09.02.09
18:27
Поръчах си BSN NO-Xplode и се чудя дали няма да е добра идея да го комбинирам с нещо друго. Чух, че Cell Mass е добър избор. Но проблема е, че протеина ми свърши. И сега се чудя какво да правя - да взема този селлмас и да го взимам с нокса, или да си взема протеин. Тъй като няма да мога да си позволя и трите.
И да отбележа, че съм с малко наднормено тегло. Основната ми цел е да натрупам максимално много мускулна маса до май, най-късно юни, след което започвам да чистя. Опасявам се да не неутрализирам ефекта на нокса ако не го комбинирам с нищо или ако спра протеина. Бихте ли ме посъветвали как да действам? Извинявам се ако съм показал незнание, но в крайна сметка затова пиша тук. :)
Благодаря предварително.
09.02.09
18:36
То ако никой не показваше незнание, по форумите щяхме да си говорим за времето само :) NO Xplode определено е по-добре да се взима със Cellmass, но без протеин според мен не може... Даже и да си набавяш достатъчно протеин с храната, след тренировка примерно суроватката си е незаменима...
09.02.09
18:39
Добре, да речем че взема протеин. Ефекта от нокса ще присъства ли ако не го комбинирам с нещо друго? В наличност имам Л-карнитин, но не мисля че той ще ми свърши работа за мускулна маса, по-скоро обратното.
09.02.09
18:47
Забравих да добавя, че взимам и амино киселини.
09.02.09
18:51
Ами предполагам си наясно какво да очакваш от Нокса, нали? Във всеки случай от него няма да качиш маса - ще получиш сила и напомпване, по-голяма издържливост, ще почиваш по-малко между сериите... Доколкото разбирам въпроса ти е кое би било по-добре - NO Xplode+Celmass или NO Xplode+протеин, като няма вариант и за трите заедно... аз ти казах моето мнение, без протеин не може...
И да, л-карнитина после, когато сваляш.
09.02.09
18:54
Аа, щом взимаш и аминокиселини, зависи с какви количества разполагаш, с тях може да се компенсира липсата на протеин... Зависи дали ако пиеш нужните количества, ще ти стигнат за целия прием на нокса и селмаса. Ако да, прави комбинацията
09.02.09
19:13
Донякъде сам си си отговорил на въпроса. НОКСа и селмаса се допълват идеално. Ако приемем че си набавяш всичко необходимо от храната, протеина ще ти бъде изличен лукс.
@ Мартин томов - По две точки не съм съгласен с теб. Суроватъчния протеин след тренировка за по-бързо възстановяване е мит. И с твърда храна се възстановяваш точно толкова добре, ако не е по-добре. Неслучайно все повече фирми препоръчват протеина преди тренировка, а не след.
Нокса, както и подобните формули с креатин и азотен бустер, не само че качват маса, но го правят и изключително добре. Нокса вече 4 години е Muscle builder номер 1 по тази причина.
09.02.09
20:19
Благодаря за информацията, ще си поръчам и селмас. А за протеин може би ще се задоволя с нещо по-евтино и ще наблегна на повече пилешко месо. :)
11.02.09
19:02
Майко... днес го получих Нокса и разбира се го пробвах. Не знам как точно да опиша ефекта. Пих лъжичка и половина с малко вода. Започнах да се чувствам много енергизиран, но в корема ми се случват странни неща. Имам чувството, че цялата ми умора се затваря в някаква клетка, поставена в стомаха ми. :) Не знам дали е нормално или не. Обаче определено не се бях напомпвал така до момента. И също така увеличих повторенията си. Но чувството в корема ми не ми харесва.
11.02.09
20:49
“цялата ми умора се затваря в някаква клетка, посатавена в стомаха ми”
Такова сравнение не бях виждал :)
Споко, така си е. Моментен прилив на енергия и сила, зверско напомпване.. това те очаква.
12.02.09
02:23
Мда, определено може да се пристрасти човек към това. :) Утре очакам и селмаса. Мисля да тренирам всеки ден. И очаквам до месец и половина-два, тамън за априлската ваканция (когато се връщам в БГ) да има задоволими видими резултати. Опасявам се само, че ще се наложи после пак да си купувам подобни продукти за да се поддържам. :/
12.02.09
02:26
М/у другото, глупав въпрос но... има ли опастност от креатина да кача излишни килограми, не в мускулите а под формата на мазнини? Предимно защото не спазвам строга диета, иначе тренирам през ден. Гледам да не ям глупости и да карам предимно на месо и плодове и зеленчуци, ецт. но все пак... Аз съм малко наднормен, затова се страхувам.
1.не тренирай всеки ден
2.креатиновите форми е нокс-а и селл-масс-а не задържат вода
3.не карай само на месо, плодове и зеленчуци - вкарай и въглехидрати
не знам колко кг си, но аз съм 80 и една доза (лъжичка) ми беше достатъчна. разтваряй я в повече вода - поне 200-250мл. 30-40 мин преди тренировка
12.02.09
09:57
Не очаквай някакви невероятни резултати, не си на химия все пак :)
12.02.09
13:44
E, разбира се. Не очаквам чудеса, но очаквам подобрение. :) Иначе си мислех за три дни трениране, един ден почивка. Иначе съм около 185см и 90кг, за жалост не съм се мерил скоро и не мога да кажа с точност. Знам, че мускулите нямат много време за регенерация ако тренирам на 3 дена с 1 почивка, но от друга страна се чувствам много добре на следващия ден (в момента 1 ден почивам - 1 тренирам) и имам желание да тренирам отново, не ми се чака цял ден. :) Пък и си взех (най-гнусния) протеин и с аминокиселини мисля, че регенерацията е доста бърза.
12.02.09
13:58
Когато започнеш и Селмаса, тогава ще говорим за бърза регенерация :)
все пак ти предлагам да не избързваш, а когато започнеш и Селмаса, тогава да преминеш в това темпо - 3 трен. към 1 почивен
12.02.09
15:01
Mда, чакам го днес да пристигне селмаса и ще отивам към залата. :) Малко ме е яд обаче, че си взех толкова ужасен протеин, няма вкус на ягода... повече на прах за пране. :(
12.02.09
17:24
Сподели марката на въпросния протеин :) Аз съм пил един с вкус на цимент и кръв ;) Не се ебавам :D
12.02.09
17:34
казано от aMneSia на 12.02.09, 17:24:
Сподели марката на въпросния протеин :) Аз съм пил един с вкус на цимент и кръв ;) Не се ебавам :D
Надявам се само предполагаш, че вкусът му е на цимент с кръв... ;)
12.02.09
18:35
NutriSport
Whey Protein Isolate
(Strawberry друг път...)
13.02.09
12:33
Бърз въпрос за Cellmass : как е най-удачно да го приемам? Само на тренировъчни дни и то само след тренировка, или всеки ден и то по два пъти? Чудя се дали е нужно да се тъпча толкова много...
както пише на опаковката отзад.СЛед тренировка и 6-8 часа след първия прием.В нетренировъчен може да пиеш сутрин или следобед и след 6-8 часа пак.ДА НУЖНО Е ДА СЕ ТЪПЧЕШ.
13.02.09
18:05
BSN е една от фирмите, на която стриктно трябва да спазваш етикета за да получиш желания ефект.
Личен опит.
13.02.09
19:49
To за това са и етикетите,
да се спазват.
Хората не ги пишат напразно.
18.02.09
20:20
Хм... честно казано нещо енергизиращия ефект взе да изчезва... Взимам го на гладно, 30тина мин. преди тренировка. Днес даже си сипах 3 лъжички... Има някакъв бууст, но след 30 минути не усещам нищо особено. Напомпва ме обаче, което е добре. Но ми липсва якия ефект на фокус и желание за тренировка, който го усетих първия път. След като от 3 мер. лъжички ефекта липсва... чудя се нещо грешно ли правя, или просто не зависи от мен?
18.02.09
20:55
Пиеш ли го на гладно?
18.02.09
21:38
Тук влияе до голяма степен плацебо ефекта.. при първия ти прием не си знаел какво очакваш и психически си се бил нахъсал доста.
Продължавай, не си сбъркал.
Мнението беше редактирано от death на 18.02.09 21:38.
18.02.09
21:47
казано от Splitloop на 18.02.09, 20:20:
Хм... честно казано нещо енергизиращия ефект взе да изчезва... Взимам го на гладно, 30тина мин. преди тренировка. Днес даже си сипах 3 лъжички... Има някакъв бууст, но след 30 минути не усещам нищо особено. Напомпва ме обаче, което е добре. Но ми липсва якия ефект на фокус и желание за тренировка, който го усетих първия път. След като от 3 мер. лъжички ефекта липсва... чудя се нещо грешно ли правя, или просто не зависи от мен?
“Ефекта” не липсва, липсва стреса към стимулантите, който си изпитал първите пъти. Просто си привикнал към тях. Но според мен основния ефект на НОКСа е сила и мускулна маса. Той се дължи на останалите съставки, така че няма празно, пий си го по схема до края.
за да не отварям нова тема да попитам тук:
мисля да си закупя и аз една кутия NO-xplode за да го пробвам...
в момента пия суроватъчен протейн, гейнер и BCAA (всичко на ОПТИМУМ)
за максимални резултати други добавки трябва ли да включа? благодаря предварително.
10.03.09
21:41
Ми... Cellmass…
казано от Martin Tomov на 10.03.09, 21:41:
Ми... Cellmass…
благодаря за съвета, но за сега се въздържам от креатинови продукти.
и поради какви причини го правиш ? мисля че точно креатиновите матрици са идеално допълнение към бустерите за по-добър ефект
28.03.09
15:26
—-
Мнението беше редактирано от Sparxter на 28.03.09 17:06.
казано от CheFolino на 11.03.09, 09:24:
и поради какви причини го правиш ? мисля че точно креатиновите матрици са идеално допълнение към бустерите за по-добър ефект
мм,вчера ходих да оглеждам с какво да комбинирам анимал пак-а (чакам го скоро) и стана въпрос за креатина& бустера.Няма смисъл да взимаш креатин,когато пиеш бустер защото в бустера има креатин,,,ако зависеше от количеството изпит креатин дали има ефект,всички щяха да лапат по кило на седмица-две :lol:
казано от Zlatin на 28.03.09, 16:29:
,ако зависеше от количеството изпит креатин дали има ефект,всички щяха да лапат по кило на седмица-две :lol:
хах ама между другото в залата в която ходя, собственика (води се и и нструктор) постоянния му съвет за качващите ММ е да пият 20-30 гр креатин на ден :lol:
28.03.09
17:59
мм,вчера ходих да оглеждам с какво да комбинирам анимал пак-а (чакам го скоро) и стана въпрос за креатина& бустера.Няма смисъл да взимаш креатин,когато пиеш бустер защото в бустера има креатин,,
Не съм изобщо съгласен. Най - доброто комбо за преди и след тренировка за мускулна маса е комбинацията на BSN - No Xplode и Cellmass. Както сам виждаш това е комбинация от азотен буустер с креатинова матрица. Не се изказвай неподготвен, моля, току виж някой взел да ти повярва..
29.03.09
20:04
мм,вчера ходих да оглеждам с какво да комбинирам анимал пак-а (чакам го скоро) и стана въпрос за креатина& бустера.Няма смисъл да взимаш креатин,когато пиеш бустер защото в бустера има креатин,,,ако зависеше от количеството изпит креатин дали има ефект,всички щяха да лапат по кило на седмица-две :lol:
Да, затова всяка фирма, която предлага подобни продукти, препоръчва да се комбинират един с друг...
29.03.09
23:56
казано от Martin Tomov на 09.02.09, 18:36:
То ако никой не показваше незнание, по форумите щяхме да си говорим за времето само :) NO Xplode определено е по-добре да се взима със Cellmass, но без протеин според мен не може... Даже и да си набавяш достатъчно протеин с храната, след тренировка примерно суроватката си е незаменима...
Как мислисш да си вземе протеин след тренировка като Cell Mass е предназначен именно за след тренировка и трябва да е на празен стомах? Cell Mass e идеалната комбинация с NOX няма какво да си говорим.
30.03.09
05:20
казано от MachineHead на 29.03.09, 23:56:
Как мислисш да си вземе протеин след тренировка като Cell Mass е предназначен именно за след тренировка и трябва да е на празен стомах? Cell Mass e идеалната комбинация с NOX няма какво да си говорим.
С теб наистина няма какво да си говорим, поне докато не разбереш, че има и други марки освен BSN. Иначе, че е за след тренировка Селмас-а ясно, но не бих се лишил от суроватката 15-20 мин след тренировката...
30.03.09
10:21
казано от Martin Tomov на 30.03.09, 05:20:
казано от MachineHead на 29.03.09, 23:56:
С теб наистина няма какво да си говорим, поне докато не разбереш, че има и други марки освен BSN. Иначе, че е за след тренировка Селмас-а ясно, но не бих се лишил от суроватката 15-20 мин след тренировката...
Аз не съм заклет фен на BSN, напротив стремя се да опитам от всички марки, в момента ползвам стак на Gaspari… Просто ако комбинира NOX и Cell mass e безсмислено да пие суроватката преди тренировка, по - добре да добави и Syntha и да прави един прием преди лягане.
04.10.12
21:09
Здравейте, за да не отварям нова тема реших да пиша тук :)
Та, аз съм на 15 - висок съм около 1.80 и тежа 70 кг. Искам да кача малко и инструктора във фитнеса ми препоръча да комбинирам Sellmass и No Explode 2.0. Та въпросът ми e - подходяща ли е тази комбинация?
-П.П. Тренирах 7 месеца после около месец и половина нямах възможност да тренирам и сега пак започнах от около месец. До сега не съм пил нищо, само един протеин, които ми беве подарък, но това беше преди около 7-8 месеца, когато не знаех, какво точно правя и не знам марката :(