13.02.09
07:38
Преди около 3 месеца докато правех гърди на лежнката (хоризонтален лег) правех 5 серии с по 12-15 повторения с 80кг. Но един ден на втората серия някаде на 7-8мото повторение усетих силна срязваща болка в дясната гърда уплашихсе и спрях веднага. На другия и по другия ден толкова мн ме болеше, че неможех да правя каквото и да е свързано с тренировка. Не бях правил гърди около 2-3 седмици. После постепенно започнах ии в началото с мн малко кила иии почти неме болеше... постепенно болката изчезна обаче снощо пак натоварих лежанката и усетих пак болка там не толкова силна но я има... на какво може да се дължи това и какво е хубаво да взема за да го избегна.
Исман да подчертая, че загрявам по 10 минути с лицеви упори, набирания и кардио упражнения, после постепенно товаря не изведнъж, дали имам някъкъв сериозен проблем или просто съм претоварил?
13.02.09
12:15
Скъсан мускул вероятно.
Иди да те снимат и да те погледнат.
Във всеки случай не избързвай с тренировката. Докъсаш ли мускул, нищо не може да те оправи. Евентуално операция, но мускулът ти ще остане крив и ще зараства доста дълго време.
И веднъж скъсан, мускулът ти има слабо място, така че внимавай. Скъсаното се запълва предимно със съединителна тъкан, не с мускулни клетки.
Не казвам да не правиш, просто подходи сериозно към проблема.