02.02.09
10:39
С приятелчетата си харесахме едни протеини и амино киселини от http://www.netrition.com/ общо към 300 и нещо $. Въпросът ми е дали ще ни накарат да плащаме мито защото стоката е от извън европейския съюз ?
Тук мисля че обсъждаха точно това - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35946/
Не намерих точен отговор, но явно наистина е до късмет дали ще ти спрат пратката или не. А за нашите 2 кофи протеин по 10 либри и аминота е почти 100%. Можете ли да ми кажете някой европейски сайт?
02.02.09
16:51
Точен отговор:
1. Ще ти я обмитят, щом не е от ЕС.
2. Няма да ти я спрат, щом не е забранена , а обикновен протеин.
Сега, ако имаш и въпроси от типа “колко ще ми я обмитят”, питай в митницата.
Поздрави!
ПП. Лична препоръка. Ако не е нещо наистина много да си струва, не се занимавай. Поръчай си оттук. Поемаш риска от една страна от доставчика, от втора страна на митницата...
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 02.02.09 16:52.
казано от D3BEP на 02.02.09, 16:51:
Сега, ако имаш и въпроси от типа “колко ще ми я обмитят”, питай в митницата.
Честно казано може и те да се позачудят как да го обмитят тва. В ква категория да се включи - лекарства ли, продукти от растителен произход ли, от животински...? И аз не те съветвам да се занимаваш с тва, но ако си решил - пробвай по метода опит и грешка, пък дано няма грешка :D
О не, с митничарите в Стара Загора достатъчно съм се разправял, а тея митнически агенции, които “помагат” за документите са чисти крадци. Иначе митото мисля, че е 20%, което при положение, стоката е 500 и нещо лева прави над 100лв “за държавата” и още към 40 за митническата агенция.
Ама в България само единия протеин ми струва 300лв, а в Америка е 80 долара. Предложете някой европейски сайт, ако се сещате.
04.02.09
21:13
Не го гледай, че е 300 лв, всички се сетихме мисля за кой говориш, едно на ръка, че може да се намери по-евтино дори и в БГ(не много по-евтино), но освен това има и достатъчно добри алтернативи. Абсолютно същият според мен е Scivation Whey, също е бленд, а цената му тук е 200 лв. Други много добри протеини, може би дори по-добри, защото са чисти изолати - Whey Protein Isolate на NOW, Nectar на Syntrax. Според мен протеина на Оптимум е твърде прехвален и далеч не е НАЙ-ДОБРИЯ на света както го изкарват (лично мнение). А от USA има смисъл да поръчваш, обаче да не са протеини, изобщо обемисти и тежки поръчки не си струва