13.02.09
12:34
Здравейте, хора! Искам да попитам как се съчетава плуването с фитнеса? Дали е възможна тази комбинация? Ако може да ми дадете една програмка :)
казано от sami на 13.02.09, 12:34:
Здравейте, хора! Искам да попитам как се съчетава плуването с фитнеса? Дали е възможна тази комбинация? Ако може да ми дадете една програмка :)
Подходящо е за атлетичния ти вид, за орелефяване и оформяне на мускулите. За издръжливост и сила. Толкова.
Вече ако си с културистични цели не ти препоръчвам тази комбинация, защото тогава теглото и размера ти пречат в плуването.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 14.02.09 19:39.
13.02.09
15:28
Съчетават се с четене и ползване на търсачката
13.02.09
22:38
Ако искаш килограми да качваш до,колкото съм запознат става трудно.. :)
14.02.09
16:43
Аз съм правил следното:3 дена в седмицата фитнес(само силови трениравки без кардио) и един ден на плуване. Много добре се получаваше. Знай че от плуването се натоварва цялото тяло.
Трябва да имаш време за почивка защото плуването изтощава. Най-лесният начин да разбереш дали е удачно да съчетаваш тези два спорта е като тренираш редовно в продължение на около месец. Ако се чувстваш уморен значи натоварванията ти идват повече.
казано от Thrashmetal на 13.02.09, 15:21:
казано от sami на 13.02.09, 12:34:
Подходящо е за атлетичния ти вид, за орелефяване и оформяне на мускулите. За издръжливост и сила. Толкова.
Вече ако си с културистични цели не ти препоръчвам тази комбинация, защото тогава теглото и размера ти пречат в плуването.
А плуването от своя страна е усилена кардио дейност и затруднява покачването на маса.
Така немога да ти обясня точно за какво става въпрос защото не съм толкова наясно но ми казаха преди време че когато плуваш и тренираш може да нямаш релеф защото докато плуваш от водата някакви мазнини ти се прилепват по тялото и там кфо още беше това е което знам...
И на т’ва ако му вярваш, то по-добре натисни X-а на browser-а си и повече не влизай тук.
Какви са тия мазнини в тая вода? Той да не плува в олио?!
Мнението беше редактирано от LttS на 14.02.09 20:09.
14.02.09
20:26
Според мен, искаше да каже, че при плуването не може да се горят под 15% подкожни мазнини и за това не може да си много релефен. И аз съм чувал подобно нещо, но не знам до колко е вярно...
Иначе плуването си е много добър спорт. Тренира се цялото тяло, както и координацията, но според мен комбинирано с фитнес не повече от 1-2 пъти в седмицата.
Мнението беше редактирано от SelBy на 14.02.09 20:29.
Както казах не съм напълно запознат със случая и казвам какво съм чул може би ако се разровя тука там бих открил нещо по въпроса но не ми се занимава все пак изказвам просто мнение не е нужно да ме слушате :)
oт плуването гърдите ми избухват ( в стил брус ) и неми е пречило на фитнес тренировките
17.02.09
09:40
@asroma не съм съгласен с това което казваш. Плуването натоварва цялото тяло и е супер за релеф, освен това разширява раменете и доколкото знам може дати помогне ако имаш някакви гръбначни изкривявания и още куп полезни неща.
Плуването е хубаво нещо,продължаваи да тренираш и да плуваш..от личен опит знам,че има ефект ;) Покачваш силата и ставаш по-релефен.
Мнението беше редактирано от style_ на 07.03.09 20:58.
Да сте виждали “релефен” плувец? Аз не съм. Чувал съм, че плуването удължава мускулите, но някак си не мога да си го представя. Когато тялото е във вода, то губи топлина в пъти по-бързо, което може би влияе на нивото на подкожните мазнини. Маратон, и плувен маратон - погледнете спортистите! Плувците са с доста повечи ПМ. Дали съм близо до истината?
08.03.09
08:04
казано от biggggy на 08.03.09, 00:16:
Да сте виждали “релефен” плувец? Аз не съм. Чувал съм, че плуването удължава мускулите, но някак си не мога да си го представя. Когато тялото е във вода, то губи топлина в пъти по-бързо, което може би влияе на нивото на подкожните мазнини. Маратон, и плувен маратон - погледнете спортистите! Плувците са с доста повечи ПМ. Дали съм близо до истината?
Ти ШЕГУВАШ ли се ?!?!?!?! Как така не си виждал релефен плувец о.О ? Почти всички плувци ( говорим за тези, които тренират сериозно ) имат невероятни тела и много нисък процент подкожни мазнини. Съчетано с фитнес стават невероятно “релефни”.
Имам доста приятели, които са плувци и изкарват такива плочки, за каквито 70 % от хората в този форум можем само да си мечтаем :)
Разбира се, че са с нисък процент мазнини, но релеф, такъв какъвто го разбират билдърите ... не мисля. Ако плуването е съчетано с фитнес, да. Да си виждал Майкъл Фелбс? Границите между отделните мускулни групи не са толкова ясни при професионалните плувци. Поне аз не видях такъв силноизразен релеф на последната олимпияда. Може да не съм гладал добре. :) Поздрави!
Всички плувци от професионалния подиум са плоски като риби и с дебела кожа - това не е случайно.
И аз това казвам. Плавните линии на тялото са важни за съпротивлинието... При сериозните плувци де. Погледнете тялото и на нашия маратонец, забравих му името, за съжаление...
08.03.09
09:39
Петър Стойчев. :) Да, попринцип малко професионални плувци са с “бодибилдърски релеф” , но аз говоря за плуване + фитнес, че си е идеална комбинация :)
Така е, съгласен. Всичко свързано с водата е полезно. Хората, в подрастваща възраст, могат доста да развият гръден кош, рамене и изобщо, костната система. Водните спортове издължават мускулните влакна и увеличават еластичността на сухожилията, което предпазва от травми. Значитерно нараства и силата. Избягва се претоварването на сърцето и тъй нататък...