06.02.09
17:10
80 килограма съм взех си american whey 4.5kg по колко грама по колко грама и кога ?
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 09.02.09 07:59.
По 1 мерителна лъжица преди и след тренировка, сутрин на гладно и следобед между храненията.
Прости невежеството ми но защо на гладно? Kазвали са ми да правя точно обратното.
06.02.09
18:10
Сутрин след ставане на гладно за да спре катаболните процеси които протичат през нощта. Като го пийнеш на гладно по-бързо се усвоява.
06.02.09
18:34
Не. Ставаш, пиеш протеина, закусваш.
06.02.09
21:34
Ами сутринта ставаш в 6 и веднага пиеш протеина+ бърз въглехидрат-мед,банан,декстроза да речем,за да спреш катаболните процеси ,тъй като сутрин и след трин има най мн катаболни хормони и в 6:30-7:00 си правиш закуската
казано от Toopal на 06.02.09, 18:01:
Прости невежеството ми ...
Простен си :) 1 доза протеин, смесена с 5 супени лъжици овес е добра закуска.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.02.09 22:02.
07.02.09
08:42
Аз ти препоръчвам да пиеш протеина по-късно, а сутрин да правиш лека загряваща тренировка с базови упражнения - малко коремни преси, лицеви упори и да закусваш поне 1-2 часа след събуждане, ако имаш възможност.
Защо?
По време на сън се отделя сериозно количество хормон на растежа. Ако веднага след ставане хапнеш каквото и да е, тялото ти ще отдели инсулин, който дава сигнал на клетките ти да почнат да се тъпчат с хранителни вещества, проблема е, че при отделяне на инсулин, действието на хормона на растежа се спира, а защо да не се възползваш от повишеното му ниво след ставане и да го оставиш да си върши поне още час благинките в тялото ти? Леката тренировка ще загрее основните ти мускулни групи за през деня и още малко ще повиши хормона на растежа.
БЛАГОДАРЯ ВИ :) Дадохте ми цени съвети. Само това за тренировката сутрин няма да мога да го правя.Даскалото ме зове просто,автобуси глупости и т.н.
казано от Иван Фъртунов на 07.02.09, 08:42:
Аз ти препоръчвам да пиеш протеина по-късно, а сутрин да правиш лека загряваща тренировка с базови упражнения - малко коремни преси, лицеви упори и да закусваш поне 1-2 часа след събуждане, ако имаш възможност.
Защо?
По време на сън се отделя сериозно количество хормон на растежа. Ако веднага след ставане хапнеш каквото и да е, тялото ти ще отдели инсулин, който дава сигнал на клетките ти да почнат да се тъпчат с хранителни вещества, проблема е, че при отделяне на инсулин, действието на хормона на растежа се спира, а защо да не се възползваш от повишеното му ниво след ставане и да го оставиш да си върши поне още час благинките в тялото ти? Леката тренировка ще загрее основните ти мускулни групи за през деня и още малко ще повиши хормона на растежа.
Не си много прав ;) ... по тази логика да не яде цял ден за да има високи нива на хормона на растежа? След ставане се взема задължително протеин или аминокиселини. А още по-глупаво е да тренираш силово сутрин на гладно. Катаболните процеси не ти мърдат. Да не казвам че ще ти падне кръвното и ще си като пребит.
Мнението беше редактирано от kao на 07.02.09 21:39.
Иван Фъртунов - Ти даде някакво страшно обяснение... не бях ги чувал тези работи до сега.
Повече от 2-3 шейка дневно няма смисъл да пиеш, така че, 1 след ставане, 1 след трен, и 1 ако ти се наложи да заместиш някое хранене. В общи линии това е. Останалото го набавяй от храната.
07.02.09
14:06
Калоян Георгиев мойто момче преди да кажеш за нещо, че е глупости помисли дали можеш да се обосновеш, такива тъпи изказвания като твоето само показват колко е непотготвен автора им, земи се поинтересувай малко от някои неща и как работи човешкия организъм преди да се правиш на много умен, защото рискуваш хората да те сметнат за глупак.
Вземи си сложи малко снимки в сайта да видим живото доказателство на това колко ги усещаш маниите по това как изглеждаш.
Макар че за мен е пределно ясно, че си някой от тези, дето са чували думата “катаболен” и че това животно се случвало, когато на ядеш и вече го раздаваш голямата работа. Ако беше чел внимателно какво съм написал щеше да прочетеш частта с 1-2 часа, а не цял ден. Моето мнение се основава на научни трудове и изследвания, а твоето на какво?
Тука някои хора се опитват да си изградят реална представа за нещата, а такива коментари като твоите само им пречат!
@Иван Фъртунов - моля, публикувай научните трудове и изследвания (линкове). Изясни позицията си - според теб е по-добре вместо приема на каквото и да било на гладно, да се направят някой физически упражнения и по-късно да дойде храната? Или...?
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.02.09 14:33.
Иван Фъртунов, извинявай мой, ама с тоя потник на всички си ясен.
http://www.bodybuilding.com/fun/labrada2.htm
http://www.bodybuilding.com/fun/matt33.htm
... от много бърз сърч.
07.02.09
15:37
Мислех, че позицията ми е достатъчно ясна - не казвам, че тренировката трябва да бъде точно сутринта, това което препоръчвам е лека загрявка с базови упражнения в рамките на 15 минути, и забавянето на приема на храна с час два, с оглед удължаване полезното действие на високите нива на хормона на растежа в следствие на съня.
В момента подготвям статия по въпроса с увеличаване нивата на HGH по естествен начин, чрез тренировка и диета, ще спомена някои от източниците си:
http://www.pponline.co.uk/encyc/human-growth-hormone.html -
High-carb diets may be appropriate in many situations but, since hyperglycaemia (elevated blood carbohydrate) tends to switch off human growth hormone (hGH) secretion, this strategy may not be appropriate where optimal adaptation is the priority. Fat taken before exercise has also been found to reduce human growth hormone (hGH) secretion
http://www.arthurdevany.com/webstuff/RevisedEssay.pdf
http://www.naturalnews.com/001044.html
http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Growth_hormone?OpenDocument
http://www.bodyandfitness.com/Information/Bodybuilding/growth.htm
http://www.bodyandfitness.com/Information/Bodybuilding/growth.htm
http://www.advice-hgh.com/natural-growth-hormone-supplements.html
07.02.09
15:40
HeartCore Не разбрах точно какво ти е ясно? Докато не си сложиш собствени снимки, коментарите ти по чуждите не важат, ясно е, че нещо се заяждаш, което комбинирано с липсата на твои снимки, може да говори само за това, че яко избиваш комплекси, сигурно си някое замазнено ентусиастче, което е решило да се прави на мъж по форумите, защото в реалния живот не се получава, а?
За разлика от теб аз съм автор в този сайт, и съм подплатил написаното с реални резултати, а ТИ драги ми смехурко какво точно изкопаемо си?
Мнението беше редактирано от Иван Фъртунов на 07.02.09 15:50.
07.02.09
16:06
Калоян Георгиев не съм влязъл да се заяждам, но ако вие се ядете с мен няма да стоя безучастен това трябва да е ясно.
За разлика от теб аз се обосновавам, глупости пишеш ти - само празни приказки, момче млъкни, че си смешен!
Мнението беше редактирано от Иван Фъртунов на 07.02.09 16:10.
Иван Фъртунов: Няма да ти отговарям, ти сам се излагаш. Да не си на 16? Дай по-спокойно, какво се афектираш толкова, друго поле за изява нямаш ли?
Колегата е извадил пресата и сега си мисли че може да ни поучава нас дебелите и отпуснати.... :D (докато не си качим снимки сме такива явно)
07.02.09
17:19
Не мисля, че има какво повече да се коментира по темата, казах си мнението по въпроса на момчето, обосновах се, някои хора решиха да се заядат, но се видя, че речниковият им багаж, използван в полемиката се изчерпва с “това са глупости, смешен си, потникът ти това онова”, за мен това е несериозно. Има много теории по въпроса, аз представих тази, която смятам за най-правилна според мен и която лично съм изпробвал, както и много други хора със съответните прекрасни резултати. Всеки може да вади изводи сам за себе си.
Аз използвам тази система, която максимално ти увеличава естественото ниво на хормона на растежа, тренирам макс 2-3 в седмицата, понякога и по малко, рядко посещавам зала, тренироките ми са не повече от 30 минути, не се храня по режим, за мен така е удобно тъй като нямам много време, пробвал съм всякакви други системи и истината е, че тази ти дава най-много за най-кратко време, освен това изгражда мускулна маса с високо качество, тъй като се набляга на изграждането на бързите мускулни влакна. Няма да навлизам в повече подробности относно системата ми на тренировка, тъй като се видя, че повечето хора са тук с цел да се заяждат безцелно с всеки, който каже нещо различно от това, което те си знаят. Само ще спомена добрите страни на система основаваща се на принципа естестевно повишаване хормона на растежа:
1. Силна имунна система - забравяте какво е да си болен.
2. Сила
3. Издръжливост
4. Бързина
5. Икономия на време
6. Гъвкавост
7. Забавяне процесите на стареене.
На повече заядливи постове няма да отговарям!
Поздрави
07.02.09
18:00
@Иван Фъртунов, казваш тази кратка сутрешна тренировка да се прави всеки ден доколкото разбирам нали? И отделно от нея вече тренировката във фитнеса (или в твоя случай извън фитнеса)? И от какви упражнения се състои например твоята загряваща тренировка?
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 07.02.09 18:06.
Ще изчета публикуваните препратки.
Сега моето мнение: първо, не е редно да се съди по това дали някой има качени снимки или не за неговите познания. Второ, аз заставам зад становището, че след сън, най-правилно е да си изпиеш суроватъчния протеин. Ако това бе лишено от смисъл, то по-добре и преди лягане да не пием извари или казеин или млечно-яйчен. Някой хора даже стават през нощта за да осигурят необходимите за възстановяване на мускулите аминокиселини. Още нещо в подкрепа на тезата е, че аз не съм гледла нито 1 филм за професионален културист, в който той да се събуди и ДА НЕ си изпие дозата протеин или да не се наяде с белтъчини. По себе си съм установил, че колкото повече аминокиселини или белтъчини пия на ден, толкова по-бързо минава умората и мускулната треска. Иване, тъй като парадираш със снимите, не се засягай, но освен релеф по теб много мускулна маса няма (а може и да не ти е цел), НО както казах това не е критерий за знания.
И аз имам въпрос:В един протеин,който пих до скоро мерителната лъжичка беше 50 CC ,а в този който пия сега ми е 70 СС.Като и на двата протеина препоръчителната им доза е 28 г.Коя лъжичка да ползвам? :Д
08.02.09
19:59
Иван Фъртунов ти изобщо в час ли си имаш ли представа кой е Калоян Георгиев че така говориш.Изобщо знаеш ли че и за пет живота не би постигнал това което той за една трета.Как може да съветваш хората да тренират сутрин при ниска кръвна захар.Така като ти гледам снимките какъв си рахитен тип явно това с хормона на разстежа не работи при теб.Ама моля ти се може да имаш голямо самочувствие без да имаш никакво покритие но не си изливай тук комплексите по хора за който незнаеш абсолютно нищо освен никовете им.Калоян не е сложил снимки по обяснени причини не е малоумник който да се хвали с някакси си снимки, но вярвай ми никога няма да стигнеш неговото ниво нито в спортен план нито в живота нито в нищо.Може да ползваш 20 системи за увеличение на хормона на разстежа, но аз лично невиждам при теб как се е увеличил и как е повлиял.С 15 поста си в този форум не те ли е срам да говориш така на хора с опит знания умения и стаж които ти да се скъсаш няма да имаш.Мен ако питаш ти изобщо не си за този форум.И изобщо темата за това какъв си ти и какви са методиките ли е или е друга ?!?!!И моля ти се не ни говори, че сме изкопаеми щото видиш ли ти си бил велик автор с два публикувани материала в този сайт, не за друго ми защото когато аз и Калоян сме били автори, ти не си и чувал какво е интернет и ако не бяха хора като нас през годините нямаше да имаше къде да си автор и да излизаваш тоновете комплекси.Айде моля ти се отърви прекрасния ни форум от присъствието си, и без теб и безценните ти подплатяващи уменията ти статии си върви добре.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 08.02.09 20:03.
08.02.09
22:48
Иван Шишманов, ти май си този, който не е в час, от 1000 реда глупости, които си изписал си личи, че и ни най-малка представа си нямаш от нещата, за които говориш, О, извинявай, ти не говориш за нищо конкретно освен това колко много си ги разбирал работотите още от времето на баба ти.
Още като видях темата, където обесняваш как от 90 кг си станал 130 кг дебелак и се чудиш как аджеба да отслабнеш ми стана ясно що за приказка ще става с тебе, но все пак съм в настроение да отговоря подобаващо на поста ти.
Където не прочетах нищо смислено освен обиди и неподплътени с нищо хвалби, ако късогледото ти тесногръдо същество не беше смарангясано в собствения си миризлив сос от комплекси, може би щеше да забележиш, че за разлика от твоите празни приказки, аз нещата, които съм казал съм подплатил със сериозни източници. Те хората си имат очи и могат да видят и преценят нещата сами за себе си, не си мисли, че когато изприказваш сумати приказки във форума и имаш 50 000 000 поста мнението ти автоматично става меродавно, очевидно и ти се класираш в категорията недорасъл заядливец. Този форум не е, за да се заяждаш с хората и да се правиш на велик, щото мойто момче това, което постигна с малоумния си пост е да се издигнеш много високо в очите на слепите. Смешно е как говориш за хора, за които си нямаш и ни най-малка представа какво са постигнали и къде се намират, но това си е твой проблем - блаженни са невежите. Жив и здрав и по-полека с разбирането на интернет от времето на баба ти, че рискуваме да утрепеш от смях квартала. :)
ПС: На години може и да си 2 по-голям от мен ама на акъл май се равняваш на времето, когато се насирах в детската градина, и няма да навлизам в подробности относно на чий акъл се равняваш - моя или на лайното. ;)
Мнението беше редактирано от Иван Фъртунов на 08.02.09 23:08.
Като те гледам как се изразяваш и въобще се чудя как Митко ти е дал да пишеш статии за изданието. А ти имаш и наглостта с 5 поста зад гърба си да плюеш наляво надясно хора които са далече преди теб в този форум. И ми е много интересно като си сложил 2 снимки на които си докарал някакъв релеф и си мислиш че си повече от някой който е по-пълен ли? Стегни се малко, влез в час и поспри с обидите, защото както си го подкарал май вместо да станеш известен автор ще отнесеш един бан за форума и безславно ще ти приключи кариерата в нашите среди.
Дори и грам не ми се занимава да ти обяснявам кое защо и как работи. Има филми, книги, статии... чети. Само не говори глупости как като стане човек на гладно трябва да тренира вместо да вкара малко протеин или аминокиселини. Надали има сериозно занимаващ се с бодибилдинг или пък културист, който да прави това което ти казваш. А това че си намерил с гоогле х статии, че си прав въобще не говори за нищо. Ако се разтърся в гоогле сигурно мога да намеря поне 5 статии които твърдят как цигарите са полезни. Как наркотиците в малки дози помагали и т.н... просто в днешно време 10% от учените пишат глупости само и само да докажат нещо което звучи абсурдно и ще предизвика интерес. И по-спокойно с епитетите, не сме на по 15 години да ти се радваме на плочките по корема ;)
09.02.09
01:44
Добре ве майка му стара, колко пъти трябва да обесня едно нещо? Не мога да разбера как след като 50 пъти написах, че не говоря за тренировка сутрин на гладно, а за елементарна физ-зарядка в рамките на 15 минути, вие продължавате да плюете срещу нещо, което просто не съм казал??? При положение, че си говорим наизуст и никой не чете това, което другия пише не виждам смисъл да се продължава темата. Освен това броя на постовете абослютно нищо не означава, ти може и 10 000 поста да имаш и пак хал хабер да си нямаш какви ги дрънкаш. Позволявам си това вулгарно държание, в отговор на хората, които скочиха грозно срещу нещата, които написах без дори да са ги чели както става ясно, никой не съм нападал без той преди това да ме е предизвикал и това може да бъде видяно пределно ясно от всеки изчел хронологично постовете по темата, така че обидените да се сърдят на себе си, ако някой се е почуствал особено засегнат да си погледне първо какво е писал самия той.
А доколкото за бана, ти ако си мислиш, че живея за това да споря по форумите с хора, които едно си знаят и едно си баят, и нямат грам желание да помислят върху теория различна от тяхната, жестоко си се излъгъл пич. Чел съм по тези въпроси достатъчно много и съм говорил с достатъчно много по-образовани по въпроса хора от теб. За разлика от доста хора тук не следвам сляпо съветите на т. н. професионални културисти, които се тъпчат с какви ли не лайна и после лъсват на някоя реклама на протеин, сякаш само с тая кофа под мишница са изградили физиката си. Не вярвам някой от тук изказващите се да е чак толкова наивен, че да вярва в това, така че не виждам защо въобще ги споменават всички в примерите си?
09.02.09
04:24
Иване за петнайсетте си поста в този форум си убидил и то доста сериозно около петима човека замисли се над поведението си и дали то е спортментско. Замисли се за акъла за който говориш защото май не само аз не го виждам. Замисли се къде са тоновете хормон на разстежа по тялото ти, ти си поредния рахитен човек от фитнеса който се мисли за велик спортист. И не се прави на велик защото си преписал няколко чужди велики източници превел си ги и незнайно как Митко се е объркал да ти ги публикува. На времето и за много по малки неща се банваха малоумници като теб в този форум, но тогава имаше много силен модераторски екип. Ти си от селските пръчки които оценят хората по външния им вид еди кой си имал снимки еди кой си бил колко кг ма недей бъди толкова селско повърхностен вникни малко замисли се малко. Защо убиждаш хората като не ги познаваш !!?! на база тоа че си подплатил свръх занията свръх уменията и това че си супер мен използвайки велики източници на информация. Иначе си прав, че хората си имат очи и могат да преценят, но като ги убиждаш като на селския хоремак какво очакваш да видят.Хайде пак те моля забии се в залата си и в четенето на велики източници и отърви прекрасния ни форум от присъствието си, повярвай, че хора като теб с годините са го дърпали назад, а не напред.
09.02.09
05:39
Иван Шишманов, от поста ти става ясно следното:
1. Митко е момче, което често се обърква - я пак си помисли?
2. Обидил съм сто човека - само тези, които първо обидиха мен, каквото повикало такова се обадило сори батка!
3. Който не е дебелак като тебе е рахитен - това вече е смешно, повърхностно заяждане, което просто не ти прави чест.
4. Малоумник съм - какво ще кажеш да се явим на някои от тестовете на МЕНСА, ти и аз, и да видим кой е по-големия малоумник? Другото са празни приказки.
5. Оценял съм хората по външния вид - Айде стига бе? Става въпрос за фитнес и мускули, а не за душевна красота - ако искаш да ти оценят поетичната същност има достатъчно сайтове, където ще го направят, стига да имаш талант. Но не очаквай да приемам насериозно приказки за фитнес от човек, който сам себе си не може да вкара във форма.
6. Обиждал съм хора, които не познавам - Ти първи обиди човек, който не познаваш, виж си поста, така че точно това да го кажеш си е чисто лицемерие.
7. Да се забия и ала бала - Недей да ми казваш какво да направя, за да не ти казвам къде да си завреш саветите, става ли?
Дори 15 минутна тренировка сутрин на гладно е безмислена. Единственото което може да има ефект сутрин това е кардио. Макар и то да бъде опасно за мускулатурата. Нищо не казваш за сутрешния прием на добавки и храна, а това в случая е доста по-важно. И повярвай ми дали сутрин хормона на растежа го задържаш висок още 1-2 часа като не ядеш не виждам какви мускули ще направиш без протеин. И не се заблуждавай че хормона на растежа много много се вдига по естествен път и от това има голям ефект. Относно мускулатурата и културистите повече от ясно е че ползват стероиди и без тях това не е възможно, но въпреки това че ползват стероиди не виждам някой да нарушава принципите си на тренировка и на хранене. Сутрин след ставане се приемат аминокиселини, пие се протеин, глутамин и се приема високобелтъчна храна задължително, а според мен е хубаво и комплексни въглехидрати да се добавят. И много ми е странно защо ти дето не стъпваш в залата и тренираш на лостовете и с лицеви у дома даваш съвети във форум където хората искат да изградят мускулатура и фитнеса е приоритет.
Това че казвам, че теорията ти не е актуална не значи че не съм помислил за нея и недей да обясняваш че някой си се доверявал сляпо на съвети. Достатъчно съм информиран и вервай ми не стоя на едно место и да слушам съвети на готово. ;)
ПС. И пак ти казвам стига си подскачал като осмокласник, никой няма да ходи с тем да се показва пред менса. Ти явно си държиш да докажеш, че си мъж. Е с това поведение няма да стане. Моят съвет е да се кротнеш малко и да почнеш да уважаваш тоя оня във форума щото като сме тука от 5 години сигурно не си говорим за дизелови двигатели и външната политика на САЩ.
09.02.09
07:59
Стига толкова.
И аз подкрепям, че тази лека тренировка сутрин не трябва да се прави, а да се зареди с хранителни вещества.
Заключвам. Ако някой с права реши, че още има смисъл тук да се карате да ви я отключва.