Прекомерно потене на дланите

25.01.09
17:26

Здравейте. Дланите ми постоянно се потят и то много. До сега не се бях тревожила, но ми казаха, че това може да е свързано с проблеми на щитовидната жлеза. Има ли причина да се притеснявам или това е нещо нормално?

25.01.09
17:52

при мен проблема е отдавна не му обращам внимание.с времето смятам че ще отмине

25.01.09
20:09

казано от ges4o на 25.01.09, 17:52:

при мен проблема е отдавна не му обращам внимание.с времето смятам че ще отмине

На мене пък челото ми се поти , ама много! като взема да тренирам с големи тежести,все едно реки потичат от мен,но според мен всичко е до организъм.моите приятели грам не се потят като тренираме.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 16.07.10 10:43.

25.01.09
20:28

Колкото повече вода пиете=толкова повече потене,колкото повече вода в о-ма=толкова повече потене.

26.01.09
04:14

сега да не земеш да спреш да пиеш вода .хахаха

26.01.09
12:27

казано от Rock_my_world на 25.01.09, 17:26:

Здравейте. Дланите ми постоянно се потят и то много. До сега не се бях тревожила, но ми казаха, че това може да е свързано с проблеми на щитовидната жлеза. Има ли причина да се притеснявам или това е нещо нормално?

Да, това попринцип е симптом при хиперфункция на Щит. жлеза или тиреотоксикоза, но ако потенето на дланите е съпроводено и с изморяване, неспокойство, намалена работоспособност, влошаване на паметта,  промяна в теглото, чупливост на ноктите, косопад, сърцебиене,безсъние, нарушение на месечния цикъл е добре да се обърнеш към ендокринолог. А ръцете ти студени и влажни ли са или топли и влажни?

Причината може да бъде нервно - вегетативна дистония.Направи консултация с невролог.

GO

04.02.09
19:33

Ако се  чувстваш добре-няма място за притеснение,аз се потя като животно,но пък пия по 6-7литра вода на ден!Не познавам друг да пие по толкова,но щом организма ми го искa му го давам.

09.02.09
15:04

казано от Cedar на 26.01.09, 12:27:

казано от Rock_my_world на 25.01.09, 17:26:

Да, това попринцип е симптом при хиперфункция на Щит. жлеза или тиреотоксикоза, но ако потенето на дланите е съпроводено и с изморяване, неспокойство, намалена работоспособност, влошаване на паметта,  промяна в теглото, чупливост на ноктите, косопад, сърцебиене,безсъние, нарушение на месечния цикъл е добре да се обърнеш към ендокринолог. А ръцете ти студени и влажни ли са или топли и влажни?

Хахахахах,стига плашихте жената,
ако беше съпроводено със всичките тези проблеми най-вероятно щеше да започне с някой от тях,не с потенето на дланите.

15.07.10
21:33

Здравейте! Искам да споделя моя най-голям проблем - потенето на дланите и ходилата. Това е най-големия кошмар на света! Както и да е, хората на които дланите и ходилата им се потят ме разбират много добре. Така искам да кажа как се лекувах. Първо около 10 дена се пръсках с ” прехваления” спрей Одорекс и нямаше никакъв ефект. Не се отчаях и отидох на ендокринолог. Мога да ви кажа не си давайте излишно парите при него той изобщо нищо не можа да ми каже вика че било от пубертета. Много се ядосах, но не се предадох- отидох на кожен лекар, който за мое щастие ми каза много варианти как да ми се оправи потенето. Каза че няма нищо общо с пубертета, защото и негова приятелка на около 35 години го имала същия проблем. Първото което ми каза е да ходя на една процедура наречена йонофореза. Тя струва 5 лв.(1 процедура) и като направих 5 процедури всичко беше ОК, но само за една седмица. След това всичко беше постарому. Друго, което той ми каза е че има операция, която веднъж като се направи проблема изчезва завинаги. Тази операция се казва Симпатектомия и може да се направи само в Испания (според неговите думи) и сега въпроса ми е колко струва тази операция, защото повече не мога да живея с този проблем! Благодаря предварително!

15.07.10
22:04

Надали на някой му дреме, че се потите на дланите.Вашата половинка няма да ви каже няма да съм повече с теб щото се потиш по дланите или да ви откажи да излезнете, защото са ви потни дланите. Живейте си живота бе хора. Аз се потя навсякъде и кво да хода да ми прават операции ли?

Мнението беше редактирано от Riko на 15.07.10 22:05.

16.07.10
09:54

Е не е така, защото даже и на мен ми е неприятно да се докосвам пък и ще се чувствам много по комфортно ако те не мисе потят. Ти като казваш че се потиш навсякъде потиш ли се на дланите специално?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1