Помага ли повече креатина от протеина , кое дава по желан резултат

LO

19.02.09
15:45

Въпросите са ми свързани с повишаване на мускулната маса , и по точно с хранителни добавки за повишаване на мускулната маса .
Висок съм  около 1.82   21 год. около 62кг-65, Аз , съм по слаб и искам да кача , да натрупам маса отгоре около 6, 7 кг за начало
Целта ми е,  кг. ми да съответстват на височината ми, в никакъв случай, не искам да се стремя към надуване или супер мускули, постепенно и леко, да достигна до желания ефект. Разполагам с около 60 -70 лв.+ -

КАКВО МИСЛИТЕ ЗА ТОВА:
UNIVERSAL NUTRITION
1. Mega mass 3000
2. Gain fast 3100
3. Gain fast 4100 (в него има креатин, глутамин)
МАРКИ
——-Optimum Nutrition
——Scitec
——NOW
———BSN - Cellmass (креатинова матрица)
Знам че трябва добре да се храня и че добавките са просто допълнение към него и нямат магични свойства. Ако трябва да избирам протеин гейнер или креатин , на кое да се спря ,или някаква комбинация от тях. Очаквам вашите мнения?
Помага ли повече креатина от протеина , кое дава по желан резултат. На коя марка да се спря ?

Темата беше редактирана от lokomotiv на 19.02.09 15:53.

19.02.09
15:50

креатина ще ти помогне да достигнеш целите си.

LO

19.02.09
15:56

казано от DanCho0o0o0 на 19.02.09, 15:50:

Можеби креатина дава желан резултат , незнам- не съм приемал до сега креатин
В форума прочетох това
Странични ефекти при креатина . Има такива, но някои не се забелязват:

-  задържа вода, води до подпухване. Водата се изхърля от организма след спирането на приема му.
-  може да повиши кръвното налягане при някои хора
-  може да предизвика стомашен дискомфорт
-  не точно страничен ефект, но при някои хора просто не действа

19.02.09
16:06

иска да кача ,а и ас и мои приятели когато сме зимали креатин никога не сме спадали след спирането му  ,а това че той не деиства това си е атф пич неможе при един да работи а при друг не .

19.02.09
16:24

казано от lokomotiv на 19.02.09, 15:45:

да достигна до желания ефект. Разполагам с около 60 -70 лв.+ -

е с 70 лева няма да го доситгнеш.70лева = 8-9 кг пилешко месо.

Креатин и протеин,това са две коренно различни неща.Колкото и креатин да вземаш,няма да качиш ММ,ако не си набавяш необходимото количество протеин.

казано от lokomotiv на 19.02.09, 15:56:

казано от DanCho0o0o0 на 19.02.09, 15:50:

Можеби креатина дава желан резултат , незнам- не съм приемал до сега креатин
В форума прочетох това
Странични ефекти при креатина . Има такива, но някои не се забелязват:

-  задържа вода, води до подпухване. Водата се изхърля от организма след спирането на приема му.
-  може да повиши кръвното налягане при някои хора
-  може да предизвика стомашен дискомфорт
-  не точно страничен ефект, но при някои хора просто не действа

Само монохидрата задържа вода.

LO

19.02.09
17:24

казано от Владимир92 на 19.02.09, 16:24:

казано от lokomotiv на 19.02.09, 15:45:

да достигна до желания ефект. Разполагам с около 60 -70 лв.+ -

е с 70 лева няма да го доситгнеш.70лева = 8-9 кг пилешко месо.

Добре,
мерси за отговорите, Сега с толкова пари разполагам и това е ....
Кажете нещо за марките който съм споменал, какво ще е най добре да си взема или да комбинирам.

Колко време си тренирал?

19.02.09
17:45

Спортен лекар ми каза,че креатина е нищо друго освен чиста енергия.Той ще ти помогне,в случай че искаш по време на тренировка да вдигаш повече.А протеина вече е друго нещо.Неможе двете да ти дадат желан резултат,защото са коренно различни добавки..

LO

19.02.09
18:07

казано от pHr34K на 19.02.09, 17:45:

Спортен лекар ми каза,че креатина е нищо друго освен чиста енергия.Той ще ти помогне,в случай че искаш по време на тренировка да вдигаш повече.А протеина вече е друго нещо.Неможе двете да ти дадат желан резултат,защото са коренно различни добавки..

Тренирам от скоро 2-3 месеца
От това което четя до тук , ми става ясно че с протеин ще достигна до желан ефект , а креатина,  да ми дава сила за тренировка ,,,или греша

19.02.09
19:19

Като гледам нямаш пари за някаква комбинация от добавки. В такъв случай, ако изобщо взимаш някакви добавки, то това трябва да е протеин. Просто той е базов, не само като добавка, но и от храната. Креатина, както казаха, сам по себе си няма да ти помогне. Има и друг вариант - да не взимаш сега нищо, а да поизчакаш малко докато събереш пари за някаква хубава комбинация... Ако си твърдо решил да взимаш нещо сега - протеин. Нутра форс 5 либри е доста добър избор.

19.02.09
19:57

защо да е протеин той може да си го набавя от храната ,а креатина едва ли а той дава сила издражливост мм и кача маса дори да е вода но той иска да кача ще изглежда по-набит ,а и креатина поне е на супер цена.

19.02.09
20:06

Темата ти е некомпетентно формулирана. Бих те посъветвал да прочетеш статии за съответните продукти. Ето за протеина -> http://www.bb-team.org/articles/1315/ ; за креатина материалът зависи от формата на креатина (монохидрат, СЕЕ, малат). Мисля, че колебанията ти могат да отпаднат на този етап, защото стажа ти е малък за креатин, а според мен и протеин може да си набавяш достатъчно от храната. Но да кажем, че една суроватка би дошла добре за по-добро следтренировъчно възстановяване.

LO

19.02.09
20:40

казано от Стоянчо на 19.02.09, 20:06:

Темата ти е некомпетентно формулирана. Бих те посъветвал да прочетеш статии за съответните продукти. Ето за протеина -> http://www.bb-team.org/articles/1315/ ; за креатина материалът зависи от формата на креатина (монохидрат, СЕЕ, малат). Мисля, че колебанията ти могат да отпаднат на този етап, защото стажа ти е малък за креатин, а според мен и протеин може да си набавяш достатъчно от храната. Но да кажем, че една суроватка би дошла добре за по-добро следтренировъчно възстановяване.

В крайна сметка сам трябва да реша , можеби ще си взема протеин, или суроватка като за начало
а за креатина ще помисля , може и покъсно , или пък да го комбинирам с нещо

19.02.09
22:05

Защо протеин ИЛИ суроватка?! Протеинът е суроватъчен! ЧЕТИ!

LO

20.02.09
09:26

казано от Стоянчо на 19.02.09, 22:05:

Защо протеин ИЛИ суроватка?! Протеинът е суроватъчен! ЧЕТИ!

Прочетох статията за протеина , което означава че, си взимам суроватъчен протеин—-все пак съм и в началото , ако може така да се каже—-но на коя марка да се спря ?? . И още нещо между протеин и геинър, кое е по добро за мен—месец, два пиех гейнър.
А,  в същност, каде е ролята на аминокиселините тук. или на глутамина

Мнението беше редактирано от lokomotiv на 20.02.09 10:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1