13.02.09
21:35
Първо, добър вечер. Искам да попитам дали за 2-3 месеца мога да направя релеф като горе долу маса си имам, теост аз съм подрастващ нямам кой знае колко, но на тая възраст трудно качвам и за лятото искам поне да съм релефен. 70 кг съм 178 висок.Въпроса ми е по колко повторения да правя - 12 или 15 и как да ги правя смисъл 1вата серия 10 после 12 после 14 ли или нещо подобно ? Знам, че е много относително, но все пак моля за помощ
Благодаря предварително!
13.02.09
21:39
предлагам ти да трупаш още килограми, а от началото на април да започнеш да се чистиш, та за лятото ще си готов..
Повишаваш повторенията, намаляваш килограмите, намаляваш въглехидратите, правиш кардио по 2 до 4 пъти седмично.. това е пътя.
Мнението беше редактирано от death на 13.02.09 21:39.
Благодаря. Но какво значи увеличаваш повторенията? До колко? И като правя кардиото да ям ли повечко въглехидрати преди него смисъл да не почне вместо от мазнините да горя от мускулите? Или няма такава алтернатива?И сутрин ли да го правя това кардио? Благодаря предварително на всички помогнали!:)
Мнението беше редактирано от Lyubomir на 13.02.09 22:25.
13.02.09
22:58
Като ислаш релеф пак може да си правиш по тежки тренировки с нормални повторения около 10 там колкото си правиш за маса,просто трябва да ти е по-интензивна тренировката (без много почивки между сериите и управненията) и трябва да имаш 4-5 дни в седмицата кардио и една добра диета и за лятото ти ще си човека :) Направи си 1 ниско въглехидратна диета,гледаи да не ядеш мн сладко и преди лягане 2-3 часа да няма въглехидрати.Кардиото след тренировка си го прави,незнам кога тренираш.И ако имаш възможности да добавиш някои добавка примерно Л-карнитин да ускориш процеса на топене на мазнини.
14.02.09
08:28
Кардио след тренировка е удочан избор, но според мен се рискуват прекалено голям разпад на мускулна маса . освен може би ако не се се да зареди солидно с амино. Сутрин е по-добре, и освен това - 4-5 пъти? - твърде много - 3 пъти е достатъчно. Аз го правя през ден. Другите неща подкрепям.
А преди кардио - протеини или въглехидрати? И въглехидрати само сутринта и преди тренировка ли да приемам?
14.02.09
15:03
Еми според мен като искаш да отслабваш гледаи да консумираш въглехидратите преди тренировка,а протеина след.То и след тренировка да си приемаш въглехидрати не е грешка попринцип...