05.02.09
13:06
Здравейте. Искам да попитам има ли значение дали ям овесени ядки или овесени трици? Благодаря предварително.
Ами има разлика. В 100 гр овесени трици са към 250 калории а в фините овесени ядки към 370. Така че по- добре ви яж овесени ядки а не овесени трици :)
05.02.09
21:51
Има голяма разлика. Триците съдържат много фибри и не се усвояват. Попринцип се използват с цел отслабване, защото прочистват организма, намаляват холестерола и кръвното налягане. Помагат и за по-лесно изхождане в тоалетната :)
06.02.09
07:17
А защо повечето хора казват, че протеина от овесените ядки не трябва да се брооои .. тогава закво изобщо да ги ядем
защото му липсват важни аминокиселини , такива каквито ги има в месото , яйцата ...
аз ги ям защото са прекрасен източник на бавноусвояеми въглехидрати .... освен това купичка от 150гр овесени ядки с 2-3 лъжици мед ме засищат поне за 2-3 часа .. от сутринта до към обяд
казано от SelBy на 05.02.09, 21:51:
Има голяма разлика. Триците съдържат много фибри и не се усвояват. Попринцип се използват с цел отслабване, защото прочистват организма, намаляват холестерола и кръвното налягане. Помагат и за по-лесно изхождане в тоалетната :)
Тоест не се усвоява въглехидрата и следователно не стават ако искам да качвам. И аз имах такива притеснения затова и попитах. Значи ще праскам овесени ядки :)
07.02.09
10:37
казано от ceco_metal на 06.02.09, 07:17:
А защо повечето хора казват, че протеина от овесените ядки не трябва да се брооои .. тогава закво изобщо да ги ядем
Заради въглехидратите, съдържащи се в тях.
казано от Красимир! на 07.02.09, 10:37:
казано от ceco_metal на 06.02.09, 07:17:
Заради въглехидратите, съдържащи се в тях.
И заради фибрите, и заради голямото количество расителни белтъчини.Вярно не се броят, но винаги са добре дошли.