Креатин, протеин и аминокиселини - начин на пиене?

19.02.09
19:56

Здравейте. Знам, че можеби ще е банален въпросът ми, но просто искъм да съм на 100% сигорен в това което правя. Та.. мисля да почвам да пия креатин за да ви спестя излишни писания нали горе доло съм наясно там за зареждащата фаза но искам да видя дали точно съм разбрал. Трябва да има 5 дена, през които ще се взема по следния начин:
5гр. (1 ч.л.) със закуска, 5 грама с обяд, 5 грама преди тренировка, 5 грама след тренировка.
Аз тренирам 4 дена, значи по начина по които си го обяснявам нали в тая седмица в която почвам трябва да включа и един допълнителен 5 ден. Да кажем, че почвам в понеделник и така правя пет тренировачни дни до петак и приключвам със зареждащата фаза. Какво следва в събота, неделя? Да пия ли тогава и по колко? До колкото знам в почивните дни трябва да се пие по 1 доза (5гр.) примерно със закуска или обяд. След събота и неделя идва понеделник - ден с тренировка. Как да го пия? До колкото знам 5 гр. преди тренировка и 5 гр. след тренировка и така за всички тренировачни дни, а през нетренировачните дни по 1 доаза (5гр.) със закуската или обяда. На прав път ли съм?

Протеин: Казха ми да го пия по следния начин - в дните с тренировка 1 доза (30гр.) преди тренировка и 1 доза (30гр.) след тренировка, в дните когато почивам по 1 доза (30гр.) със закуска или обяд. На прав път ли съм?

Аминокиселините са ми лесни те са ми по бройка 3бр. преди тренировка и 3бр. след тренировка.

Разполагам с 300 гр. креатин, 1 кг протеин и 100 бр. аминокиселини. Прогнозирам ги за период от около месец
По сметка за креатинът: 1седмица: 5 дена Х 20гр. = 100 гр. (тренировачни)
                                    2 дена Х 5гр. = 10 гр. (почивни)
                          2 седмица: 4 дена Х 10 гр. = 40 гр. (тренировачни)
                                    3 дена Х 5 гр. = 15 гр. (почивни)
                          3 седмица: 4 дена Х 10 гр. = 40 гр.
                                    3 дена Х 5 гр. = 15 гр.
                          4 седмица: 4 дена Х 10 гр. = 40 гр.
                                    3 дена Х 5 гр. = 15 гр.
В крайна сметка се получава 275 гр. за 1 месец, което ме устройва спрямо количеството което имам. Ако вярно съм определил дните и начина на пиене значи ще мога да ко пия в рамките на тоя месец?
По сметка за протеинъ: от 1 кг излизат 33 дози по 30 гр. така, което ми стига само за тренировачният период от 4 седмици по 4 тренировки на седмица или общо 16 тренировки. 16 тренировачни дни по 2 дози (преди и след тренировка) са 32 дози. Дефакто протеинът май трябва да го пия само през тренировачни дни, така ли е?
Аминокиселните ми са 100 бр. за 16 тренировачни дни, по 6 бр. (3 преди и 3 след тренировка) = 96 бр.

Помогнете :)
По-здрави!

Темата беше редактирана от raksun на 19.02.09 20:22.

19.02.09
20:29

Значи за креатина има доста подробна тема и те съветвам да я погледнеш, ще си отговориш на въпросите за него. И няма нужда цялата зареждаща фаза да е в тренировъчни дни... Казвам ти, прочети темата за креатина. За протеина и аминокиселините не бих казал, че си на прав път. Те не се пият така че да ти стигнат за даден период от време, в твоя случай месец, а по начин, по който би имало ефект от тях. Т.е. изводът, който си правиш, че трябва да ги пиеш само в тренировъчни дни, е погрешен. Минимума е 2 дози протеин в трен. ден и 1 в нетрен. ден - т.е. за 3 седмици ти стига. Пак казвам, това е минимума откъм брой дози дневно. Аминокиселините всеки ден се пият също, а при тях дозировката е малко разтегливо понятие, щото може и по 20 на ден да се пият. Колко мг е таблетката?

19.02.09
21:49

За креатина прегледах значи това е начина, който аз съм описал.
Таблетката на аминокиселината е 1,4 г., по принцип човека от магазина дето ги купих ми каза, че мога да ги пия нали в дните с тренировките 3бр. преди и след и това количество да ми стигне за месец не че трябва точно в такъв период да ги пия
Значи за протеина казваш, че е по добре по 2 дози в ден с тренировка и 1 в ден без? Значи така ще го пия :)
Пък за креатина ще погледна темата.

Мнението беше редактирано от raksun на 19.02.09 22:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1