22.06.05
20:44
Значи искам да ви питам-От известно време се появавя една болка долу вдясно.Не е остра но се осеша.Появява се за ден после я няма после пак...Искам да ви питам можете ли да знаете нешо по вупроса..На 16 годни съм
25.06.05
16:51
Виж тук и иди на лекар: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=7613
Аз имам хроничен апандисит и симптомите са такива. То е като сливиците - възпалява се - минава, пак се възпалява - пак минава и така......и все някога ти го изваждат (но може и да не се наложи) :lol:
Но трябва да те види лекар (гастроенторолог и хирург) защото е много индивидуално.
[quote author=“mike_77”]Виж тук и иди на лекар: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=7613
Аз имам хроничен апандисит и симптомите са такива. То е като сливиците - възпалява се - минава, пак се възпалява - пак минава и така......и все някога ти го изваждат (но може и да не се наложи) :lol:
Но трябва да те види лекар (гастроенторолог и хирург) защото е много индивидуално.
Вземи прочети това, там има важни неща за апандисита, които никой лекар няма да ти каже.
Аз също съм на 16 На 3 декември през нощта ме заболя много стомаха и отидох ме в болницата - казаха ми че е нормално и да не се тревожа На слдващият ден отидох при личната тя ми каза че или е апандисит или е киста на яйчника - прати ме на гинеколожка която
потвърди че намам никакъв проблем но извика хирург - апандисита не е за операция но болките продължиха Отидох ме на друг хирург отново същата диагноза После в болницата на друг град лежах в Геникология След тово на 25 декември в Инфекциозно Потоянно при лекари и много изследвания 6хирурга 3отделения 2месеца- кръговрат родителите ми вярват на докторите и не се тревожат а аз постоянно повтарях че е апандисит След мнго лекарства при поредното посощение при лекар той пипна гръбнака ми и изпищях- каза ми че е нерв да го мажа с гел и да го нагрявам Аз убедих баща си и отново отидох ме на хирург като твърдях че апандисита е залепнал за гръбнака и настоях за операция Той знаеше колко време се мъча Напраи операцията - бях права
10.02.09
15:42
казано от jjb на 10.02.09, 15:01:
Аз също съм на 16 На 3 декември през нощта ме заболя много стомаха и отидох ме в болницата - казаха ми че е нормално и да не се тревожа На слдващият ден отидох при личната тя ми каза че или е апандисит или е киста на яйчника - прати ме на гинеколожка която
потвърди че намам никакъв проблем но извика хирург - апандисита не е за операция но болките продължиха Отидох ме на друг хирург отново същата диагноза После в болницата на друг град лежах в Геникология След тово на 25 декември в Инфекциозно Потоянно при лекари и много изследвания 6хирурга 3отделения 2месеца- кръговрат родителите ми вярват на докторите и не се тревожат а аз постоянно повтарях че е апандисит След мнго лекарства при поредното посощение при лекар той пипна гръбнака ми и изпищях- каза ми че е нерв да го мажа с гел и да го нагрявам Аз убедих баща си и отново отидох ме на хирург като твърдях че апандисита е залепнал за гръбнака и настоях за операция Той знаеше колко време се мъча Напраи операцията - бях права
Мам*а им...
Дано не си си докарала някоя беля.
Аз съм го минавал тоя път със друг човек.
Същата тъпанарска история. Ама досущ. Направо ми идва да те питам как се казваш.
Остри болки.
Отива на лекар, апандисит - хроничен - ама най - хубаво да го оперираме.
Идва друг хирург, аве не е апендицит вика, а киста в яйчника. Снимай. Действително има киста в яйчника, ама таквиа имат повече от 50% от жените, яйчникът си е кистозен орган.
И накрая отиде при трети и той като я барна за гърба... Радикулит вика.
Лежа в болницата с “радикулит”, обаче болките не минаха.
И взема и се подведе по акъла на един хирург - тъпанар.
Та той, понеже явно е искал да вземе пари и предложил операция.
Но понеже тя нямала много пари, за да й вземе колкото има, и предложил операция 2 в 1.
Яйчника и апандисита ЕДНОВРЕМЕННО.
Резултатът.
Махна кистата.
Махнаха апандисита.
Яйчника и червото се срастнаха.
На снимка ясно се вижда че голяма част от яйчника - нямаща общо с кистата - липсва... Явно за “улеснение”.
Последици:
- болката остана + силно болезнен мензис.
- момичето впоследствие направи спонтанен аборт. Който между другото гениите хирурзи окачествиха като “усилена менструация” и разбрахме какво се е случило чак като изпратиха секрет в София и го анализираха.
Ако България имаше закони, на такива “доктори” требва да им се отнема лиценза и дясната ръка.
Та като гледам ти си сърбала същата попара...
Явно в цела България все същите пишман диагностици... Ама точно. Радикулит, апандисит и киста... Все с едното ше улучат. Ако не, греда.
Евентуално по - нататъка могат да добавят хепатит и херния, да има, че и те могат да са там.
Дано при тебе поне операцията е минала по - успешно.
———————————————————
Sparkito,
За твое успокоение казвам, че апандисита обикновено е с остри болки.
При хроничния може и по - леки да са, но най - често са пак остри, по - слаби.
Въпреки това не подценявай ситуацията и иди на гастроентеролог и пълна кръвна картина.
Имай предвид, че хроничният апандисит може да се влачи цял живот без последствия, но изтървеш ли го веднъж, може да докара и перитонит.