Покачване на мускулна маса какво да взимам?

11.02.09
08:58

Занимавам се с фитнес от около 3 години от 1 година несъм прекъсвал за повече от седмица. Попринцип ми е ген да съм малко едър (височина-180см тегло- 98кг). От два месеце насам се опитвам да кача малко мусколна маса преди пролетта. Купих си един въглехидратен протеин но няма особен ехект от него. Търся продукт от който сравнително бързо да натрупам маса (цената няма значение но се пак не търся нещо супер скъпо!) предложете някой продукт може и нещо по сериозно от протеини! Просто да кача повече мусколна маса! Благодаря предварително!
P.S в момента съм на 5 дневна тренировъчна седмица и наблягам повече на гърди и ръце!

ГА

11.02.09
11:09

Креатин - от него ще задържиш вода и следователно ще качиш , но под сравнително бързо , колко мускулна маса си представяш ?
Аминокиселини - също са подходящи .
По-сериозно от протеин ? Това какво ще рече ..... стероиди :) ?!
Знаеш , че хранителните добавки не са с , някакъв магичен ефект , нали ?
А пък и мускулна маса ( чисто ) , да качиш си иска време и тренировки.
Тренирай си здраво , взимай протеина за възстановяване , вземи и едни аминокиселини , един добър хранителен решим , както и тренировъчен ( ако сметнеш , че твоите не са , кой знае , колко добри ) и това е .

П.С. > Мускулът расте , докато почива ! Добрият сън ( 8часа ‘’ 22:00 - 06:00 ) е задължителен , гледай минимум по 8 часа да спиш , за едно денонощие !

11.02.09
11:28

Сам също можеш да си помогнеш, ако оптимизираш хранителния си режим.
Добавки - по-големи количества ВСАА, глутамин и протеин ще ти повишат масата. Креатина също е вариант. Можеш да си направиш някоя комбинация от продукти на някоя марка - БСН (селмас, синта, нитрикс, но.експлоуд) или Гаспари (сайз он и суперпъмп). Варианти има.

11.02.09
11:51

Благодаря за инфото момчета. А например добре ли е да бягам за да чистя мазнини, защото съм чувал, че бягането сваля повече мусколна маса отколкото мазнини и изобщо какво да правя за да смъкна мазнините то ми е ясно, че без да смъкна и мусколна маса няма да стане но какво препоръчвате освен яденето?

11.02.09
12:13

Не пречи да си тичаш, нищо че искаш и да качваш. Тичай по 30 минути и няма да има проблем. Мускул се сваля чак след 35-40-та минута

11.02.09
17:08

Дали ще сваляш мускул или не зависи изцяло от хранителния ти режим.Дори и да е добър ще свалиш минимални количества,но не се притеснявай.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1