Идейни менюта за НВД

В продължение на няколко дена поемам с големи шепи информацията от форума . И реших да го изпробвам тфа чудо “Нисковъглехидратна диета” .
Но след изчитане на безкрайно голямото количество теми в повечето случаи при запитване на съфорумниците се ппъбликуват еднакви отговори .
Тъ за какво иде реч , Според Нвд трябва да спазваме хр. режим от менюта ПМ  и ПВ . Обаче като идея за тези менюта се дават все едни и същи продукти . Е не може да ядем по 3 пъти на ден пиле , яйца , извара и риба . Та идеята ми е нека всеки да изкаже съчетанията си от ПМ и ПВ и после при нужда да коментираме .
Моите идеи до сега са :
ПВ:
Сандвич риба тон (Пълнозърнест хляб лютеница и риба тон), Пиле с К.ориз,  ръжени макарони на фурна(р.макарони мляко яйца ) ,макарони (макарони с обезмаслена извара), Прицеса (извара-яйце),пиле със прясно зеле.

ПМ:
Омлет (яйца с извара/сирене) , бъркани яйца (яйца,извара/сирене), Пил.пържола шопска салата , Скумрия печена със шопска салата,пиле с кисело зеле.

И до тук се изчерпвам.
И един въпрос повечето неща се приготвят с мазнина каква мазнина да използваме. Примерно за омлет за салата .

Надявам се да се получи полезна тема

Защо да не може да ядеш 3 пъти едно и също?Или по скоро въпроса е дали имаш волята да ядеш едно и също безвкусно нещо дори и по повече от 3 пъти?
Мазнините от зехтин,но като е НВД неозначава,че трябва да се тъпчеш със сирене и кашкавал(както пише)Калории трябва да има,но не от мазнини,а от повече белтъчини.Съчетанията на храни са много стига да ти прилягат на вкуса.Аз лично не правя някви супер съчетания.Примерно на изварата слагам сол,чубрица,черен и червен пипер и я ям така по 3-4 пъти на ден.Пилето го печа на фурна или тефлонов тиган като намазвам малко дъното със зехтин,а на пилето слагам подправки(най-често само сол и черен пипер).

08.02.09
17:06

Протеините не ги смесвай с въглехидратите при НВД. В нетренировачен ден най-добре си изяж всички въг. на едно ядене - най-добре на закуската - 150гр. овес с вода/варена леща. В тренировачен ден 1/2 от въглехидратите ти за деня преди тренировка, другата 1/2 след тренировка. През останалото време - белтък + мазнини + салата.

Пример:

Пилешко:

150гр. пилешко
2 цели яйца / 50гр. извара
салата

Пилешкото можеш да го готвиш така:

1) в тиган с 1-2 лъжици зехтин колкото да не лепне пилето по тигана
2) в тефлонов тиган без мазнини
3) режеш го на малки парчета и си правиш шишчета, между парченцата месо слагаш - чушка, лук и т.н

Яйцата най-добре твърдо сварени и нарязани на кръгчета в чинията при пилешкото или в салата ако е зелена за украса. Можеш и да ги “пържиш”, но в много малко зехтин колкото да не лепнат или пак в тефлонов тиган.

Изварата просто грабваш 2-3 лъжици и слагаш в паницата. Можеш да я овкусиш със сол или червен пипер или друга подправка по вкус.

Салати колкото искаш. Само избягвай тия с многото моркови. И да не е някъв буламач - зелена салата или шопска в повечето случаи е напълно достатъчно. Задължително я заливай с 1-2 лъжици зехтин.

Свинско:

150гр. свинско
2 яйца / 50гр. извара
салата

Не ти го препоръчвам за НВД принципно. Но иначе с малко зехтин или в тефлонов тиган. Задължително изрязвай сланинката.

Другото като по-горе.

Скумрия:

150гр. скумрия прясна / консерва
1 лимон
салата

Скумрията само на скара ако е прясна. Изтискваш един лимон отгоре и с една голяма салата от предимно краставици става муцка вечеря.

Телешко:

150гр. телешко
салата

Само варено. Вариш - махаш мазните и ядеш със голяма салата - шопска, мешана, зелена.

Свински дробчета:

150гр. дробчета
2 глави лук
2 цели яйца
салата

Дробчетата с малко зехтин и нарязан лук в тиган стават муцка. Яйцата също може в същия тиган. С една голяма салата става перфектна вечеря.

Не яж дробчета повече от 2 пъти на седмица.

Толкова за сега, ако се сетя още нещо ще драсна по-късно.

p.s. Омлетите дето си ги писал също са муцка като за едно ядене през деня.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 08.02.09 17:09.

08.02.09
17:06

казано от 666_Deni_666 на 08.02.09, 16:35:

Защо да не може да ядеш 3 пъти едно и също?Или по скоро въпроса е дали имаш волята да ядеш едно и също безвкусно нещо дори и по повече от 3 пъти?

Ееее. 3 пъти едно и също - да, ако е вкусно защо не. От телешките пържоли мога да ям и 5 пъти за деня, от свинското със зеле - също.
Да имаш волята да ядеш безвкусни работи, пък и по 3 и повече пъти всеки ден - също, хубаво е да имаш такава силна воля, но впрягането и точно в тази задача е безумие. Той животът е един, не се прераждаш после, че и да поживееш.. храната, както и всичко останало, трябва да носи кеф и да те кара да се чувстваш добре. Ако трябва 3 пъти на ден да се тъпча с нещо гадно (или безвкусно, то все тая), със сигурност няма да се чувствам добре. И съм сигурен, че при всеки е така. Ако и да порастват ръцете от тая работа  :lol:
Така че, човекът правилно си пита за комбинации, да му е вкусно и гот. За съжаление аз не мога да споделя нищо, влизащо в билдърската нвд, но иначе е похвална темата.

Макарони принцеси сандвич ориз това на мен не ми се струва съвсем НВД

08.02.09
18:17

казано от Crazy_With_Razor на 08.02.09, 17:06:

.

Защо?

08.02.09
18:34

казано от Wrestling_pro на 08.02.09, 18:17:

Защо?

Основно зарди хипервитаминоза с витамин А.

чува съм че солта забавяла обмяната на веществата и ако е така може ли да се замени със соев сос примерно ?

08.02.09
19:11

казано от Люлюш Ви Британия на 08.02.09, 18:57:

чува съм че солта забавяла обмяната на веществата и ако е така може ли да се замени със соев сос примерно ?

Ами в соевия сос по принцип има много сол. Разбира се има много видове соев сос, но не мисля че е добър заместител на солта. Слагай малко сол или вобще яж без сол. Макар че принципно от сол в малки количества нищо няма да ти стане.

А защо да не смесвам въглехидрати с протеини ?  аз се водя по темата за НВД :

казано от emzo на 20.04.08, 07:47:

[color=red][size=4]
4. Съставяне на менюто:
Ето един мой пример - сутрин кардио и фитнес вечер.
Тренировъчен ден - 2 приема на въгл. - преди обед и преди тренировка
Кардио
След кардио - П
Закуска - П+М
Втора закуска - В+П
Обяд - П+М+ фибри
Обяд2 - П+М+фибри
Следобедна закуска - В+П
След тренировка - П
Вечеря П+М+фибри

Почивен ден - същото, но в следобедната закуска няма въглехидрати.
Това е просто пример, реално ще трябва да го съобразите с вашия режим.

08.02.09
19:20

Солта не е лошо нещо, просто трябва да се консумира в някакви граници. Съвсем без няма смисъл, просто не злоупотребявай. А колкото до соевите продукти, били те сос или нещо друго - съветвам те просто да забравиш, че съществуват. По-добре ще ти е :)

08.02.09
19:56

чувал съм за всякакви диети за отслабване и запазване на мускулната маса и съм пробвал много от тях,получих съвет от доста диетолози и треньори,че е добре честото правене на качествен секс помага при горенето на калории.Но е много важна психическата нагласа.Пробвах и при мен се получи за 2 седмици свалих 3 кила.Какво е вашето мнение?

08.02.09
20:40

Моето мнение е, че това не е примерно меню за НВД !?!?!

08.02.09
21:15

казано от Люлюш Ви Британия на 08.02.09, 19:19:

А защо да не смесвам въглехидрати с протеини?

За да е по-лесно на организма усвояването. А това с примерното меню са 8 хранения.. не знам колко хора ще могат да спазват и 5 от тях.. аз лично искам/не искам на ден ми се връзват 3-4 хранения. Работа/лекции/задачи, докато се сетя за обяд2 и той ще е минал два пъти до тогава.. съветвам те да не се опитваш да ги правиш “by the book” щото трудно се получава.. е освен ако нямаш друга работа или просто някак си можеш да ги спазваш всичките тия хранения..

09.02.09
08:36

казано от Crazy_With_Razor на 08.02.09, 18:34:

Защо?

Не мисля, че 1 спортуващ човек може да предозира натурален витамин или поне аз не знам за такъв случай, така че причината е друга да не се ядат много често дробчета - отровите, с които тъпчат животните им се набиват в черния дроб.

09.02.09
11:09

казано от Hvanatema на 09.02.09, 08:36:

казано от Crazy_With_Razor на 08.02.09, 18:34:

Защо?

Не мисля, че 1 спортуващ човек може да предозира натурален витамин или поне аз не знам за такъв случай, така че причината е друга да не се ядат много често дробчета - отровите, с които тъпчат животните им се набиват в черния дроб.

Интересно, аз си ям от време на време много е вкусно .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1