Хубаво тяло без фитнес ???

17.02.09
15:51

Здравейте това ми е първи пост и искам да ви питам за мнение относно моят тренировачен режим.
Нямам пари за фитнес зали понеже са доста скъпи а и съм студент (знаете как е :) ) и единственото нещо което правя за да заместя фитнеса макар да знам ,че това няма как да стане е следното.
Понеделник - Плуване предпочитан стил Делфин ,крол.
Вторник - Лостове около 30 мин до пълно изтощение както и много лицеви и кофички
Сряда - почивка
Четвъртак ходя в НСА да потичам около 20 мин 10 обиколки (3 км) средно темпо.
Петък - Отново на лостовете като сменям мускулната група .
Събота -почивка
Неделя -почивка.
Относно хранителният режим ям си доста често като ориз можеби си готвя и ям всеки ден преди тренировка , пия много вода  .По 2 пъти на ден пия и протеин за възтановяване сутрин и вечер след тренировка. Сладко,Хляб,Газирано не употребявам.
Ставам към 6 сутринта да ям нещо леко и пак лягам като ям или ябалка или извара и после пак лягам да спа.
броколи ,яйца,ориз,месо ,картофи,извара това е общо взето което ям .
Тежа си 75кг при ръст 182 (като да вметна много трудно качвам кг.) правя си кардиото (бягането),но все пак си имам коремчето от това не мога да избягам :) верно е 4е ям повече въглехидрати..ама...
Eто и малко мой снимки:
Гръб
Аз
Та искам да попитам правилно ли тренирам според вас ако правя грешки къде са те и някой съвет относно каквото и да било свързано с трениране или хранене ще бъде от полза :)
Благодаря ви предварително.

Темата беше редактирана от Todor Dimitrov на 17.02.09 19:33.

17.02.09
16:34

всеки човек различно възприема значението на хубаво тяло ... някои разбират просто стегнато тяло  без излишни мазнини и по-малко мускулна маса (а.к.а атлетично ), други харесват големите обеми  , трети като мен се стремят да са някъде в средата ....  аз отскоро се занимавам с фитнес , но преди това години наред съм ходил като теб на лостове , бягане , плуване , лицеви и коремни у дома  и т.н.... всичко това е супер , браво , но освен атлетична фигура нищо друго не се прави сериозно. имаш добро и стегнато тяло , без много мускулна маса , ако това е което ти искаш .. значи го постигаш браво.

17.02.09
17:44

Как може да имаш пари за протеин,но не и за фитнес.Не го разбирам това.Иначе за без фитнес тренировки добро тяло имаш.

И аз не разбирам,как имаш пари за протеин и за басейн,а не за фитнес.Всеки има различна представа за хубаво тяло,но с фитнеса е по-лесно и по-ефективно.Ако те притесняват финансите набавяй си повече протеин от извара,като шейкове и друга храна,а не от скъпи протеини

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 17.02.09 17:54.

17.02.09
18:03

Напълно съм съгласен с горните двама потребители!Как така пиеш 2 пъти протеин на ден,ама се оплакваш,че нямаш пари за тренировки.Аз ще ти кажа,вместо единия протеин който пиеш тия 2 лв ги дай за една тренировка във фитнеса,а другия протеин след фитнеса.Както казваш,че ядеш месо,извара,ориз ще имаш добър напредък.Айде успех.....

ПО

17.02.09
18:40

И аз съм студент и знам какво е, но винаги отделям по някой друг лев за фитнес и добавки, дори в момента съм я закъсал защото си взех 5 кила протеин. Просто ако можеш ограничи излишните разходи...Можеш да си намериш фитнес карта за към 20 лв. или ходи 2 пъти на фитнес и един път на лостове, като добавиш бягането и плуването си 6 точки.

17.02.09
18:59

протеина ми е на Биогаме некав за 10 лева  пия го сутрин и вечер :) не смятам ,че е кой знаи колко добър протеин,а относно плуването там не давам пари понеже ми се води като спорт в университета :),но сте прави требва и фитнес но 40 лева за 20 посещения малко множко ми се виждат :)

Мнението беше редактирано от Todor Dimitrov на 17.02.09 19:01.

17.02.09
19:22

Представи относно хубаво тяло има различни.Щом сме в този форум, принципно смятам, че по-голямата част се обединяваме около идеята за повече мускули = по-хубаво тяло :). Но пак има нюанси...
Ако излезем от тунелното бодибилдинг-виждане и се огледаме тичайки в парка например, ще забележим доста хармонично развити тела по успоредките, без натрапчива мускулатура и на ум ще си кажем “ей тоя добре изглежда”. Виждам аватара ти, снимките не се отварят и от това, което възприемам мога да кажа, че изглеждаш добре! Сигурно ти се харесваш. Но, кой знае, може да се харесаш повече, ако започнеш да тренираш в зала сериозно ;).

17.02.09
20:54

казано от Todor Dimitrov на 17.02.09, 18:59:

40 лева за 20 посещения малко множко ми се виждат :)

Според мен е много добра оферта

Няма как да заякнеш особено с тая програма. 1 път седмично плуване - то все едно въобще го няма. Колкото до лостовете.. В началото може и да има ефект, но много бързо ще се адаптираш към собствените ти килограми и ще зациклиш на едно място, пък няма да има смисъл да правиш по 60 повторения на серия само и само да измориш мускула

RH

18.02.09
07:31

казано от Александър Кацарски на 17.02.09, 22:36:

Няма как да заякнеш особено с тая програма. 1 път седмично плуване - то все едно въобще го няма. Колкото до лостовете.. В началото може и да има ефект, но много бързо ще се адаптираш към собствените ти килограми и ще зациклиш на едно място, пък няма да има смисъл да правиш по 60 повторения на серия само и само да измориш мускула

Но може да добави тежест към себе си и пак да расте, вярно не като със фитнес, но пак ще трупа маса.

18.02.09
08:42

да така е мисля да направя плуването 2 пъти в седмицата а когато ходя на лостовете да си слагам някакви тежести  понеже си ги правя 7 серии от по 12 повторения за кофи и имате право маи съм се адаптирал към тях и трябва да прибегна към тежести

18.02.09
14:02

брат,почти няма университет без силова база която да е безплатна за студенти,верно на някои им се вижда мръсна и мизерна,вярно уреди няма и повече наподобяват щангистки зали от 70те години и кво от тва .а и не мисля че ако ходиш да тренираш в силовата зала на НСА която е доста добре обурудвана ще е проблем не знам дали е платена ако знае някои колега да ме поправи но мисля че не е. има ли желание има и начин иначе има само оправдания!

18.02.09
15:53

казано от Wrestling_pro на 17.02.09, 20:54:

казано от Todor Dimitrov на 17.02.09, 18:59:

40 лева за 20 посещения малко множко ми се виждат :)

Според мен е много добра оферта

добре съм от малък град и стандарта е по нисък :) Там където аз ходя е 36лв месечна карта ( смисъл ходиш си всеки ден , ако искаш и по 5 пъти на ден може, абе 1 месец неограничено) и плащаш 2 поредни месеца, димек 2 карти купуваш и третата е безплатна :) А в 1 друг фитнес е още по изгодно годишна “ВИП” карта за 1 година, всеки ден фитнес пак неограничен брой посещения + лятно време басейна който е 8лв такса, и струва само 250лв, доста добре, а ?

18.02.09
16:01

да знам, че в по - малките градове е така и аз самият съм о малък град и там беше 20 лева абонамент за месец и фитнеса беше супер + един път в седмицата ползваш сауната :) Трябва да разпитам как стоят нещата в НСА мерси .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1