Хранене - ММ

TA

02.02.09
12:59

Отново една от обичайните теми - режим за покачване на ММ. Да кажа, че нищо не ми е ясно от тая храна и въглехидрати и протеини. Четох, четох, ама нещо трудно ги асимилирам. Все пак да ви кажа това което съм разбрал до сега:
Сутрин 7часа - овесени ядки с к. мляко и яйца(нямам идея за какво, но гледам че всички ги слагат)
9-10 часа - сандвич с пил пържола
12часа - пържола с картофи/ориз
14часа-тренировка(не знам дали трябва да ям нещо преди нея, затова съвет, ако може да дадете)
15,30-16часа - края на трен - банан и мед
17,30 - пържола, ориз/картофи
20-нямам идея какво да ям в този час(предполагам каквото има сготвено)
преди лягане нещо да кажете - извара гледам, че доста се слага, ама мисля, че ще съм гладен след яденето от 20 часа, защото си лягам към 10-11.

Темата беше редактирана от Taen на 04.02.09 21:00.

02.02.09
13:16

казано от Taen на 02.02.09, 12:59:

Сутрин 7часа - овесени ядки с к. мляко и яйца(нямам идея за какво, но гледам че всички ги слагат)
100-150гр овес,кофичка кисело мляко,3 яйца(ПРИМЕРНО)
9-10 часа - сандвич с пил пържола
150гр да е месото,зеленчуци да има някакви
12часа - пържола с картофи/ориз
перфе,стига да е добро количество,а не 2 лъжици
14часа-тренировка(не знам дали трябва да ям нещо преди нея, затова съвет, ако може да дадете)
преди нея нищо,освен ако не пиеш аминокиселини или протеин
15,30-16часа - края на трен - банан и мед
2-3 банана или 40-50гр мед,ако пиеш амино или протеин тук е мястото
17,30 - пържола, ориз/картофи
да са много!
20-нямам идея какво да ям в този час(предполагам каквото има сготвено)
моя съвет-пак като след тренировка.месо+въглехидрат!
преди лягане нещо да кажете - извара гледам, че доста се слага, ама мисля, че ще съм гладен след яденето от 20 часа, защото си лягам към 10-11.
150-200гр извара,някакви ядки(50гр фъстък,орех,бадем)

За мен - тренирам от 2 години и половина 3 пъти в седмицата, 180висок 77кг.

02.02.09
16:53

Това “нямам идея за какво е това, но гледам че се слага” не е много добре .Вземи повече се интересувай от храните с които се храниш , за да разбереш техните лоши и добри страни.

02.02.09
17:00

С две-три думи ще ти кажа:
Въглехидрати-леща,ориз,макарони,овесени ядки,картофи..
Белтъчини-месо,яйца,извара(извара преди лягане е предпочитат хората,защото се смята,че те “храни” през цялата нож докато спиш)
Мазнини-ядки(доста хора ги приемат вечер с цел забавяне още повече на белтъчините от изварата)
Има значение и  с какъв метаболизъм си.....колко кг си и така....Сметни си колко въглехидрати,белтъчини и мазнини ти трябват според кг-те и според това каква ти е активността...
Има таблици тука във форума(за пресмятането,за хр.ст на храните и на ГИ)....Успех..

Мнението беше редактирано от Костадин на 02.02.09 17:01.

TA

02.02.09
22:20

Ами аз ги гледах тези таблици, но проблема идва от там, че не знам кога какво да приемам. Дали сутринта въгл или белтъч, преди и след трен какво да се взема.
Ако може още някой да нанесе някакви корекции или да добави нещо по ‘моят’ хр. режим, ще съм благодарен.

03.02.09
21:04

Попринцип белтъци , въглехидрати , мазнини трябва да приемаш през целия ден разпределени на 5-6-7 хранения.Белтъци се приемат рано сутрин на закуска(главно яйца),с тях добавяш и въглехидрати ( овес,примерно).Белтъците са важни рано сутринта, защото докато спиш тялото неможе да ги набави и така следователно неможе да се възстанови напълно.
За въглехидратите и мазнините , те ти трябват през целия ден , но не да прекаляваш.Абе общо взето разгледай темите за храните и си направи един списък, разпредели си ги на 5-6-7 хранения през деня в равни съотношения (белтъци,въглехидрати,мазнини(1:1:1)) долу-горе е това :)

Мнението беше редактирано от Agapao на 03.02.09 21:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1