09.02.09
19:07
Искам да ви попитам протеина ли е най-добрата хранителна добавка за покачване на маса?И ако не е кажете коя е наистина най-добрата добавка за покачване на маса и ако може да ми препоръчате марка обаче,ако може килограма да не е повече от около 45лв. защото не разполагам с много ресурси.И магазин някъде около центъра на София,ако ми кажете ще е супер.
Тренирам 3 пъти седмично. :)
09.02.09
19:09
Абе за магазин в центъра не се сещам, ама кланици има навсякъде. С тези 45 лв. си купи месо.
09.02.09
19:15
Ако си учил математика, та протеина независимо от източника му е “Необходимо, но недостатъчно условие”
Ако нямаш никакьв стаж в залата все още ,по добре наблягай повече на хапването пьрвия месец ,защото от протеина няма да имаш никаква полза .Хапвай по колкото се може по често ,примерно по 7 пьти на ден ,ако обичаш сладкото препорьчвам ти по едно руло преди лягане :) а и сьщо пий повече вода . Ако ще истьрпиш пий по 1 л преди обяд и 1л след като обядваш
В залата наблягай повече тежко да дигаш ,примерно по 3 серий на упражнение по 6 мах повторения до отказ !
Едно от най-важните условия за да изградиш мускул е правилното хранене, а в него се включват необходимите дози белтъчини (протеини, не само от пудра). Така, че в известен смисъл да, протеинът е есенциален. Но има и доста други фактори.
09.02.09
19:27
казано от bero2 на 09.02.09, 19:15:
ако обичаш сладкото препорьчвам ти по едно руло преди лягане :)
Това пък от къде го знаеш
09.02.09
19:32
казано от bero2 на 09.02.09, 19:29:
От личен опит
яко :D
Протеина е нещото без което няма как да направиш мускули, независимо дали е пудра или от храна. Иначе има много други неща които може да се добавят, но без протеин няма да стане.
С 45 лева в джоба наистина е по-добре да наблягаш на здраво хранене :)
за 45 лева може да си купи некои гейнър или некав др протеин зависи от преценката му и от вкуса да не му обиваме желанието !
09.02.09
20:28
Имам и пари отделно за храна аз съм си пресметнал. :) Благодаря ви за съветите наистина са полезни,иначе да знам че трябва да се набляга на храненето дори и на сила иначе няма начин,ама все пак и протеинче мисля да взимам.
EDIT: Какво ще кажете за “EXPLODE WHEY PROTEIN” ?
Мнението беше редактирано от JustSmiLe на 09.02.09 22:09.
10.02.09
01:08
казано от Иван Шишманов на 09.02.09, 19:27:
казано от bero2 на 09.02.09, 19:15:
ако обичаш сладкото препорьчвам ти по едно руло преди лягане :)
Това пък от къде го знаеш
ХЪХЪХЪ сладко преди лягане ... я по добре извара викам аз
10.02.09
05:26
Мненията и темите се повтарят, повтарят...до забрава. Вече започвам да се чудя дали някой преди да си пусне темата е преглеждал основните теми във форума и статии в сайта?
Не разбрахте ли вече?
Добавките ви осигуряват по бързо възтановяване, протеина дава и материал за изграждане на мускул (белтъчини).
Добавките трябва да ви дойдат на помощ, само когато неможете да си доставяте на тялото необходимите белтъчини и въглехидрати със храна!
Всичко останало е загуба на време и пари.
Наистина е смешно, когато някой 60-70 килограма започне да разпитва за добавки... При неговото мускулно развитие (тегло) само храната е напълно достатъчна.
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 10.02.09 05:28.
10.02.09
08:29
Със сладко преди лягане със сигурност ще качиш :cheese: . Само дето ако се погледнеш на сутринта в огледалото и видиш надутите си от водната задръжка бузи, ще разбереш какво качваш. Това и аз от личен опит го знам ;-)
казано от Borko на 09.02.09, 20:27:
за 45 лева може да си купи некои гейнър или некав др протеин зависи от преценката му и от вкуса да не му обиваме желанието !
Батка за 45 лв. може да си купиш някакво подобие на гейнер. Тези добавки се пият в голямо количество и ако нямаш пари за да си ги купиш по-добрият варянт е да си вземеш месо и други хранителни продукти с които да качиш маса.
казано от Ultima Ratio на 10.02.09, 08:29:
Със сладко преди лягане със сигурност ще качиш :cheese: . Само дето ако се погледнеш на сутринта в огледалото и видиш надутите си от водната задръжка бузи, ще разбереш какво качваш. Това и аз от личен опит го знам ;-)
До колкото разбрах , момчето е с добьр метаболизьм ,такаче сладкото преди лягане ще му се отрази добре !!!
казано от bero2 на 10.02.09, 16:07:
До колкото разбрах , момчето е с добьр метаболизьм ,такаче сладкото преди лягане ще му се отрази добре !!!
Май нещо не си добре...
10.02.09
16:46
казано от avirex на 10.02.09, 09:03:
Батка за 45 лв. може да си купиш някакво подобие на гейнер. Тези добавки се пият в голямо количество и ако нямаш пари за да си ги купиш по-добрият варянт е да си вземеш месо и други хранителни продукти с които да качиш маса.
Преди да качваш каквото и да било баш ти, би ли си оправил подписа/сигнатурата ;)
10.02.09
16:53
казано от Mamularin на 10.02.09, 16:46:
казано от avirex на 10.02.09, 09:03:
Преди да качваш каквото и да било баш ти, би ли си оправил подписа/сигнатурата ;)
Е в крайна сметка само 2 правописни грешки има...мноо си критичен ;)
ООО да чудесно ще му дойде.Ако и пък сутрин за закуска изяде 300гр свинска мас направо става професионален билдър.
П.С. Ще ви издам една тайна ;) Всички известни бодибилдъри не пият хранителни добавки (разбирай всякакъв вид).Това са вафли на прах :) ......
П.С.2 Беро да не вземеш да ми повярваш ?
10.02.09
16:56
казано от Владимир92 на 10.02.09, 16:54:
ООО да чудесно ще му дойде.Ако и пък сутрин за закуска изяде 300гр свинска мас направо става професионален билдър.
П.С. Ще ви издам една тайна ;) Всички известни бодибилдъри не пият хранителни добавки (разбирай всякакъв вид).Това са вафли на прах :) ......
П.С.2 Беро да не вземеш да ми повярваш ?
Айде стига ни издава тайни... Нужно ли е да отговориш на една глупост с друга??
казано от tonu на 10.02.09, 16:42:
Май нещо не си добре...
Да не сьм добре !! Пробвал ли си го т’ва ,та говориш !
10.02.09
17:36
И по какъв начин ще му се отрази добре?
10.02.09
17:57
Килограми да, но сланина ли ?
Стоянчо мисля може най-добре да ни обясни какво иска да каже :)
Гледам е доста пестелив с думите .
казано от Mamularin на 10.02.09, 17:57:
Килограми да, но сланина ли ?
Стоянчо мисля може най-добре да ни обясни какво иска да каже :)
Гледам е доста пестелив с думите .
Има ли смисъл да бъда многословен и да обяснявам как простия въглехидрат с висок гликемичен индекс вдига кръвната захар, метаболизма е забавен и освен в мазнина този въглехидрат незнам в какво може да се превърне.
10.02.09
19:58
Уважавам мнението на Стоянчо както и на много други във форума, изразили се твърдо против яденето на сладко късно вечер (аз също поддържам тази теза). ОБАЧЕ, има едно голямо НО, което винаги трябва да се взема в предвид - а то е - всеки организъм е ИНДИВИДУАЛЕН. Ако при някои каквото и сладко да хапнат им се лепи, има други, които и в 10 вечерта 2 кекса да изядат пак си стоят релефни. Просто всеки трябва да познава метаболизма си и храните , които им действат. Аз лично познавам 2-мезоморфи, които ей вярвайте ми такъв обем и релеф имат, а АБСОЛЮТНО никакъв режим не спазват. Вафли Боровец, пици яко, Макдоналдс, и то вечер. Просто метаболизъм. Теорията е много важна, но и организмът при всеки е различен.
Сила, жестоко прав си... все пак обаче здравето също е фактор като говорим за Боровец и кексове :D Да не останат по-слабичките трениращи с добро впечатление от тея и да почнат да ги нагъват вечер преди лягане :D
Ми аз от 4 дни ям като прасе по режим и не съм качил и грам с моя тъп метаболизъм. Как му се нервя ...
казано от Pride на 10.02.09, 20:46:
Ми аз от 4 дни ям като прасе по режим и не съм качил и грам с моя тъп метаболизъм. Как му се нервя ...
Че ти за 4 дни какво искаш ???
Не яж като прасе, не е това правилния подход.
казано от bero2 на 11.02.09, 15:56:
Яж повече сладко преди лягане
Спри се, не си прав! Преди лягане яйца, казеин (извара).
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.02.09 16:42.
11.02.09
17:38
казано от bero2 на 11.02.09, 15:56:
Яж повече сладко преди лягане ,пий вода ! Е яж и мн месо
Защо се опитваш да го направиш прасе ?
Ти си яж тортичките... Аман от професори :)
ХАха ами знам ,че няма да стане ,аз сьщо сьм с бьрз метаболизьм и знам ,че сладкото помага да качиш килограми !Дори и да качи на корема ,за него пак ще е някакво постижение ,а и с тоя метаболизьм не вярвам да качва на корем
Голямо постижение е да качи на корема. После ще пита как да ги свали тия килограми. Дори да си с мега бърз метаболизъм винаги е по-добре да си набавяш калориите от комплексни въглхидрати - овесени ядки, хляб, картофи, ориз и т.н... Сладкото не е най-добрият вариант. Отделно повечето захарни изделия съдържат и транс мазнини и т.н...
11.02.09
21:47
bero2 трябва да знаеш че колокто и бърз да е метаболизма ти той не е безгранично бърз ако си тъпчеш тялото с боклуци рано или късно те ще започнат да ти се лепят и ще вдигаш килограми на кантар но ще бъдат некачествени
12.02.09
12:28
казано от Владимир92 на 10.02.09, 21:10:
Че ти за 4 дни какво искаш ???
Това, от което се оплакваш е всъщност честа грешка, която и аз съм правил-ядеш яко по час, обаче си психясал на тема ще кача ли няма ли да кача. Сигурен съм, че всеки ден се теглиш на кантара...уверявам те, така не става. Психиката играе огромна роля в спорта. Да не говорим, че за четири дена...еми ти какво искаш, освен да си задържал малко вода, няма какво да стане.
А това със сладкото преди лягане ми напомня на един случай с Христо Пелов, когато беше казал по телевизията на едно момче да яде по два хляба на ден, за да качи. Ако е въпросът за качване, има достатъчно начини да си освиним метаболизма и да заприличаме на прасета, а ако не стане с някой, понеже е на 16 или 20, то със сигурност ще види реалния резултат след 25-30 годишна възраст. Мястото на сладкото в храненето(ако изобщо има такова) е след тренировка и сутрин веднага след ставане и най-малко вечер, когато инсулина трябва да е нисък, за да може през нощта да се отделя ХР.