Качване на килограми, комбинирано с фитнес

11.02.09
19:05

Здравейте!

Наскоро попаднах на този сайт и останах изключително доволен!

Реших да споделя и това, което ме тревожи.

На 16 години съм, момче. Висок съм 177 см и тежа 55 кг, което е наистина очевадно малко за възрастта и ръста ми. Може би това, че съм по-слаботелесен от другите ми е създал много гаден комплекс и когато стане въпрос за килограми ми става страшно тъпо и криво. Ям си редовно. На ден по 4-5 пъти. Не ям глупости, освен на училище. Обичам да си похапвам ориз, пиле, яйца (на очи ги обожавам), боб :D, мусака, абе всичко, без гадните супи.

Та решил съм се да направя вече нещо по въпроса, за да може всичко да тръгне както трябва. Смятам от другия месец (март) да започна с фитнеса, както и да приемам хранителни добавки (така ме посъветваха). Обаче има неща, които ме притесняват и смятам да ги изброя по-надолу и ако може някои от вас да ми отговори на тях. :)

1. Какви хранителни добакви мога да приемам ?
2. Вредят ли по някакъв начин на организма, защото досега добра дума за тях не съм чул.
3. Мога ли да започна с фитнес или годините са ми малко ?
4. Това ще прече ли на растежа ?
5. Какво бихте ме посъветвали да правя ? Веднага като почна фитнеса, да започна с тези добавки или в началото само фитнес?
6. Малко тъпо може да ви се стори, но съм се отчаял. Докато всички имат някаква мания за сваляне на килограми, при мен е обратно. Та, това ще има ли някакъв ефект? Ще успея ли да кача някакви килограми и то какви? Надявам се до лятото да има видима промяна.

Извинявам се, ако темата се повтаря, но не мога да намеря подобно.

Благодаря!

Не съм кой знае колко по-напред от теб,но нека ти дам информация как аз успях от 55кг да стана 70 за относително малко време (3-4 месеца).
Като за начало сега колкото и да ядеш няма да наддадеш кой знае колко или поне при мен не се получи,след като започнах да тренирам ми се отвори страшен апетит (и аз преди това си мислех,че ям много но после тепърва разбрах какво значи да ядеш...)
Годините ти не са малко!Достатъчно,но не прекалявай с КГ!За добавки ти е рано,не прави моята грешка изчакай 5-6 месеца (а защо не и повече?)и тогава,когато усетиш,че не успяваш да се възтановяваш си купи я протеинче я някоя друга заигравка :) На растеж на мен лично не ми пречи и не знам кой е измислил тоя мит,а ако толкова те е страх не прави клекове (които и без това за начинаещ са труднички)в тоя ред на мисли добавките не са вредни стига да знаеш как кога и по колко да ги вземеш.
Ако внимаваш с килограмите,които вдигаш ще се радваш на тяло и ще видиш резултата особенно в началото(винаги първите тренировки са ударни и носят бързи резултати,поне при мен беше така)
Успех!
Дано съм ти бил полезен :)

11.02.09
19:36

казано от BlackraveN на 11.02.09, 19:22:

Не съм кой знае колко по-напред от теб,но нека ти дам информация как аз успях от 55кг да стана 70 за относително малко време (3-4 месеца).
Като за начало сега колкото и да ядеш няма да наддадеш кой знае колко или поне при мен не се получи,след като започнах да тренирам ми се отвори страшен апетит (и аз преди това си мислех,че ям много но после тепърва разбрах какво значи да ядеш...)
Годините ти не са малко!Достатъчно,но не прекалявай с КГ!За добавки ти е рано,не прави моята грешка изчакай 5-6 месеца (а защо не и повече?)и тогава,когато усетиш,че не успяваш да се възтановяваш си купи я протеинче я някоя друга заигравка :) На растеж на мен лично не ми пречи и не знам кой е измислил тоя мит,а ако толкова те е страх не прави клекове (които и без това за начинаещ са труднички)в тоя ред на мисли добавките не са вредни стига да знаеш как кога и по колко да ги вземеш.
Ако внимаваш с килограмите,които вдигаш ще се радваш на тяло и ще видиш резултата особенно в началото(винаги първите тренировки са ударни и носят бързи резултати,поне при мен беше така)
Успех!
Дано съм ти бил полезен :)

Обаче съм прекалено слабичък.. как да започна веднага да вдигам след като да не ти говоря какви ръце имам... страшно ме е срам да говоря по тази тема с когото и да е било, но в момента няма как. Знаеш за лакътната кост, на точно тя ми е по широка от самите ръце, ако добиваш някаква представа за какво ти говоря и стои супер смешно... Пф дано се получи нещо.

11.02.09
19:46

Според мен започваи веднага с фитнеса 1 месец тренираи като правиш секи ден секи мускул и 2 дена трен 1 почивка като мине 1 месец може да си купиш протеин суроватъчен или гейнър яж стабилно  и с желание сичко се постига  !

@Петърчо какво си се наплашил бе момче?Надали има човек от тоя форум,който не е минал по твоя път,не виждам какво срамно има!Започваш с по-сигурни упражнения където няма вариант да се контузиш (погледни има доста добри програмки) ако трябва примерно само лоста вдигай на лежанката не вярвам да има някой да ти се смее,а ако има изчакай някой друг месец и да видим дали пак ще се смее :) не бива да приемаш навътре избиването на комплекси на разни индивиди и аз като теб в началото се бях комплексирал,че имам по-слаби ръце от на момиче,но след 1-2 месеца всичко започна да си идва на мястото.И аз гледах в началото презрителни погледи на разни дечковци с по година две стаж,нищо че след 4-5 месеца започнах да вдигам повече от тях а те продължиха да тъпчат на едно място!
Стискаш зъби вдигаш здраво и се приближаваш до момента в,който ще идват да те питат да им помагаш за някое упражнение!

11.02.09
20:09

казано от BlackraveN на 11.02.09, 19:47:

@Петърчо какво си се наплашил бе момче?Надали има човек от тоя форум,който не е минал по твоя път,не виждам какво срамно има!Започваш с по-сигурни упражнения където няма вариант да се контузиш (погледни има доста добри програмки) ако трябва примерно само лоста вдигай на лежанката не вярвам да има някой да ти се смее,а ако има изчакай някой друг месец и да видим дали пак ще се смее :) не бива да приемаш навътре избиването на комплекси на разни индивиди и аз като теб в началото се бях комплексирал,че имам по-слаби ръце от на момиче,но след 1-2 месеца всичко започна да си идва на мястото.И аз гледах в началото презрителни погледи на разни дечковци с по година две стаж,нищо че след 4-5 месеца започнах да вдигам повече от тях а те продължиха да тъпчат на едно място!
Стискаш зъби вдигаш здраво и се приближаваш до момента в,който ще идват да те питат да им помагаш за някое упражнение!

Мерси за отговора. :)

Само чакам да стана първа смяна, за да имам повече време през март.

Също така искам да попитам при кои упражнения има вероятност от изсипване ? Като 5 годишен ме бяха оперирали от херния понеже от много скачане и джаскане (бил съм много щур като малък :D) съм се бил изсипал. Това в момента крие ли някакви рискове ? Може ли от фитнеса да се получи това отново ?

@Петърчо на практика от всяко упражнение можеш да се изсипеш,но се иска особенна доза мерак и простотия най вече!Ако вдигаш с 60-80% от възможностите ти (в началото гледай да е към 60%) няма проблем,за да се изсипиш трябва редовно да прекаляваш с напъна...тренировки до отказ не бих ти препоръчал щом си бил изсипван вече.Гледай да тренираш така,че да не ти е неприятно като отиваш за залата.Не бързай да качваш кг на упражненията а се цели в правилното изпълнение!Момента ще ти покаже кога да качваш.

12.02.09
10:05

А какви упражнения трябва да правя?

Мисля даже да не чакам до март месец, а още от другата седмица да започна. :)

12.02.09
10:14

наблягай на базовите упр чукове клякане хоризонтална лежанка дори тяга

@petyrcho дръж ни в час с развитието ти!

14.02.09
16:12

Здрасти!
1. В такава начална фаза на тренировки хранителни добавки не са ти нужни. Трябва да знаеш, че качествените хранителни добавки струват доста скъпо и ако нямаш достатъчно средства за да си ги купиш е по-добре да си купуваш месо.
2. Трябва да започнеш да разграничаваш хранителните добавки от анаболните стеройди. Повечето начинаещи не виждат голяма разлика защото не са добре информирани. За хранителните добавки не може да се каже, че са врезни, нито че са полезни. Те доставят на организма нужните вещества за да може да се възстанови от тежката тренировка.
3. Годините са ти екстра. Аз съм ти набор.
4. Не може да се каже със сигурност.
5. Поне половин година ако не и повече само фитнес. Нужен ти стаж.
6. С времето метаболизма ще се забави и всичко ще си дойде на мястото.

Успех с тренировките, до лятото ще си машина!

Мнението беше редактирано от avirex на 14.02.09 16:16.

16.02.09
20:00

Пич аз бях точно като теб , и ако знаеш колко се притеснявах че съм слаб . Запомни само златното правило че маса се прави на маса  :lol:

16.02.09
20:00

А и  според мен ти е рано за добавки .

18.02.09
07:18

За момента си избирам добра зала. :D

Смятам началото на следващия месец вече да започна. :)

18.02.09
09:04

пример ще ти дам и с мен :) бях 62 кг при ръст 182 и за около 4-5 месеца си станах 75 кг  и 184 което пак е малко искам поне 80 да стана но има време :) . Та това което правех аз е разбиване във фитнеса без много повторения ти искаш маса а не релеф .а  после когато искаш релеф тази маса ще ти трябва :) .Ядох много въглехидрати ,всеки ден съм ял ориз, а за вечеря п.месо или риба със зеленчуци ям си на често и по малко не се тъпча ,другото което е ако си легна в 1 през ноща ставам в 5 сутринта хапвам некои плод ябалка банан или 2 3 сухара намазани с много извара от горе и след това пак в леглото .Относно хранителните добавки не ги взимаи в началото,понеже тялото ти не е свикнало към натоварвания с тежестите и докато то се приспособи към тях ти през това време ще имаш много бърз напредък . остави добавките след 4 тия месец  сега наблегни на здравословното ядене и забрави глупостите които ядеш на даскало но си храна от вас аз съм 2 ри курс електроника и си ходя с кутиата от ориз на лекции  :) :) :),другото нещо  пии много вода колкото повече ядеш толкова повече вода му трябва на организма ти ,забрави сокове,газирано,и АЛКОХОЛ може една чаша бира колкото да не се злепоставиш пред компянията :)Помни много ядене много енергия много блъскане в залата :)
и след 4 месец добавки ,защото все пак БЕЗ ХИМИЯ НЯМА ФИЗИКА :)

18.02.09
10:38

казано от Todor Dimitrov на 18.02.09, 09:04:

добавки - ХИМИЯ???? за каква химия говориш при добавки????

18.02.09
11:31

Трябва да знаеш,че ще ти трябват много храна,а след няколко месеца и хранителни добавки,а това плюс карта за фитнес ще ти лапне бая пари така че първо си направи добре сметка дали ще ти стигнат парите.

18.02.09
15:58

казано от Daniel на 18.02.09, 10:38:

казано от Todor Dimitrov на 18.02.09, 09:04:

добавки - ХИМИЯ???? за каква химия говориш при добавки????

казвам го в смисъл ,че лафа е такъв :)

казано от petyrcho на 11.02.09, 19:05:

Здравейте!

Наскоро попаднах на този сайт и останах изключително доволен!

Реших да споделя и това, което ме тревожи.

На 16 години съм, момче. Висок съм 177 см и тежа 55 кг, което е наистина очевадно малко за възрастта и ръста ми. Може би това, че съм по-слаботелесен от другите ми е създал много гаден комплекс и когато стане въпрос за килограми ми става страшно тъпо и криво. Ям си редовно. На ден по 4-5 пъти. Не ям глупости, освен на училище. Обичам да си похапвам ориз, пиле, яйца (на очи ги обожавам), боб :D, мусака, абе всичко, без гадните супи.

Та решил съм се да направя вече нещо по въпроса, за да може всичко да тръгне както трябва. Смятам от другия месец (март) да започна с фитнеса, както и да приемам хранителни добавки (така ме посъветваха). Обаче има неща, които ме притесняват и смятам да ги изброя по-надолу и ако може някои от вас да ми отговори на тях. :)

1. Какви хранителни добакви мога да приемам ?
2. Вредят ли по някакъв начин на организма, защото досега добра дума за тях не съм чул.
3. Мога ли да започна с фитнес или годините са ми малко ?
4. Това ще прече ли на растежа ?
5. Какво бихте ме посъветвали да правя ? Веднага като почна фитнеса, да започна с тези добавки или в началото само фитнес?
6. Малко тъпо може да ви се стори, но съм се отчаял. Докато всички имат някаква мания за сваляне на килограми, при мен е обратно. Та, това ще има ли някакъв ефект? Ще успея ли да кача някакви килограми и то какви? Надявам се до лятото да има видима промяна.

Извинявам се, ако темата се повтаря, но не мога да намеря подобно.

Благодаря!

Спокойоно петърчо..бях същия тренирам от 8 месеца на 16 съм 180 сега съм точно заковал 70кг,почнах на 61-63кг.Ръцете ми бяха смешна работа 30см.Сега са ми 33 студени 34-34,5 тренирани..Не е кой знае какво но си има разлика..В началото не се напрягай и не се изсилвай с килограми..Лежанка си прави ама хич да не ти пука за мненията на другите..ако ще само с лоста прави това са си 20кг,за начинаещ не са малко..Избягвай според мен тяга и другите по-сложни.. ;) Ако има нещо за началото ме питай на ЛС,
е ти обясни всичко..И аз,както и другите сме питали през този път.. ;) Успех.. :)

23.02.09
07:22

Какво ще кажете за пшеничния зародиш ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1