Въпрос за изварата?

09.01.09
12:03

Почнах да си правя шейкове с извара /1 опаковка извара от тази на Маджаров, прясно мляко на вкус и нещо за подслаждане/. Като цяло искам да кача килограми от прима на този шейк и да пия повече белтъчини на ден. Преди малко обаче написах в Гугъл извара и ми излиза статиявъв вестник Стандарт: Подсилете организма със суроватка Ден само с извара топи килограми и премахва целулита” А на мен ми трябва точно обратното нещо да качвам.

Ще питам още нещо да не отварям нова тема. Става въпрос за яйцата и по конкретно за белтъците. Знам, че жълтъците си имат вземане даване с кръвното и холестерола, но ако ям само бетъци в големи количества предполагам няма да има кой знае какъв проблем, като се има предвит, че спортувам редовно хабя много енергия.

09.01.09
12:24

казано от avirex на 09.01.09, 12:03:

Почнах да си правя шейкове с извара /1 опаковка извара от тази на Маджаров, прясно мляко на вкус и нещо за подслаждане/. Като цяло искам да кача килограми от прима на този шейк и да пия повече белтъчини на ден. Преди малко обаче написах в Гугъл извара и ми излиза статиявъв вестник Стандарт: Подсилете организма със суроватка Ден само с извара топи килограми и премахва целулита” А на мен ми трябва точно обратното нещо да качвам.

Ще питам още нещо да не отварям нова тема. Става въпрос за яйцата и по конкретно за белтъците. Знам, че жълтъците си имат вземане даване с кръвното и холестерола, но ако ям само бетъци в големи количества предполагам няма да има кой знае какъв проблем, като се има предвит, че спортувам редовно хабя много енергия.

200-250гр. извара + 500мл.вода -> това пия преди лягане предлагам и ти да го правиш.А яйцата ги яж смело целите.П.С. сега пак ще се почне....

Пич, ако прочетеш статия от рода на “С щанги в залата може да свалите 20 килограма до лятото” сигурно няма да стъпиш във фитнеса повече, а :)
Качваш когато приемът е по-голям от разхода!!!
Нека кажем, че за да качиш 10кг ти трябва да ядеш 200гр  белтъчини, 600гр въглехидрати и 100гр мазнини (СЪВСЕМ ПРИМЕРНО Е ТОВА!): ако хапваш по 300гр белтъчини на ден (протеинова пудра, месо, извара...), но въглехидратите са ти 400гр, а мазнините - 30гр, няма начин да качиш.
За белтъците - страх те е, че преди да махнат жълтъка той съвсем подло е прехвърлил с банков трансфер всичките си холестероли и други вредни вещества в белтъка за да те отровят ли?!?
Спокойно може да ядеш доста повече от 1 жълтък на ден, пък като прехвърлиш 30-те, физическата ти активност остане само натискане на клаксона в суперсерия с псуване и ставане до хладилника за нова бира - тогава вече ще трябва да внимаваш с жълтъците, мазните храни и т.н.
Не погубвай младостта си в строги диети, използвай я за да натрупаш мускули и дълголетие. Ако си фен на самоунищожаването си избери по-приятен начин от този с пазене на диети, които не са за теб...

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 09.01.09 13:06.

09.01.09
15:33

Мерси Oranje! От теб могат да се научат много полезни неща. Грешката ми е че прекалено вярвам на това което се пише в Интернет.

09.01.09
20:45

казано от avirex на 09.01.09, 15:33:

Мерси Oranje! От теб могат да се научат много полезни неща. Грешката ми е че прекалено вярвам на това което се пише в Интернет.

Опитай просто да си изясняваш основните понятия за да разбираш правилно инвормяцията. Освен това наистина имай в предвид, че повечето неща се пишат от хора без какпка образование в областите, а както знаем без образование специалист не се става. Защо мислиш, че лекарите учат толкова дълго време - предполага се, че ще са по-малко опасни за пациентите накрая... :)

И наистина както ти написа колегат по-горе всичко е относително, то и със захар може да топиш мазнини, ако ядеш само и единствено по 10 бучки на ден...

Мнението беше редактирано от tpd на 09.01.09 20:48.

10.01.09
11:11

Само виждаш съдържанието на изварата и трябва да си наясно, че от нея само полза ще извлекат мускулите ти. Незнам колко е грамажа на пакетите, които ти използваш, но по мое мнение ок.150-200 грама са достатъчни, смесени с вода. Млякото съдържа въглехидрати...

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.01.09 11:12.

TQ

05.02.09
12:47

Моля ви някои да си направи труда да ми каже как яде извара,защото аз смятам да си я правя с вода и сол,мисля 4е така ми казаха??И ДОБРЕ ЛИ Е КАКТО аз ви казвам да я направя на 6еик а??

AN

06.02.09
18:18

Един бърз орговор.
200 мл. п. мляко (аз слагам 3.6 %) + 130-150 гр извара + ч. л. мед(на вкус) ЕИ ТВА Е ШЕЙКА, пробваи и кажи дали ти харесва. Хубавото е че можеш да си направиш 1-2 от вечерта, наливаш ги в малки ботилки от мин. вода примерно и през деня пиеш за междинно хранене. Медно е, провбаи и ако се храниш добре ще осетиш как се кача :)

TQ

06.02.09
18:33

Ем изглежда вкусен,но тва прясно мляко(има казеин,но е мазно за ве4ерта),пак и меда има въглехидрати,а аз изварата я вземам зза ве4ерта!!!

06.02.09
19:26

казано от Oranje на 09.01.09, 13:06:

“С щанги в залата може да свалите 20 килограма до лятото”

Дай линк да я прочета тая статия, много ми е интересно как със анаеробни упражнения ще свалиш килограми..

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 06.02.09 19:28.

06.02.09
22:57

Аз мога да ти кажа как, щото съм го правил :)
Но е тайна и струва пари ;)

07.02.09
10:32

казано от Crazy_With_Razor на 06.02.09, 19:26:

Дай линк да я прочета тая статия, много ми е интересно как със анаеробни упражнения ще свалиш килограми..

Като не ядеш, много е сложно :D

07.02.09
17:05

казано от Madboy на 07.02.09, 10:32:

казано от Crazy_With_Razor на 06.02.09, 19:26:

Като не ядеш, много е сложно :D

Извинявай, къде в заглавието на статията става въпрос за ядене? Искам да разбера как с анаеробни у-ния ще свалиш килограми, това за яденето ми е ясно. :lol:

07.02.09
18:21

Баси въпроса, мислех, че поне малко са ти ясни нещата.
Елементарно е - тренираш - изразходваш енергия - отслабваш. Много сложно.

07.02.09
19:45

казано от Петко К на 07.02.09, 18:21:

Бе с анаеробни у-ния се изразходва енергия ( не колкото с кардио ofc ) ама чак пък да отслабнеш с тях. :roll:  Пък и нищо не казваш за храната.. аз моа си буам пици и сладоледи и пак да ходя да дигам ама отслабване ще видя през крив макарон. :P

p.s. и наистина няма да е зле някой да даде линк към оная статия за щангите и отслабването, не за друго да се посмея доволно.. :lol:

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 07.02.09 19:47.

07.02.09
19:59

казано от Crazy_With_Razor на 07.02.09, 19:45:

Бе с анаеробни у-ния се изразходва енергия ( не колкото с кардио ofc ) ама чак пък да отслабнеш с тях. :roll:  Пък и нищо не казваш за храната.. аз моа си буам пици и сладоледи и пак да ходя да дигам ама отслабване ще видя през крив макарон. :P

p.s. и наистина няма да е зле някой да даде линк към оная статия за щангите и отслабването, не за друго да се посмея доволно.. :lol:

Прав си, че с анаеробни упражнения не се израходва енергия колкото с кардио, а в пъти повече, да не говорим ако правиш само базови упражнения.
За храната е ясно, че каквото и да правиш, ако се храниш по гореспоменатият начин няма начин да отслабнеш или поне не откъм мазнини (А има ли смисъл да сваляш само мускула? ).

П.П. Последното ти изречение доста разсмива, жалко е че се смея на твой гръб.

07.02.09
21:11

казано от Hvanatema на 07.02.09, 19:59:

Прав си, че с анаеробни упражнения не се израходва енергия колкото с кардио, а в пъти повече, да не говорим ако правиш само базови упражнения.

Виж, тук може много да се поспори. Колкото калкулатори из нета съм ровил всички казват различно.. но за 35мин. анаеробни у-ния 1/2 показват 200ккал., другите 1/2 показват около 400ккал. Това за мойте килограми например в момента - 85. Разбира се 35-45мин. ми е тренировката, но + почивките, ако направя сметката само за времето в което вдигам, да кажем 20мин. се получава още по-малка цифра. Виж за кардиото 400ккал. са 35-45мин. на пътеката или 15-20мин. HIIT.

Ако имаш някакво инфо по въпроса - сподели.

За храната е ясно, че каквото и да правиш, ако се храниш по гореспоменатият начин няма начин да отслабнеш или поне не откъм мазнини (А има ли смисъл да сваляш само мускула? ).

Бе сигурно е ясно, но ако в оня прослувата статия не става въпрос за храната, кел файда от цялата статия.

П.П. Последното ти изречение доста разсмива, жалко е че се смея на твой гръб.

Изчакай да видим статията, после ще видим кой ще се смее последен.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 07.02.09 21:28.

07.02.09
21:16

От щангите се гори в пъти повече енергия (като цяло), а има и някои други приятни ефекти, като забързан метаболизъм, увеличен разход на енергия в следващите дни след тренировката (т.е., увеличен разход в покой, докато при аеробиката гориш калории само като тренираш). Също така, стимулират отделянето на тестостерон, а от тук - повече мускули и по-малко мазнини (т.е., отново имаме ускоряване на метаболизма) и т.н.

Такива статии мога да ти намеря поне десет, при това писани от хора, разбиращи си от работата. Ама понеже искаш да се присмиваш, вместо да научиш нещо - не мисля да си правя труда.

Мнението беше редактирано от Петко К на 07.02.09 21:17.

07.02.09
21:17

@Crazy_With_Razor
Абе не разбра ли че няма никаква статия бе...Oranje го каза символично...
Стига се излага

Мнението беше редактирано от Nikolay на 07.02.09 21:18.

07.02.09
21:27

казано от Nikolay на 07.02.09, 21:17:

@Crazy_With_Razor
Абе не разбра ли че няма никаква статия бе...Oranje го каза символично...
Стига се излага

http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/meltdown_training
;)

07.02.09
21:32

казано от Петко К на 07.02.09, 21:16:

От щангите се гори в пъти повече енергия (като цяло), а има и някои други приятни ефекти, като забързан метаболизъм, увеличен разход на енергия в следващите дни след тренировката (т.е., увеличен разход в покой, докато при аеробиката гориш калории само като тренираш). Също така, стимулират отделянето на тестостерон, а от тук - повече мускули и по-малко мазнини (т.е., отново имаме ускоряване на метаболизма) и т.н.

Пак нищо не казваш за храната. От утре да почвам пиците и сладоледа така ли? :P

казано от Петко К на 07.02.09, 21:16:

Такива статии мога да ти намеря поне десет, при това писани от хора, разбиращи си от работата. Ама понеже искаш да се присмиваш, вместо да научиш нещо - не мисля да си правя труда.

‘Сакам и двете, ако е едновременно - най-добре.

p.s. Мерси за линка, ся ще го прочета да видя къде съм в грешка.

07.02.09
22:10

казано от Crazy_With_Razor на 07.02.09, 21:32:

Пак нищо не казваш за храната. От утре да почвам пиците и сладоледа така ли? :P

Какво да кажа за храната? Много ясно че има значение. Независимо как тренираш и дали прави аеробика или щанги.

07.02.09
22:18

Ех.. една шега не може да мине без сериозен отговор..  :P

08.02.09
14:04

Тези шеикове какво им е съдържанието  протеин въглехидрати мазнини

08.02.09
16:44

казано от dan4o на 08.02.09, 14:04:

Ами зависи от количествата и от вида извара/прясно мляко.

Извара ( сирене ) е ~15-18гр. белтък и ~2гр. въглехидрати и ~80ккал. за 100гр.

Извара ( кашкавал ) е ~15-18гр. белтък, ~7-10гр. мазнини и ~2гр. въглехидрати и ~160ккал. за 100гр.

Прясното мляко което е %3.6 примерно е около по 3гр. мазнини и въглехидрати и 5гр. белтък на 100гр.

Другите сметки оставям на теб. Зависи от какво по колко слагаш. ;-)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 08.02.09 16:45.

27.01.11
12:21

казано от Crazy_With_Razor на 08.02.09, 16:44:

казано от dan4o на 08.02.09, 14:04:

Ами зависи от количествата и от вида извара/прясно мляко.

Извара ( сирене ) е ~15-18гр. белтък и ~2гр. въглехидрати и ~80ккал. за 100гр.

Извара ( кашкавал ) е ~15-18гр. белтък, ~7-10гр. мазнини и ~2гр. въглехидрати и ~160ккал. за 100гр.

Прясното мляко което е %3.6 примерно е около по 3гр. мазнини и въглехидрати и 5гр. белтък на 100гр.

Другите сметки оставям на теб. Зависи от какво по колко слагаш. ;-)

Мисля, че е по-добре да се купува насипна извара от големите хранителни вериги, или специализирани магазини за млечни продукти. Всичко, което е опаковано, в кутийки... в не знам си какво е абсолютно изкуствено (по моят опит)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1