Херния или не?

Добър ден на всички,ето,че и на мен се наложи да пиша в този иначе неприятен раздел,та на проблема.На доктор,че ще се отиде ще се ходи няма начин,но все пак искам да попитам дали имам място за притеснение.
Става въпрос за 17 годишен младеж (аз) телосложение нормално 173 70кг.Тренирам с умерени кг нямам наследствени болести със стомашно-отделителната система.
Нямам проблем в момента бягам,колело карам,ходя си на тренировки,вдигам си тежко болка няма!Обаче в ляво точно на сгъвката на крака има едно местенце,което не мога да определя като надуто (или поне не видимо) което като го натисна започва да боли,но болката не е остра и не е неприятна.Лека тъпа болка и трябва да натисна наистина много силно за да заболи,в дясно няма такова нещо.Напипват се 2 топчета 1то по-голямо другото доста по-малко,какво ще ме посъветвате?Благодаря предварително.

Да не го пипаш много много.
Това те съветвам.
Топчетата вероятно са лимфни възли или нещо такова.
Подутото може да е ингвинален канал.
Иди а лекар, да те види. Мисля, че не си изсипан все още, но недей бара много.

09.02.09
15:06

Еми ако легнеш тея топчета прибират ли се ? Като ги пипаш ако успяваш малко да ги вкараш вътре и после пак да излизат , значи на 90 % имаш херния. Може и Дзвер да е прав  (дано да е той) !

казано от Sha6ma на 09.02.09, 15:06:

Еми ако легнеш тея топчета прибират ли се ? Като ги пипаш ако успяваш малко да ги вкараш вътре и после пак да излизат , значи на 90 % имаш херния. Може и Дзвер да е прав  (дано да е той) !

не като ги натискам не влизат на вътре стоят си на 1 място.По-голямото което боли на практика не мърда стои си подуто.По-малкото също не се разхожда,но и не боли.

09.02.09
17:04

Ем предполагам , че не е херния. Потърси специалист.

BU

09.02.09
17:29

Имах същото,пуснах и тема тук със същия въпрос.Не беше херния и си мина само. ;)

Живи и здрави да сте всичките!Много благодаря за бързите отговори.Днес направих една тренировчица като нарочно смъкнах на някои упражнения кг превантивно,нямаше болки нямаше нищо,ако до няколко дни не мине отиваме на лекар.За момента всичко е ток и жица.Благодаря отново на всички!Успехи!

09.02.09
19:16

Не е тук темата, но да попитам.. някой чувства ли нещо като мускулна треска в областта на таза, но отвътре, след мъртва тяга?

Сърдечно искам да благодаря на всички,които взеха участие в темата и да поздравя ДЗВЕР за правилния отговор,който ми е дал.Не ми се наложи за щастие да ходя на лекар мина от самосебе си,днес след тежичка тренировка нямаше болежки и с радост открих,че комбала се е скрил и вече не боли и няма нищо на мястото където беше!Странна работа от къде съм го пипнал пък това нещо,важното е,че всичко отново е ток и жица!
Живи и здрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1