14.02.09
17:28
Здравейте. От около 4 месеца ходя на фитнес и сега се опитвам да покача малко килограми. Около 73кг съм, висок 184см. От около месец и половина започнах следната диета:
10.00 - 2 сандвича, 2/3 яйца (може и под формата на омлет), фъстъци, плодове
11.00 - тренировка
12.30 - банани, мед
14.00 - месо (риба) + ориз (картофи или боб, леща) + зеленчуци
17.00 - сандвич, мл.продук (пр. мялко или плодово кисело),орехи, плодове
20.00 - вечеря - месо (риба) + ориз (картофи или боб,леща) + зеленчуци
22.00 - прясно мляко
часовете са относителни; млечните продукти ги въртя за разнообразие; от време на време ям и нещо сладко
Добре ли е тази диета за мен?
И още един въпрос, понеже съм студент и скоро няма да имам възможност да спазвам така стриктно диетата, как бих могъл да си разпределя храненията основно да са сутрин и вечер?
Приемам съвети и критики.
Мерси.
15.02.09
07:39
Отдавна има изобретени кутии за хранене. А дори съм бил свидетел на хапване в моргата, докато ни бяха завели по анатомия. Каквото и да учиш имаш почивки, които са достатъчни да хапнеш. Виж колегите и колежките, които пушат - те намират ли време за по цигара през деня? Разбира се, лошото в случая е, че трябва да си приготвяш сутринта или предната вечер храната, но няма как.
И все пак: ако може само сутрин и вечер да ядеш - как ли ще се отразят на корема ти 2 хранения, всяко от които съдържа количество за 3 нормални яденета?
От месец и половина си започнал диетата. Сравни се преди месец и половина и сега. Ако си качил 2кг примерно - диетата е добра. Ако са 4 - супер е. Ако са 10 - намали яденето. Ако си свалил, или не си качил - малко ядеш. Имаш чудесен критерий, няма защо да питаш :)
От гледна точка на диети за покачване на ММ е доста погрешна, макар да включва и някои добри моменти. Това са: банани и мед след тренировка, месо няколко пъти дневно, ядки, мляко...
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 15.02.09 09:58.