Въпросче...

19.02.09
18:12

Хора,кажете добра програма ли съм си направил и направете някакво хранене по което да се водя че нямам никаква идея (не взимам никакви добавки,не мисля и да взимам)много ме интересува какво точно не трябва да ям и на какво трябва да наблягам...Не пия газирано от близо 1 година и ям съвсем малко сладко (почти хич).На 16години съм висок съм 180см. 65кг.

Понеделник - гръб,бицепс ( правя набиранки 5x6 с надхвад зад врат и 4х5 подхват ) + 2х5 минути скачане на въже

Вторник - гърди (кофички 10х10(искам да питам как е по добре 10х10 или 5 х 20?) и лицеви 5х20) + 2х5 минути скачане на въже

Сряда - само тичане (как е по добре 40 мин. с нормално темпо + върло дълго около 100 метра + 2х50м. спринт или 20 минутно бързо бягане на равно, без върла и спринтове)

Четвъртък - като понеделник

Петък - като вторник

Събота - тичане + скачане на въже 2х5минути

Неделя - тичане

Възможно ли е пренатоварване при тази тренировка.Искам да направя релефно тяло, но да кача поне още някои килограм.

Темата беше редактирана от no_smoking на 19.02.09 18:45.

20.02.09
12:59

какъв стаж имаш в фитнеса...без тази информация трудно може да се каже дали ше претренираш

20.02.09
14:29

Не ходя на фитнес,а в един парк и тренирам на лостове.Почти една година тренирам вече.

20.02.09
14:43

бягането ще ти доиде в повече според мен,...махни едно от бяганията(събота или неделя). На мене повече от 2 пъти бягане на седмица ми идва доста. Иначе бягането го прави на интервали-минута и половина умерено темпо (крос), после 30 секунди спринт. Този интервал го повтаряш докато можеш. След време като привикнеш може да увеличиш времето на спринт(респективно времето умерено бягане).
А за яденето е изписано много, просто разгледаи форума, подобни теми много.:)

С тренировката ти няма да постигнеш абсолютно нищо и 3 години да тренираш по този начин. лицеви опори + кофички не бих го нарекъл “тренировка за гърди” (не че второто упражнение не е добро). Ако не се лъжа гърба и той ти е сходен по начин на тренира - набирания зад врат + набирания с подхват (за бицепс) - това пак не е тренировка. Ако искаш да постигнеш нещо започни фитнеса, за храната можеш да намери много теми във форума.

20.02.09
17:06

Кацарски не съм много убеден,че няма да постигна нищо.За 3-4 месеца тренировки постигнах такава промяна,физическа и психическа,че ти е бедна фантазията.Промени се начина по-койти говора за себеси,поведението ми и най-вече мисленето ми,а това е най-важното...Мисля да продължавам във все същия дух...

20.02.09
18:11

@no_smoking, много добре си се ориентирал. Естествено, че тренирането на лостове би развило тялото ти във всяка една насока!

Към въпросите ти:
1. Бягането е хубаво нещо, но не прекалявай! :)
2. Набиранията ти са малко. Сборът от повторенията във всички серии трябва да е поне 40. Лично мнение!
3. На въпроса дали да правиш кофите 10х10 или 5х20 - ако са ти лесни ги прави в по-малко серии с повече повторения, ако ли пък не 10х10 трябва да е твоят избор. Бих те посъветвал да добавяш тежест, когато ги правиш, ако са ти лесни. Иначе развитието доста бързо ще спре. За да имаш развитие в обема и силата на мускула, трябва да има и прогрес с тежестите.
4. За бягането ти казаха. Крос+спринт. Най-добрият вариант!
Ако ти идва трудно - крос+почивки с вървене в бързо темпо.

Най-долу си попитал дали е възможно претрениране с такава програма. Това е строго индивидуално, но аз бих оставил поне 1 ден в седмицата за почивка! Искаш и да качиш още мускулна маса. Това мигновено означава да намалиш тичането! Към всичко това прибавяш много ядене и резултатът ще дойде налице. Не се притеснявай от напълняване! С такава програма трудно би качвал мазнина, още повече че си в подрастваща възраст с много бърз метаболизъм.

Поздрави!

PS: Сега се загледах и видях, че тренировката ти е прекалено лека. Би било хубаво да вкараш допълнителни упражнения! Иначе не очаквай кой знае какъв прогрес с мускулната маса.

Мнението беше редактирано от LttS на 20.02.09 18:14.

Просто съм привърженик на тежките тренировки. Радвам се, че има такъв ефект при теб. Щом така се чувстваш добре, тогава продължавай и успех в начинанието :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1