15.02.09
15:27
Здравейте,
предварително се извинявам, че правя нова тема, като има други подобни на моята. Поразгледах темите и статиите из сайта, но исках да чуя мненията, на хора, които са по-просветлени от мен преди да съм се захванала с някоя потенциално неразумна тренировъчна програма. Ами, откъде да започна...
Висока съм 180 см и тежа 79-80кг(макар че, когато нивото на стрес ми е по-ниско се смъквам до 75 без да правя специални усилия). В продължение на 2 години тренирах бойни изкуства доста интензивно и ако мога сама да кажа, си бях горе-долу добре. Както и да е де, преди година и половина ми се наложи да спра да тренирам, защото започнах да си уча висшето и оттогава всичко се `прецака`. За по-малко от година качих килограмите, на които съм сега, а преди бях 62. Честно казано, до скоро ми липсваше дори желанието да се опитвам да отслабна. Сега вече успях да се мотивирам някакси, обаче се появи друг проблем.
Реших да започна с леко бягане, за да се вкарам поне малко във форма, и на два пъти се опитах точно това да направя само че, когато премина от сравнително бързо ходене на леко бягане почва да ме боли корема от дясната страна. Та въпроса ми е, възможно ли е за този период през, който най-тежките дейности, които съм извършвала са разходките, които си обичам, да съм се обездвижила чак толкова? Та преди по мен много нещо освен мускули нямаше(и така си се харесвах)... Вярно е, че прекарвам доста време на бюрото пред компютъра и над учебниците, но чак пък толкова...? Някай има ли идея на какво може да се дължи тази болка или да предложи някакво подобие на режим, което да не изисква ходене на фитнес по 3-4 пъти на седмица? Защото това няма как да стане. Ако имах толкова време, досега щях да съм си намерила някакъв клуб по карате някъде из квартала и може би нямаше да съм в такава беля...
Мм, май това е всичко... :Р Постарах се да бъда изчерпателна; дано само не ви обърках с обясненията си. Благодаря предварително на всички, които решат да се отзоват!
15.02.09
17:33
Може да е апандисит, иди на лекар...
Мнението беше редактирано от nerobg на 15.02.09 17:36.
Точно от това ме е страх. Извинявам се, че спамя; ще си ида на лекар утре или там, когато моята личната е на работа.
Обаче преди малко се събудих, защото корема пак ме заболя и сега от нерви не мога да си легна, а утре имам изпит... :S
Това, което намирам за странно в случая е, че вече за втори път тази смотана болка ми предшества цикъла; току-що го установих това. И не е странно, че менструацията ми е болезнена - тя винаги е била такава - ами факта, че болката е от дясната страна; обикновено просто всичко ме боли.
Ох, извинявам се за спама, отивам да си лягам.
Нищо ти няма. Това е шок от изчерпването на гликогеновите запаси в черния дроб - т.нар. “криза”.
Просто ходи бързо вместо да бягаш. Поне първите 4-5 пъти докато организма ти си припомни какво е натоварване и си подготви за него. Даже ходи първите 3-5 минути бавно, а после 10 мин бързо и 5-10 бавно за финал. Постепенно увеличи скоростта на бързото ходене докато стигнеш до тичане, но цялото упражнение дръж в рамките на 20-25 минути.
Диагнозата е “тотално обездвижване”, но поне е поправима :)