16.02.09
09:04
Здравейте,
интересува ме кой протеин бихте препоръчали и защо. Четох по други теми, че хора предпочитат Scivation пред ASN, но цената на втория не е никак лоша (особено с промоцията 2 кутии за 315 лв). Scivation явно е бил на подобна цена по празниците но сега е 205 лв, което се приближава по-близо до абсурдните цени на ON в България отколкото ми се иска.
Разбирам, че и двата са изолати. В Scivation има доста по-малко въглехидрати но пък и вкусовете в наличност са много ограничени (само ванилия и шоколад... ако трябва още веднъж да пия протеин с такъв вкус ще повърна). Също така изглежда, че Scivation има повече протеин в порция (22 г. вместо 20 за ASN), но при 20% по ниска цена (и availability на портокал или peach cobbler като вкусове на ASN) съм готов да го преглътна.
Sidenote: Прекарах няколко години в САЩ и пих MusclMilk на CytoSport. Това наистина е добър вкус (дори и с ужасния аспартамов aftertaste).
Обратно на темата - има ли основателни причини Scivation да е по-добър? Аминокиселинен профил?
Струва ли си 20% повече пари?
Мерси предварително за мненията ви.
Alex
Направо спри да се колебаеш и си купи Нутра-форс - 5 либри е 87лв. 60%-ов изолат е и няма въглехидратите на АСН-а, в Нутрата са 1гр. както и мазнините. АСН се води 80% изолат, но както сам отбеляза има доста въглехидрати, които някой не ги устройва, особено, ако ще чистят. Ако обаче няма да чистиш, АСН е много добър вариант, защото тези въглехидрати правят вкуса му невероятен.
16.02.09
09:18
Не мисля че може да се каже че единия е по-добър, защото са коренно различни като концепция. С малко повече реторика всеки един може да бъде представен като по-добър спрямо другия.Най-добре опитай и двата и си състави мнение за себе си.
16.02.09
09:21
Честно казано, а и съдейки по местоположението на темата във форума, не мисля, че въглехидратите в който и от протеините ще обърнат каруцата на хранителния режим. Направи ми впечатление друго ...
AT сериозно акцентира на вкуса, т.е. от няколкото параметъра на даден протеин този изглежда достатъчно важен, за да е решаващ избор. Не коментирам, дали това е добре, тъй като личните предпочитания не следва да се дискутират по мое мнение.
Предполагам, че ще си купиш голяма разфасовка - ако жертваш важния за теб фактор за по-висок аминокиселинен профил и/или по-малко въглехидрати и всеки грам от продукта бива изпит с все по-малко желание, накрая на кутията може и да не си доволен. Изхождам от моята гледна точка, когато съм обръщал внимание само съдържанието и дебнех кога ще видя дъното на кутията, за да направя купон. :)
16.02.09
09:42
Митко е прав, че е много относително кой протеин би бил най-удачен за теб като “по-добър”. За някой вкуса е решаващ, за други съдържанието на протеин в доза и съответните въглехидрати.
Аз лично гледам всичко да е в оптимални количества. Максимално количество на протеин в доза, минимално количество на въглехидрати и мазнини, да няма аспартам, да е обогатен с БЦАА и Глутамин, да се разтваря перфектно и да има добър вкус.
Това са показателите, от който всеки трябва да се ръководи... Останалото е субективно и варира от потребител до потребител, но ако гледате да похарчите всеки лев, който сте заделили максимално функционално, то бъдете обективни и преценете сами за себе си! ДА Scivation Whey e малко по скъп от Am Whey, но това не е случайно... допълнително е обогатен с БЦАА и Глутамин и е нормално това да оскъпява, но това оскъпяване респективно не е случайно!
казано от Димитър Михайлов на 16.02.09, 09:21:
Честно казано, а и съдейки по местоположението на темата във форума, не мисля, че въглехидратите в който и от протеините ще обърнат каруцата на хранителния режим. Направи ми впечатление друго ...
AT сериозно акцентира на вкуса, т.е. от няколкото параметъра на даден протеин този изглежда достатъчно важен, за да е решаващ избор. Не коментирам, дали това е добре, тъй като личните предпочитания не следва да се дискутират по мое мнение.
Предполагам, че ще си купиш голяма разфасовка - ако жертваш важния за теб фактор за по-висок аминокиселинен профил и/или по-малко въглехидрати и всеки грам от продукта бива изпит с все по-малко желание, накрая на кутията може и да не си доволен. Изхождам от моята гледна точка, когато съм обръщал внимание само съдържанието и дебнех кога ще видя дъното на кутията, за да направя купон. :)
Знам че много хора (особено по-запалените по спорта) биха казали да гледам главно етикета, но съм установил че пиенето на нещо с вкус на химикали и консистенция на трици може да бъде меко казано off-putting. Първите протеини които пробвах бяха ON cookies and creme и GNC банан (преди да сменят етикетите и да им оправят вкусовете... донякаде). Почти ме отказаха от ходенето на фитнес (GNC-то го подарих на съквартиранта ми... беше просто покъртително гаден). Ако ще пия нещо 3 пъти дневно искам поне да ми е сравнително приятно да го правя. That said - има няколко марки (CytoSport и Syntrax) които правят наистина вкусни протеини, но цената им в България е умопомрачаваща.
Въглехидратите не ме притесняват особено. Никога не съм можел да се въздържа напълно от консумацията им (можи би ще трябва ако по някое време реша да cut-вам). Nutra-Force изглежда добре, но мисля ако го ползвам евентуално това да е преди лятото, ако мина на диета, за да сваля мазнините от периода на качването на маса.
В някой от магазините има ли samples? Интересно ми е Scivation какъв вкус има (особено ванилията... не съм почитател на шоколада). Също, някой пробвал ли е ASN портокал?
Edit: Мерси много за мненията още веднъж. Разбирам, че имате по-важни неща за правене и наистина го оценявам.
Мнението беше редактирано от AT на 16.02.09 09:54.
казано от Сила БГ на 16.02.09, 09:42:
допълнително е обогатен с БЦАА и Глутамин и е нормално това да оскъпява, но това оскъпяване респективно не е случайно!
Нали уж не трябва да ги “броим” тези допълнителни Х грама ВСАА или Глутамин в протеина? Искам да кажа, че многократно ми е набивано в главата от различни хора, че това е търговски номер... Което от една страна, ако е вярно, означава, че се въвежда в заблуждение клиента (съмнява ме обаче така баламски някой да си слага главата в торбата). Аз съм останал с впечатлението, че 5-те грама Глутамин или ВСАА в протеина Х не се равняват на 5-те грама, загребани от изндивидуализирана кутия ВСАА или Глутамин. Ще помоля за разяснение и се извинявам, че се отклонявам от темата на автора!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.02.09 09:57.
казано от Стоянчо на 16.02.09, 09:54:
допълнително е обогатен с БЦАА и Глутамин и е нормално това да оскъпява, но това оскъпяване респективно не е случайно!
Нали уж не трябва да ги “броим” тези допълнителни Х грама ВСАА или Глутамин в протеина? Искам да кажа, че многократно ми е набивано в главата от различни хора, че това е търговски номер... Което от една страна, ако не е вярно, означава, че се въвежда в заблуждение клиента. Аз съм останал с впечатлението, че 5-те грама Глутамин или ВСАА в протеина Х не се равняват на 5-те грама, загребани от изндивидуализирана кутия ВСАА или Глутамин. Ще помоля за разяснение и се извинявам, че се отклонявам от темата на автора!
Няма проблем - и на мен ми е интересно. Не разбирам достатъчно, за да мога да не внимавам в подобни разговори.
16.02.09
10:21
казано от Стоянчо на 16.02.09, 09:54:
Нали уж не трябва да ги “броим” тези допълнителни Х грама ВСАА или Глутамин в протеина? Искам да кажа, че многократно ми е набивано в главата от различни хора, че това е търговски номер... Което от една страна, ако е вярно, означава, че се въвежда в заблуждение клиента (съмнява ме обаче така баламски някой да си слага главата в торбата). Аз съм останал с впечатлението, че 5-те грама Глутамин или ВСАА в протеина Х не се равняват на 5-те грама, загребани от изндивидуализирана кутия ВСАА или Глутамин. Ще помоля за разяснение и се извинявам, че се отклонявам от темата на автора!
Офтопика определено си заслужава внимание. Вземете например една азотна матрица с няколко производни на аргинин. Всяка една форма се брои и същото правило важи за протеина. Naturally Occurring са аминокиселините в протеина и по преценка на производителя ТОЙ сам определя, колко допълнително да добави към протеина. В случая с Scivation, самата компания е предпочела да добави допълнително БЦАА и Глутамин... както знаете и двете са доста скъпи като суровина, но са оправдани, доказали действието си добавки.
Стоянчо ако ме питаш дали от буркан са ги гребали и са ги слагали в протеина... не мога да ти кажа... в производствения процес, някак си не мога да си представя как 10-ина човека на края на поточната линия седят с по два буркана БЦАА и Глутамин и неистово загребват допълнителните грамове Глутамин и БЦАА :) (изкренно ме развесели Понеделнишки). Но направо към въпроса, ДА допълнително се добавят БЦАА и Глутамин, не е Евтин Трик за високи продажби.
Поздрави... ;)
Мнението беше редактирано от Сила БГ на 16.02.09 10:22.
Благодаря за отговора! Т.е. да разбирам, че на кутията когато е изписано, че в 1 доза има 5 грама ВСАА или Глутамин, то тя действително си ги съдържа и, че 5 грама в дозата ми протеин се равнява на 5гр. загребани от моя “буркан” ВСАА.
Как се разбира дали има допълнително “добавяне” на добавки в протеиновата пудра, т.е., как се разбира, че това не са естественото количество аминокиселини на самата суроватка за съответния грамаж.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.02.09 10:34.
16.02.09
10:46
казано от Стоянчо на 16.02.09, 10:31:
Благодаря за отговора! Т.е. да разбирам, че на кутията когато е изписано, че в 1 доза има 5 грама ВСАА или Глутамин, то тя действително си ги съдържа и, че 5 грама в дозата ми протеин се равнява на 5гр. загребани от моя “буркан” ВСАА.
Как се разбира дали има допълнително “добавяне” на добавки в протеиновата пудра, т.е., как се разбира, че това не са естественото количество аминокиселини на самата суроватка за съответния грамаж.
За съжаление няма как да се разбере без официално допитване до производителя... това е единствения начин и затова мога да твърдя толкова категорично по отношение на Scivation-a как стоят нещата, защото мен лично ме вълнуваше твърдението на кутията...
казано от AT на 16.02.09, 09:53:
Също, някой пробвал ли е ASN портокал?
Аз го пия в момента :) Мога с чиста съвест да кажа, че вкуса е много добър. На мен леко ми бие и на ванилия освен на портокал. Ако пък го пиеш с мляко може да се пристрастиш ;) А и не само вкуса е добър, като цяло American Whey си е добър протеин съобразно цена/качество.
П.П. И аз, като теб не съм привърженик на шоколадовия вкус и предпочитам ванилия по принцип така, че ако избереш този вкус смятам ще останеш доволен.
казано от Конан на 16.02.09, 15:21:
казано от AT на 16.02.09, 09:53:
Също, някой пробвал ли е ASN портокал?
Аз го пия в момента :) Мога с чиста съвест да кажа, че вкуса е много добър. На мен леко ми бие и на ванилия освен на портокал. Ако пък го пиеш с мляко може да се пристрастиш ;) А и не само вкуса е добър, като цяло American Whey си е добър протеин съобразно цена/качество.
П.П. И аз, като теб не съм привърженик на шоколадовия вкус и предпочитам ванилия по принцип така, че ако избереш този вкус смятам ще останеш доволен.
Мерси. Ще си купя една кофа портокал да го пробвам. После евентуално може и Scivation да опитам. Дано скоро пуснат и други вкусове.
19.02.09
10:05
Ако се комбинираш с някого да вземете 2x10 lb American Whey за 315 лева е най-добре—излиза по 157,5лв за 10 lb и съответно 52,65лв за 3 lb срещу 63 лв на 3 lb разфасовката... Това всичко след увеличенията...