22.01.05
17:13
Здравейте! Извинявам се, ако вече има такава тема, но лично аз (дори с търсачката) не можах да я открия... Та мисълта ми е- как се разширява гръдния кош? Чувал съм, за клякане с щанга, както и за пул-оувър, но все различни мнения... Тези ефективни ли са и има ли други? Дайте мнение... :?:
лично моето мнение е за пул-оувара 8) а клекове за гърди.. :roll: нещо не ми се връзва ма незнам... :) успех!
пул-оувара е за грудиния кош за мен това е наи доброто упражнение за разширяване на гръдния кош .прави го 1-2 пути в седмицата по 5-6 серии.
22.01.05
18:45
Абсолютно вярно е за пулоувъра и клека.
Разширението на гръдния кош както вече сме говорили идва от разшрението на вътрешните органи(предимно).
Най - сериозният орган, който можеп и има полза да разширяваш, е белият дроб.
Прави се суперсерия - т.нар. дихателен клек + дихателен пуллоувър. В следствие на това се подобрява кръвообращението, заздравява сърцето и се разширява малко по малко белият дроб.
22.01.05
22:27
Добре де, още един въпрос- преди правих клекове и много ми се увеличи... гъза :( Полуклековете влизат ли там и броят ли се за “дихателни клекове”
Дихателен пулоувър
и
дихателен клек
-това означава ли че трябва да дишам дълбоко,щото нещо не мога :oops:
за пулоувъра и клека ясно. доказали се упражнения. ама съм чувал че и тичането действа така.
24.01.05
10:26
[quote author=“Martin87”]
Дихателен пулоувър
и
дихателен клек
-това означава ли че трябва да дишам дълбоко,щото нещо не мога :oops:
???
Естествено че трябва да се диша, дълбоко - колкото можеш...
Идеята е че във фазата на максималната контракция, където вече тежестта се прехвърля до голяма степен само върху стави и кости, правиш пауза с две - три вдишвания.
Особено при оулоувъра, пък и при клека важен е задържаният въздух. Не знам защо твърдиш, че не можеш, но при всички положения правилното и последователно правене на упражнението б иследвало да ти помогне да можеш.
Честно казно има ефект тази методика. Но ми е твърде натоварваща тази методика и ми е трудно да я испълнявам, а и нямам такива цели. Дзвер според теб само с дихателни техники нямали да може да се постигне същият ефект и не смяташ ли че тази техника е твърде натоварваща за белите дробове. И в залата трябва да е адски чисто, което е много трудно постижимо може да се нагълташ с прахоляк и доста кофти става.
по-здрави
Ми на мен ми действа супер в прашното мазе. Имам огромни бели дробове (на ехограф ги гледха, та затова знам). И товари зверски - няма две мнения оп въпроса. Веднъж- два пъти годишно за по 2-3 месеца е оптимално да се прави. Обаче клековете трябва да са поне 14-15. И пуловъра с лека тежест...абе знаете си :)
Пуловър (дихателен) веднага след клека, с 2-3-5 кг. , 15-25 повторения, дълбоко дишане, успех!
ПС - Тук, преди този пост имаше друг, но явно е изчезнал нещо...
24.01.05
12:47
Напълно е вярно това за клека и за пулоувъра аз лично не сам го пробвал ама един приятел го правеше и беше много доволен от резултата каза че е качил доста и то за кратко време ама то си зависи от човека де :)
24.01.05
14:13
Емо - мръсният въздух си е мръсен въздух. Независимо дали правиш дихателен клек или пулоувър или друго упражнение, при всяко упражнение дишането е важно :) Ако въздухът е калпав, по добре да не се тренира там, няма толкова голямо значение какво упражнение правиш.
За натоварването - трудно ми е да преценя, но се разтяга добре. Все пак белодробните алвеоли, диафрагмата и т.н. са проектирани да се разширяват и съкращават, а движението не е толкова неестествено... Не мисля, че може чак да нараниш белия дроб, за това мисля, че натоварването не е толкова страшно....
Марто, хм..., Марто.
По какъв случай са ти снимали белия дроб?
Говорим за естествено голям бял дроб или за т.нар. увеличен белодробен рисунък в диагнозата или разчитането на снимките?
Второто е по -често признак на възпалителен процес в белия дроб. Понадлежи на лечение...
Пуловъра за увеличаване на обема на гр. кош трябва да се прави с малки тежести и много повторения, така ли?
Ае то може и с голяма тежест нетолкова чисто да направиш доста повторения.
по-здрави
Здравейте! Не бях видял един от въпросите по-горе;
Да, дихателните клекове могат да се правят и с полуклек, а и при полуклека, г—а се товари по-малко.
Дзвер, като ме гледаха на ехограф ми казаха, че белия ми дроб е много голям и трудно се вижда сърцето :lol: . Питах, ОК било това с дроба, дори било добре (доктора го каза това, аз не съм специалист)
За мръсния въздух.... еми мръсен е като цяло в София, какво да се прави.
Поздрави!
25.01.05
13:33
[quote author=“Martin”]Здравейте! Не бях видял един от въпросите по-горе;
Да, дихателните клекове могат да се правят и с полуклек, а и при полуклека, г—а се товари по-малко.
Поздрави!
Мерси, горното ми беше наистина полезно... :D