болка в китката

02.02.09
14:13

здравейте,имам проблем с ръката от 1 год. болка в китката,лекарите казват че е вузпъление на сухожилията,биха ми 4 инжекции(Flosteron)но не помага особено.Правя си почивка вече от 3месеца и не съм тренирал ама и това не е помага.Някой ако може да ме посъветва как да се оправя и като почна да тренирам какви мерки а взема,може би накитнци но какви точно ластични и т.н ???        БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

02.02.09
15:43

Имам подобен проблем братле.Болка в дясната китка като правя въртолет.Взех си ръкавици с накитник и се пооправи малко.

Накитниците на ръкавиците са боза. Те са чиста проформа. Не познавам 100% всички ръкавици, но доста ръкавици са ми минали през ръцете и отговорът е - НЕ! Не стават. Само топлят и потят, като и двете са спорна полза.

Вземи си ластични, трибойски накитници. И стягай здраво.

Зарежи на 100 % всичко за бицепс и трицепс с прав лост, вкл. скрипци и подобни и не си претоварвай бицепса и трицепса с големи тежести.
И внимавай, например при лежанка: тежестта да ти пада точно на края на възглавничката на палеца, в основата на ръката.
Пояснявам: ако това ти е ръката
http://www.esotericarchives.com/agrippa/hand.gif
Тежестта да пада някъде около кръгчето на “мъжкия знак”. Така китката е минимално натоварена.

Поздрави!

02.02.09
17:04

И мен ме боляха китките, затова ползвам ластични бинтове. А един съсед също се оплакваше от китките си и инструктора във фитнеса му казал да прави упражнения за нея и след 2 седмици беше ОК

03.02.09
08:54

Чувал съм добри отзиви за боксьорския бинт,а прекаленото стягането не спира ли кръвта?  Много благодаря за съветите и поздрави.

Чак да спре кръвта няма, но то не пречи като не правиш серия да си ги отхлабваш.
Във всеки случай за травмите на ставата е ключово не намаленото кръвооросяване на кожата, а доброто обездвижване на ставата.
Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 03.02.09 09:10.

03.02.09
16:00

Ясно,едно голямо благодаря и последно да си кажеш мнението за боксьорския бинт и пак БЛАГОДАРЯ!

Не съм ползвал, но предполагам че част от идеята му е пак такава.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1