Amino priem

20.01.05
22:49

Темата е модерирана от Mr_Muskul
Искам да попитам аминокиселините пият ли се през дните в който почивам?
и по кое време и пак ли в същата доза???
някой знае ли?? :oops:

20.01.05
23:06

Повечето производители пишат - за най-добри резултати пийте всеки ден. Според мен има резон, щото и в почивните дни тялото се възстановява и трупа запаси.

21.01.05
09:54

ок ама пак ли в същата доза по 6 на ден?
и по кое време трябва да се осъществи приема?
вие как правите?
т.е. вие с повечето опит :wink:

21.01.05
13:06

Какви точно аминокиселини пиеш?
Ако имаш финансови проблеми можеш да намалиш с 1-2 хапчета приема в почивните дни и да хапваш повече.

21.01.05
18:00

пия на universal 2700
не е въпроса в парите,а в това как правилно трябва да се пият за да имат най-добър ефект! :)
и понеже от скоро съм зарибен искам да попитам как да разбера дали някой протеин ми влияе добре?т.е. как ще си проличи?
ще кача кила? да мера обиколката на бицепса или нещо от сорта? :oops:
пия протеин про 90 голд на нутрим ама съм на втората седмица пък нямам търпение за добри резултати :D

21.01.05
19:24

Принципно аминокиселините няма смисъл да се пият в ден без тренировка, просто защото не е икономически изгодно, иначе ако парите не са проблем няма да е никак лошо да ги пиеш веднага след като станеш така, че да прекратиш катаболните процеси сутринта, във времето когато енергията е малко... иначе в деня без тренировки набивай протеинови шейкове или храни богати на протеин :)

21.01.05
19:26

Ролята на аминокиселините е основно антикатаболна и в по-малка степен анаболна, въпреки че естествено двете неща са взаимосвързани.
Като така, за мен приема на амино в почивните дни не е финансово оправдан, сигурно има някакъв малък ефект, но не мисля че си заслужава парите. Ако все пак решиш да вземаш през почивните дни, удачното време е сутрин веднага след ставане, тогава е най-катаболното състояние на организма.
Как оценяваш ефекта от една добавка е много сложен въпрос :D , защото развитието на тялото ти е комплексен резултат от влиянието на диетата и тренировката, както и от самата добавка, макар и в много по-малка степен. Най-общо казано - мериш се на кантара, наблюдаваш се в огледалото, ако искаш мери си мускулите, наблюдаваш се и как се чувстваш. С течение на времето се научаваш да усещаш неуловимите сигнали които тялото ти изпраща и някак си да игнорираш останалите фактори. Понякога е и субективно, изграждаш си чувството че дадена добавка или дадена марка ти помага /или ти вреди/, а то може и да не е точно така :D .
Perlsite ме изпреварил, но е казал горе-долу същото :D

21.01.05
20:19

[quote author=“Pars”]Ролята на аминокиселините е основно антикатаболна и в по-малка степен анаболна...

:shock:  :shock:  :shock: Шегуваш се нали? Аминокиселините имат огромна роля за анаболизма (ако щеш го наречи антикатаболизъм). Ако не беше така - нямаше да пием много-много и протеини, щото те пак до АК се разграждат.
Аминокиселините ако се взимат в достатъчно количество имат може би най-добрия анаболен ефект. Аз години наред съм пил само АК като добавка и съм качвал доста добре...

21.01.05
21:06

Не се шегувам :D . Ти също имаш право, затова ще се опитам да се обоснова по-подробно къде е разликата във вижданията ни.
Не отричам анаболната функция на АК-те, но ако вземем едни от най-евтините АК - Амино 2700 на Universal и решим да ги използваме с определено анаболна цел - след тренировка, една разфасовка ще ни стигне да кажем за 5-6 пъти, тоест цената на слетренировъчната ни суплементация ще ни се върже около 4 лв /изчисленията ми са приблизителни/. Ако вземаме суроватъчен протеин ще излезе доста по-евтино като цена, а ефекта ще е общо взето същия.
Докато преди или след кардио примерно високата цена на АК-те си заслужава по-високите разходи, тъй като дава доста по-добър резултат и от най-бързия протеин.
Поне така аз мисля, някой ако не е съгласен, нека също сподели мнението си :D .

22.01.05
01:08

В такъв аспект (икономически) съм напълно съгласен с теб! Помислих, че омаловажаваш анаболните свойства на аминото. Определено комбинацията суроватъчен и амино е доста добра - аз почнах по същата система, защото голямото количество аминокиселини ми удряше сериозно по джоба (известно време бях против идеята да пия протеини).

27.01.05
09:57

Пи4ове, искам да питам за савет за прием на аминокиселини и протеин едновременно. 6те обясня малко - пия АК по 6 на ден когато тренирам - 2 сутрин на гладно, 2 веднага след тренировка и 2 ве4ер и 4 когато по4ивам - 2 сутрин 2 ве4ер. Тренировката ми е в около 4-5 4аса, но може да се слу4и и кам 8. Зна4и въпроса е как да вкарам протеина за да му използвам максимално ефекта? Благодаря ви предварително. :)
Ще ви помоля да не използвате цифри вместо букви!
Mr_Muskul

28.01.05
11:19

Суроватъчния протеин се шибва много скоро след тренировка, защото бързо се разгражда и набавя аминокиселини за възстановяване. Може да го взимаш и преди тренировка, но аз лично взимам 6 хапчета АК 40-тина минути преди тренировката, а после пия протеинови шейкове. Млечно-яйчния (казеин и т.н.) протеин го водят, че е добър за вечерно и нощно време, защото бавно се усвоявал.

IP

05.02.05
11:37

за краткото времв което приемах ам,инокиселини мисля че е наи добре само след тренировка по 5-6,7,8 колкото повече по добре а за почивните дни храна,пробваите няма да сажалявате

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1