болка в квадрицепса

17.02.09
10:42

Здравейте! Проблема ми е следния: ...преди 6 години при удар получих разкъсване в квадрицепса с огромен хематом, големи болки бяха, но за около 5 месеца ми мина напълно. Оттогава за крака не съм тренирал с тежести ( само колело, баскетбол ). Понеже за сега рамото не ми работи и реших да почна краката във фитнеса, тренирам с леко обаче във въпросния квадрицепс чувствам лека болка и парене по време и след тренировка. Дали да продължавам с тренировките с тежести? Чувал съм, че на скъсаното място на мускула се образува съединителна тъкан, а не мускулна? Дали ще е проблем при клекове с тежко?

Би могло. Вяно е, на разкъсаното място никога няма да е същото, даже и да се образуват мускулни клетки, повечето ще си е съединителна тъкан и мястото ще си остане завинаи уязвимо.
Не значи, че никога вече не трябва да тренираш, но ти си преценяваш.
И много трябва да внимаваш.

Ако желаеш, има едни такива ластични пояси. Не знам кой ги продава, но съм ги виждал, можеш да порпистегнеш и прихванеш мускула с тях.
Не ти решаватпроблема обаче, просто малко повече сигурност, но пък ще ти пречат ак отръгнеш да правиш с много тежко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1