16.02.09
16:19
Здравейте, искам да ви попитам понеже вече около 4 месеца за закуска ям овес+мед+протеин дали е удачно да пробвам същата комбинация само, че вместо мед——>декстроза. Знам че мястото на декстрозта е след тренировка, но дали е добре да я приемам и на закуска или по добре да слагам обикновенна захар. :roll:
казано от Пожарникарчето на 16.02.09, 16:19:
Здравейте, искам да ви попитам понеже вече около 4 месеца за закуска ям овес+мед+протеин дали е удачно да пробвам същата комбинация само, че вместо мед——>декстроза. Знам че мястото на декстрозта е след тренировка, но дали е добре да я приемам и на закуска или по добре да слагам обикновенна захар. :roll:
Ако можеш без захар - без.Медът е най-добрия вариант.
16.02.09
18:19
Сутрин и след тренировката са местата на бързите въглехидрати.И трите са бързи,така че стават,но ако меда е истински си яж него,защото освен всичко друго е и полезен.
Зависи кога тренираш,ако тренираш след закуската според мен е най-добре медец малко....Абе хапвай мед е моето предложение...аа след тренировка може към протеина да слагаш глюкоза или да кажем да хапнеш 2-3 локуменни вафли...Както прецениш...
16.02.09
19:42
Вярно е че медът е полезен, ама вече го ям цели 4 месеца всеки ден, като понякога по 5-6 лъжици на ден. Знам че е много, ама ми е домашен и не го пестя, а и ми е вкусен. Страх ме е понеже един познат с прякора “професора” ми каза, че може да лепна някои диабет от него :roll:
Ако те е страх, че има такава опасност при теб от меда (ако си фамилно обременен и тн) то опасността от приема на декстроза е в пъти по-голяма, така че най-добре си карай на мед, особено щом е домашен !
17.02.09
09:05
От трите декстрозата е най-добър вариант,защото до колкота знам тя отива директно в мускула.Диабет не се “лепва” толкова лесно.