Два месеца в залата ,време за малки промени

04.02.09
10:51

Здравейте,
тренирам от много време ,но с твърде дълги прекъсвания.Резълтатът е ,че теглото ми се променя с по 5-7кг нагоре или надолу в интервали от по 2,3 месеца.В момента съм 183см , 95 кг , 19 г.Искам да изчистя хубаво и да постигна траен ефект.
От 3 седмици съм на лека диета и от 2 седмици почнах да тренирам.Имам няколко въпроса към по-запознатите.
Сутрин ям плодове(ябълка,банан,портокал,грейпфрут) или мюсли(с кисело мляко 0.1%) , до 16 00 часа гледам да направя още 2 хранения ,в които включвам яйца или пил. месо + извара+ някакъв въглехидрат (обикновено 2,3 картофа или ориз)+зеленчуци.Вечерята ми е  пил. месо или яйца + извара или обезмаслено обезсолено сирене + салата.Гледам след 20 00 часа да не се храня ,макар че 3,4 дни седмично си лягам след 3 часа през нощта.Знам ,че може би трябва да направя още 1,2 хранения ,но просто понякога нямам време и за 2 хранения общо ,пък камоли повече.
Тренирам интензивно 3,4 пъти седмично.Правя супер серии, с много повторения и  с мн. малки почивки между сериите.Понеже още не съм влезнал в добър ритъм правя по 20-25 мин кардио,като смятам да стигна поне до 40 мин. в следващите 2 седмици.
И сега с питанията:
Плодовете и мюслите (с плодове в тях) сутрин правилен вариант ли са?
Тренирам на гладно  и след тренировка (около 10 -11 часа сутринта) не знам какво е подходящо да ям.Иска ми се пак плодове или мюсли ,но мисля ,че не е много подходящо и направо се храня на обяд.Какво да направя в случая (имам един протеин вкъщи,но не ми се иска да приемам).
Също така не съм избрал какви добавки да взимам.Чудя се дали BCA е правилният избор в моя случай(като съм наясно ,че от него няма да сваля).До сега съм постигал много добри резултати с Animal cuts , но кофеинът вътре ми идва в повече.
Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.04.11 12:24.

04.02.09
11:23

Не тренирай на гладно!БЦАА са точно за тебе аз ги пия 2 преди и 4 след тренировка

04.02.09
11:29

казано от fe2_vanio на 04.02.09, 11:23:

Не тренирай на гладно!БЦАА са точно за тебе аз ги пия 2 преди и 4 след тренировка

И оттам идва въпросът ,какво и колко време преди тренировка да ям?

04.02.09
11:33

3-4 яйца както си ги обичаш на омлет примерсно час,час и 30 мин преди тренировка е екстра за мене.Може овеси разни с мляко и банан.Мене любимата ми закуска е 1-2 банана с кофичка кисело мляко(разбъркано).Анимал кътса как ти действа,че и аз почвам да чистя от тез дни?

04.02.09
11:36

казано от fe2_vanio на 04.02.09, 11:33:

3-4 яйца както си ги обичаш на омлет примерсно час,час и 30 мин преди тренировка е екстра за мене.Може овеси разни с мляко и банан.Мене любимата ми закуска е 1-2 банана с кофичка кисело мляко(разбъркано).Анимал кътса как ти действа,че и аз почвам да чистя от тез дни?

За 2 седмици свалих 7 кг миналата година,но тренирах 14 дни без почивка и бях във форма.40 минс кардио и мн тежести.Едва ли е било най-полезното изживяване за тялото ми ,но резултатът си е добър.Тогава тренирах само на гладно.До колкото знам кардиото е най-добре на гладно.Мисля да продължавам така да тренирам ,защото като хапна нещо преди трен и ми се обърква цялата кондиция за тренировка.Нз дали ще ме разбереш.

04.02.09
11:48

Аз поне 2 часа след ставане не мога да ям.Пробвал съм насила да ям ама не мога.Проблема реших като си пия кафето с много прясно мляко(пия и много кафе).Щом тренираш на гладно задължително 30 мин преди тренировка пий БЦАА,защото имаш много високо ниво на катаболизма в твоя случай..

Мнението беше редактирано от fe2_vanio на 04.02.09 11:49.

04.02.09
11:55

казано от fe2_vanio на 04.02.09, 11:48:

Аз поне 2 часа след ставане не мога да ям.Пробвал съм насила да ям ама не мога.Проблема реших като си пия кафето с много прясно мляко(пия и много кафе).Щом тренираш на гладно задължително 30 мин преди тренировка пий БЦАА,защото имаш много високо ниво на катаболизма в твоя случай..

Точно така мисля да направя ;)Благодаря!

04.02.09
21:22

Някой за плодовете и мюслите може ли да ме посъветва?

05.02.09
06:15

Защо не замениш мюслито с овесени ядки. Не че има нещо лошо, но обикновено (но макар и не написано) има захар. За плодове бих преопъчал такива, които те засищат добре: ябълки, портокали, грейпфрут, някои казват манго, киви. Наблегни на всеки по-кисел плод.

05.02.09
12:30

казано от Fittipaldi на 05.02.09, 06:15:

Защо не замениш мюслито с овесени ядки. Не че има нещо лошо, но обикновено (но макар и не написано) има захар. За плодове бих преопъчал такива, които те засищат добре: ябълки, портокали, грейпфрут, някои казват манго, киви. Наблегни на всеки по-кисел плод.

Точно това ме притеснява за мюслите ,защото имат плодове вътре.Но мисля ,че сутрин няма да навреди особено?За плодовете обаче ,като гледам по другите теми ,е хубаво да не са в големи количества.Аз обикновено ям по 2 портокала и 1 ябълка примерно.Предполагам ,че е повече от колкото трябва (като това ми е цяло хранене)?

05.02.09
18:16

Ако ти е единично хранене (добре е плодовете да са такива, в смисъл да не се приемат с нищо друго) може 1-2 портокала и 1 ябълка, но сутрин ... Звучи добре. Ако предпочиташ може 1 плод от тях с някакви ядки ... но това си е до въображението. Ако е ограничен приема на плодове не е проблем, не се вманиачавай много.
До мюслито - виж колко захари има на 100гр. и прецени как са ти спрямо цялостния режим.

05.02.09
18:37

казано от Fittipaldi на 05.02.09, 18:16:

Ако ти е единично хранене (добре е плодовете да са такива, в смисъл да не се приемат с нищо друго) може 1-2 портокала и 1 ябълка, но сутрин ... Звучи добре. Ако предпочиташ може 1 плод от тях с някакви ядки ... но това си е до въображението. Ако е ограничен приема на плодове не е проблем, не се вманиачавай много.
До мюслито - виж колко захари има на 100гр. и прецени как са ти спрямо цялостния режим.

Благодаря за мнението,ще обърна внимание на тия неща и ще си наглася храненето.

10.02.09
17:58

Имам едно питане:какво става ако някой ден не приема никакви въглехидрати.Преди малко се усетих ,че днес съм ял  3 пъти ,като на обяд изядох една консерва риба с малко извара,броколи и брюкселско зеле ,следобяд пържола с малко прясно зеле и на вечеря пържола със съвсем малко сирене.Какво става в този случай?И ако до 16 00 не съм приемал въглехидрати ,по -късно уместно ли е да ги включа в храненето?

Мнението беше редактирано от kilima7 на 10.02.09 17:59.

12.03.09
20:58

Здравейте,
Вече около 7 седмици съм в залата и съм на диета.Смятам ,че съм изчистил водата ,влезнал съм във форма и съм готов за същественото чистене.Искам да ви напиша програмата ,по която тренирам,както и да ме посъветвате за добавката ,която съм избрал.Приемам всякакви съвети.В началото на програмата бях 95 кг.Сега съм  89-90кг .Поприбрах шкембето,почнаха да ми излизат позабравени вени и се постегнах.Трябва обаче да сваля още много.
Тренирам сутрин на гладно.Не се храня непосредствено след тренировка.Прибирам се и си приготвям обяда,така че първото ядене ми е между 12 и 13 часа.След всяка серия за една мускулна група правя серия и за корем.

Първи ден -Гърди,корем
Втори - Гръб,корем
Трети-почивка
Четвърти-ръце,корем
Пети-почивка
Шести -Крака,рамо,трапец,корем(краката и рамото ми изостават,трапеца мисля да го преместя при гърба)
Седми -почивка

Правя по по минимум 3 упражнения за мускулна група,3-4 серии,макс тежест ,с която да си правя 10-12 повторения.
Във всеки тренировъчен ден правя кардио(след щангите).Гледам ако в някой от почивните дни имам свободно време пак да повъртя.От тази седмица вече стигнах до 60 минути кардио всяка тренировка.Взех си Fyre и днес пих за пръв път преди тренировка едно и към 3 часа -още едно хапче.Не съм сигурен дали за този продукт четох някъде ,че трябвало от началото да се пие по едно,за да свикне организмът,но мисля да го пия по 1 хапче ,2 пъти дневно в следващите 3 дни и оттогава да го почна както трябва 2x2.
Сметнал съм си калорийния баланс -около 3000 калории.Реших да приемам 2400,но се оказва в последствие ,че повече от 1700-800 калории ,просто не могада приема,или калкулаторът ,който ползвам не е верен.Там е работата ,че в диетата ми няма достатъчно мазнини и се чудя как да си ги набавям.Направил съм си диетата ,така че да не гладувам и да мога да карам на нея по-дълго.Лично аз я приемам не като временна ,а като начин на живот.Чувствам се добре,имам сила(за момента дори расте).Днес си взех ленено олио.Не знам как да го приемам.Само в салати ли трябва?Какво количество?Трябва ли сутрин и преди лягане да пия по 1 лъжичка?Четох теми за ленените семена,масло,олио и тн ,но не можах да си отговоря на тези въпроси.

На обяд (около час след трен)  хапвам пилешко /риба/яйца + домат+/краставица+/броколи+/брюкселско зеле+извара(каквито зеленчуци има )и задължително въглехидрат -овесени ядки /кафяви спагети/кафяв ориз(веднъж-два пъти седмично ям бял ориз,картофи или пълнозърнест хляб с фибри,семки и тн по него.)
След 2-до 3 часа правя същото хранене ,като дали ще приемам въглехидрат зависи от това как се чувствам(но ако приемам гледам да е в много малко количество)
За вечеря -същото ,само без въглехидрати.
Напоследък започнах да се уморявам от безвкусните храни,затова почнах по-рядко да ям извара ,за сметка на това хапвам по малко сиренце - за вкус.
Сол,захар,олио и тн не съм приемал от месеци(по принцип не ги употребявам много,пък камоли сега).Пия около 2.5 литра вода всеки ден.Протеин приемам общо взето 2-3 пъти седмично,ако нямам възможност да ям или пък съм много скапан преди тренировка,но като цяло избягвам.

Мисля да започна да тренирам 5 дни с тежести ,като да правя в първи и пети ден гърди(единия път лостове и въжета,втория-дъмбели и флайсове).Дали е уместно?
Благодаря предварително!

Мнението беше редактирано от kilima7 на 15.03.09 19:10.

15.03.09
08:53

Моля ,някой от модовете да истрие всички предишни мнения и да остави само последното мое от 12.03.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1