Точна мярка

17.01.05
00:32

Така, вече се сблъсках с нещо неприятно, а именно трудноста да измериш точната доза от съответната хранителна добавка. Докато за протейна това понятие е относително, то за креатина мисля, че е от по-голяма важност. То от толкова малки разлики предозирането сигурно е изключено, но тук става дума за друго - правиш си сметка, че хранителната добавка ще стигне за месец, а хоп на 20тия ден я няма, все пак пари си давал за нея, кофти е. Та тва “една чаена лъжичка”(5г) ми свучи много относително. В нас имам 3 вида чаени лъжички. С връх ли, без връх ли тряя се пълнят? Бали мааму дет се вика.
Някой от вас вече са ми казвали свойте медоти за точно измерване, но отварям нова тема за да могат и други да споделят опита си по този проблем.

21.01.05
17:01

какъв грамаш е била хранителната ти добавка?защото е нормално 250 грама протеин да се изпие за 5 дни  :wink:

21.01.05
17:34

[quote author=“Achille”]Така, вече се сблъсках с нещо неприятно, а именно трудноста да измериш точната доза от съответната хранителна добавка. Докато за протейна това понятие е относително, то за креатина мисля, че е от по-голяма важност. То от толкова малки разлики предозирането сигурно е изключено, но тук става дума за друго - правиш си сметка, че хранителната добавка ще стигне за месец, а хоп на 20тия ден я няма, все пак пари си давал за нея, кофти е. Та тва “една чаена лъжичка”(5г) ми свучи много относително. В нас имам 3 вида чаени лъжички. С връх ли, без връх ли тряя се пълнят? Бали мааму дет се вика.
Някой от вас вече са ми казвали свойте медоти за точно измерване, но отварям нова тема за да могат и други да споделят опита си по този проблем.

Това е защото повечето производители са нещастници и не слагат мерителни лъжици в продуктите. Чаената, супената и т.н. лъжица може да мери точно единствено и само течни продукти и то не в грамове, а в милилитри (1 класическа чаена = ~5мл, 1 супена = ~20мл). Ако искаш да си пиеш добавките с точност - намери си хубава везна, за предпочитане електронна (доста скъпо).

BO

21.01.05
19:05

Трябва да се отчита, че обема не е равен на теглото, т.е. едно сухо вещество е по-тежко от друго а може еднакво да запълват лъжицата!

Та за’тва си купих ел. везна на ТСМ за 28 лв и съм по-доволен от всякога! Това е и моят съвет към теб. Гледай го от гледната точка че така би спестил пари, като следиш точно порциите...

21.01.05
19:18

тая везна може ли да мери такива малки грамове

21.01.05
19:28

Моята електронна везна я купих за $26 от online магазин. Мери максимум до 0.5кг с точност 0.1гр... така, че има решение за всеки проблем  :wink:

BO

21.01.05
19:33

[quote author=“The_scouser”]тая везна може ли да мери такива малки грамове

еми да! говоря за кухненска везна

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1