Гръб - с дъмбели

21.01.05
13:40

Интересно ми е да знам, дали може да се тренира гръб с дъмбели. Освен упражнението гребане с дъмбел, примерно може ли упражнението придърпване на вертикален скрипец да се смени с дъмбели, като треакторията горе/долу се запазва същата при правенето на упражнение.

п.с - просто, ако може да се тренира гърба с дъмбели (щото са ми слабост) ще се радвам да ми кажете някои упражнения с тях за гръб.

10х

21.01.05
14:06

Абсолютно-да.Няма никакъв проблем.Може да заместиш и гребането с щанга с дъмбели.Развива мниго плътността.Що се отнася до придърпването на скрипец,не се сещам как може да го замениш с дъмбели,то може да се замени с набиране.Ето ти една малка програмка само с дъмбели
1.Гребане с дъмбели от полунаклон 4х12,10,8,6
2.Гребане с дъмбел от наклонена лежанка 4х12,10,8,8
Набиране /евентуално/ 2хдо отказ
Може 3 да бъде и първо
Това е ей така от пръв поглед

21.01.05
14:15

Здрасти! Вертикалния скрипец можеш да заместиш с дъмбели, като запазиш траекторията, при условие, че си в състояние да правиш движенията надолу с главата. Иначе обърни внимание на предния пост на..чакай да видя :D на Миле. И ето още няколко вариации - при гребането с дъмбели можеш да си държиш ръцете с дланите към теб, с дланите назад, както и с длани напред. Отделно при самото движение, можеш да теглиш към гърдите, а и към кръста - има разлика. Можеш да правиш пуловър, от обратен наклон влияе повече на гърба отколкото на гърдите.
Успех! :)

Един жокер от мен: Смятам ,че за да успееш да тренираш гърба изцяло с дъмбели, ти е необходим и пейка.
За лягане по корем и придърпване на дъмбелите под пейката.
За лягане по корем или на една страна и махове с дъмбелите за задно рамо и гръб.
За странично лягане и пулоувър.
Лично мое мнение : замени вертикалния скрипец с лост за набиране. Просто това е, което най - много ще ти липсва в тази тренировка. Инак и за кръста дори мисля, че можеш да тренираш с дъмбели.

22.01.05
00:10

Offtopic:[quote author=“Martin”]Здрасти! Вертикалния скрипец можеш да заместиш с дъмбели, като запазиш траекторията, при условие, че си в състояние да правиш движенията надолу с главата.

Яко за рубриката CLASSIC TOPIC

23.01.05
11:07

10х на всички, а да ви питам следното упражнение според вас добро ли е за гръб, пробвах го в петък и да ви кажа  вчера ме наболваше гърба...правилно ли съм постъпил, а то е следното :

седиш на лежанка (пейка) изправен, главата е изправена и гледаш на пред, хващаш 2 дъмбела над главата и така пускаш надолу, като дланите ти сочат напред (където гледаш)

п.с - надявам се да сте ме разбрали...

23.01.05
15:38

По скоро ми прилича за предно рамо упражнението ако съм схванал изпълнението

23.01.05
15:44

[quote author=“djgorgio-ASTOR”]По скоро ми прилича за предно рамо упражнението ако съм схванал изпълнението

напълно съм съгласен по всичко си личи че е за предно рамо поне от описанието му  :roll:

26.01.05
17:29

10х на всички...

А това упражнение според вас добро ли е за гръб...та значи:

- прав съм, но от кръста на горе съм перпендикулярно спрямо краката, абе заставам като буквата “Г”...ръцете са ми опънати на-долу, като дланите ми сочат към тялото...и така вдигам дъмбелите към тялото...

п.с. - дано сте ме разбрали...

26.01.05
17:31

Това ми звучи като гребане с дъмбели. Добро е.

26.01.05
23:07

alex вместо да ни питаш за всяко едно упражнение защо не поровиш из нета и намери (а и ще видиш с картинки) упражнения за гръб с дъмбели има доста сайтове с такава насоченост например бодибилдинг.ком

28.01.05
21:57

ми според мен ако държиш много много на дъмбелите прави си гръб с дъмбели, но се пак на гърба му трябва тежко а тежкото идва с лоста. пък и при движенията с дъмбели има по голям шанс да се контузиш освен ако не си доста опитен :)

29.01.05
09:22

[quote author=“noolo6”]ми според мен ако държиш много много на дъмбелите прави си гръб с дъмбели, но се пак на гърба му трябва тежко а тежкото идва с лоста. пък и при движенията с дъмбели има по голям шанс да се контузиш освен ако не си доста опитен :)

Абе то и дъмбелите могат да се направят тежки .... ама не е там работата! Например тягата едно изключително важно упражнение, как ще се изпълнява :?:  за това може да си комбинира тренировката както с лост така и с дъмбели и ще има по голям ефект със сигурност  8)  Ппздрави !

29.01.05
13:49

[quote author=“Joro_Killara”][quote author=“noolo6”]ми според мен ако държиш много много на дъмбелите прави си гръб с дъмбели, но се пак на гърба му трябва тежко а тежкото идва с лоста. пък и при движенията с дъмбели има по голям шанс да се контузиш освен ако не си доста опитен :)

Абе то и дъмбелите могат да се направят тежки .... ама не е там работата! Например тягата едно изключително важно упражнение, как ще се изпълнява :?:  за това може да си комбинира тренировката както с лост така и с дъмбели и ще има по голям ефект със сигурност  8)  Ппздрави !

Жоро и аз това имах пред вид с това че тежкото идва с лоста. просто тежките и важни упражнения като тяга и мечка не се изпълняват с дъмбел :).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1