва за 2 седмици. Който вижда изгода в това, да го прави. Въпросът ти е цитирам: “кое ще ми излезе най-изгодно да взема”. Е, отговора ми е в насоката, че гейнерите не излизат изгодно. Купи си 5 либри протеин 90лв. + ВСАА за 60лв и тренирай... Тия 150лв. за колко време мислиш да те оправят?
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.02.09 13:44.
02.02.09
16:17
казано от Стоянчо на 02.02.09, 13:43:
Кое не е по темата? Казвам, че гейнера е за “злояди” хора, които не могат да се наядат качествено с наличното в хладилника. Приемаш конски дози и бурето от 2,3,4…килограма свършва за 2 седмици. Който вижда изгода в това, да го прави. Въпросът ти е цитирам: “кое ще ми излезе най-изгодно да взема”. Е, отговора ми е в насоката, че гейнерите не излизат изгодно. Купи си 5 либри протеин 90лв. + ВСАА за 60лв и тренирай... Тия 150лв. за колко време мислиш да те оправят?
Ами според това, което си написал ще ме изкарат месец. Ако има нещо по-изгодно казвайте.
ПП: Аз имах предвид, че се надявах да чуа по-обемен отговор именно като този, защото ми е направило впечатление, че доста ги разбираш нещата и мисля, че даваш добри съвети.
02.02.09
16:38
100-150 лева можеш да си вземеш едина хубава сурватка с един креатин за около месец месец и половина ,но освен това наблегни и на храната и няма как да не качиш
Нека кажа,че и аз не съм привърженик на гейнера.....Напълно съгласен съм със Стоянчо,като мога да допълня,че хората които ги марзи да си отварят устата обикновено си взимат гейнер.....за 160 лв вариянти има:ако е от Бг-протеин на АСН е добър вариянт-10 лб или 5 лб+аминки на пудра,ако мислиш да пазаруваш от някой сайт(не БГ)си взимаш един креатин(НАУ или ОН),БЦАА(НАУ на пудра)и ти оставам парички за един протеин от тука от БГ....
Ако искаш да си направиш гейнер-суроватка+декстроза=гейнер и ВВввООооААаалллЯЯЯЯ.....Успех...
Принципно въпросният импровизиран гейнер декстроза + суроватка става единствено за след и по-време на тренировка заради глюкозата. Някои от добрите гейнери имат интересни въглехидратни формули, които ги приближават до понятието “заместител на хранене”. По-подходящи са за през деня, особено ако се смесят с някаква храна. Неизгодни излизат гейнерите с повече въглехидрати и по-малко протеин. Другите(примерно ON Pro Complex, Dymatize High Protein Mega)ако им допълниш въглехидратите с някаква лека храна получаваш МРП на прилична цена. МРП, което е на по-добра цена от протеинова вафла и по-добър вариант от вафла за службата(щото малко по-бързо се консумира).