21.02.09
00:51
Здравейте. Реших се да пиша тука след като искам да мина за около месец на НВД за доизчистване на мазнините. Разгледах доста теми и успях да направа или поне опитам едно НВД. Та ето и малко за мене.
Висок: 176см
КГ: 71
Години: 17(скоро 18)
Тип на тялото: Мезоморф.
Хода много често да ритам и това е една от причините да искам леко да се оформа и малко да спадна. Футбола е голяма част от живота ми, но през последните няколко месеца претърпях операция и леко се отпуснах. От 3-4 месеца отново мога да тичам и да хода да ритам. Успях да свала 7-8 кила, тялото почна да се оформя, но още се личат мазнините по краката и корема ;/ Типичен мезоморф съм. Големи крака, широко тяло, бързо качвам мазно - от 1 чипс или малко повече шоколад/ядки и ведна си личи. Но хубавото е, че също мускулната маса се качва бързо. Имам кростренажор вкъщи, в момента е малко в ремонт, но до седмица сигорно ще е ок. Ходех на фитнес 3 месеца докато свалях, а този съм леко почивка и само кардио, че тренирам издръжливост и въздух. Досега тичах у нас по 2х45 минути, но мисла да ги намала на само 45 минути да не гора мускулите. Скоро имам състезание с мойто даскало затова се напънах да потренирам въздуха. Сигурно от март пак ще почна фитнес и от сега съм почнал да си търса програма, като намера някоя дето ми харесва ще я споделя, а и може да си пусна и един дневник за да знаете повече ако се интересувате. Та това е, сега НВД-то.
Калории: 2265 ккал
Протеин: 210 гр
Въглехидрати: 105 гр
Мазнини: 111 гр
~7:30 Закуска (преди даскало) - Мляко 0,1 Фитнес с мюсли ( 1 пъница мляко с 100 гр мюсли)
~11:30 Закуска (в даскало) - Сандвич с шунка (тостер) / Ядки (Бадеми/Лешници 100гр)
~14:30 Обяд - 5 белтъка + 1 желтък + извара(60-70гр) + пуешко филе (60-70гр) / 1/2 Кисело мляко + Извара (100гр) + 1/2 Риба тон
~18:00 Вечеря - Извара (100гр) + Пилешко ( ~200гр) + Салата / Извара (100гр) + Риба ( ~200гр) + Салата / 5 белтъка + 1 желтък + извара(60-70гр) + пуешко филе (60-70гр)
~21:00 Вечеря - Извара (100гр) + Пилешко ( ~200гр) + Салата / Извара (100гр) + Риба ( ~200гр) + Салата
~23:00 Преди лягане - Извара (колкото ми се яде).
Във събота и неделя за закуските може да хапна макарони, а във деня за възтоновяване - мляко с ориз.
Това успях да измъдра. Дал съм няколко неща шото незнам кое е най-доброто. Но ако всичките стават ще е перфектно, че обичам да ям разнообразно, ако па ша ям насила (майтап) :D
Друго. Права си домашен протейнов шейк - извара + вода + степче. Около 1 литър, сутрин след ставане, след тренировка и може би преди лягане. Също към 16:00 - 16:30 може да хапна някой портокал или ябълка или двете или по две от двете :D. Пия по 2-3 литреа вода, ако се наложи ще я овелича. Та това е ;)
Сега малко въпросчета.
1. Ще е проблем ли ако пия по ~1 литър мляко с какао и течен подсладител на ден? Да го намаля или да го премахна и да смятам ли Белтъците и Въгхлехидратие? И особено вечер да го пия ли, че има доста въглехидрати.
2. Портокали или Ябълки преди лягане добре ли е или и тях да ги пропускам?
3. В даскало някой път ми се случва да ми се дояжда към 9-10 или 12-13 щото постоянно виждам някоя да яде и гледам да се сдържам, та ще е проблем ли ако някой път (1 път в седмицата) хапна някоя вафла Корни или ядки?
4. Течния подсладител доста ли е вреден? Че гледам доста хора ми го казват пък гледам няма калоричност нито Е-та? Няма аспартам или поне така пише? Готва си с него ( в събота макарони или мляко с ориз)
Та засега е това ;) Да но не съм ви отегчил ;) Ще съм благодарен на всеки който се отзове!
1. На закуска ти трябва протеин, най-добре тогава яж яйцата/белтъците, или яж по-малко мляко с повече извара
2. Ядене 2 не става. Недостатъчно протеин и много калории. Махни ядките, аз лично не ти ги препоръчвам в диета за чистене, много лесно се надхвърля ОКБ с тях, много са калорични. Ако искаш да е сандвич тогава го прави от пълнозърнест хляб в по-скромни количества и с повече риба тон, например.
3. 1 литър мляко, какао... забрави го това. Вода.
4. Плодовете преди лягане не са подходящи. Никакви въглехидрати вечер не са подходящи.
5. Корнита итн въобще не стават.
6. Всякакъв подсладител е вреден, гледай да не прекаляваш.
казано от bzkbee^ на 21.02.09, 00:51:
Здравейте. Реших се да пиша тука след като искам да мина за около месец на НВД за доизчистване на мазнините. Разгледах доста теми и успях да направа или поне опитам едно НВД. Та ето и малко за мене.
Висок: 176см
КГ: 71
Години: 17(скоро 18)
Тип на тялото: Мезоморф.Хода много често да ритам и това е една от причините да искам леко да се оформа и малко да спадна. Футбола е голяма част от живота ми, но през последните няколко месеца претърпях операция и леко се отпуснах. От 3-4 месеца отново мога да тичам и да хода да ритам. Успях да свала 7-8 кила, тялото почна да се оформя, но още се личат мазнините по краката и корема ;/ Типичен мезоморф съм. Големи крака, широко тяло, бързо качвам мазно - от 1 чипс или малко повече шоколад/ядки и ведна си личи. Но хубавото е, че също мускулната маса се качва бързо. Имам кростренажор вкъщи, в момента е малко в ремонт, но до седмица сигорно ще е ок. Ходех на фитнес 3 месеца докато свалях, а този съм леко почивка и само кардио, че тренирам издръжливост и въздух. Досега тичах у нас по 2х45 минути, но мисла да ги намала на само 45 минути да не гора мускулите. Скоро имам състезание с мойто даскало затова се напънах да потренирам въздуха. Сигурно от март пак ще почна фитнес и от сега съм почнал да си търса програма, като намера някоя дето ми харесва ще я споделя, а и може да си пусна и един дневник за да знаете повече ако се интересувате. Та това е, сега НВД-то.
Калории: 2265 ккал
Протеин: 210 гр
Въглехидрати: 105 гр
Мазнини: 111 гр~7:30 Закуска (преди даскало) - Мляко 0,1 Фитнес с мюсли ( 1 пъница мляко с 100 гр мюсли)
~11:30 Закуска (в даскало) - Сандвич с шунка (тостер) / Ядки (Бадеми/Лешници 100гр)
~14:30 Обяд - 5 белтъка + 1 желтък + извара(60-70гр) + пуешко филе (60-70гр) / 1/2 Кисело мляко + Извара (100гр) + 1/2 Риба тон
~18:00 Вечеря - Извара (100гр) + Пилешко ( ~200гр) + Салата / Извара (100гр) + Риба ( ~200гр) + Салата / 5 белтъка + 1 желтък + извара(60-70гр) + пуешко филе (60-70гр)
~21:00 Вечеря - Извара (100гр) + Пилешко ( ~200гр) + Салата / Извара (100гр) + Риба ( ~200гр) + Салата
~23:00 Преди лягане - Извара (колкото ми се яде).Във събота и неделя за закуските може да хапна макарони, а във деня за възтоновяване - мляко с ориз.
Това успях да измъдра. Дал съм няколко неща шото незнам кое е най-доброто. Но ако всичките стават ще е перфектно, че обичам да ям разнообразно, ако па ша ям насила (майтап) :D
Друго. Права си домашен протейнов шейк - извара + вода + степче. Около 1 литър, сутрин след ставане, след тренировка и може би преди лягане. Също към 16:00 - 16:30 може да хапна някой портокал или ябълка или двете или по две от двете :D. Пия по 2-3 литреа вода, ако се наложи ще я овелича. Та това е ;)
Сега малко въпросчета.1. Ще е проблем ли ако пия по ~1 литър мляко с какао и течен подсладител на ден? Да го намаля или да го премахна и да смятам ли Белтъците и Въгхлехидратие? И особено вечер да го пия ли, че има доста въглехидрати.
2. Портокали или Ябълки преди лягане добре ли е или и тях да ги пропускам?
3. В даскало някой път ми се случва да ми се дояжда към 9-10 или 12-13 щото постоянно виждам някоя да яде и гледам да се сдържам, та ще е проблем ли ако някой път (1 път в седмицата) хапна някоя вафла Корни или ядки?
4. Течния подсладител доста ли е вреден? Че гледам доста хора ми го казват пък гледам няма калоричност нито Е-та? Няма аспартам или поне така пише? Готва си с него ( в събота макарони или мляко с ориз)
Та засега е това ;) Да но не съм ви отегчил ;) Ще съм благодарен на всеки който се отзове!
Ти май си писал квото ти падне ?На едно ядене цял магазин по 30-40-50гр, че даже и по два пъти.Аз лично се обърках.
5 белтъка + 1 желтък + извара(60-70гр) + пуешко филе (60-70гр) / 1/2 Кисело мляко + Извара (100гр) + 1/2 Риба тон - ???? :)
21.02.09
09:39
казано от HeartCore на 21.02.09, 02:49:
1. На закуска ти трябва протеин, най-добре тогава яж яйцата/белтъците, или яж по-малко мляко с повече извара
. Махни ядките, аз лично не ти ги препоръчвам в диета за чистене, много л.
Защо? Това са ненаситени мазнини и са много полезни.
21.02.09
12:28
Това неговото на моменти прилича на НВД,но като цяло не е.Ако беше НВД ядките са супер,защото ако се тъпчеш само с пилешко/месо и извари и белтъци епа то трябват и калории от някаде аз на 100 кила примерно мога ли да съм добре и да изтрая много дни само от калориите от 700 гр пилешко и 400 гр извара и 7-8 белтъка ами мн ясно че не от 4000+ калории да падна на 1700-1800. Ядки и кашкавали са ми добре дошли.Ако си много под ОКБ никак не е добре за продължителен период,но в същото време не трябва и да го превишаваш,ако искаш да чистиш :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 21.02.09 12:32.
2. Ядене 2 не става. Недостатъчно протеин и много калории. Махни ядките, аз лично не ти ги препоръчвам в диета за чистене, много лесно се надхвърля ОКБ с тях, много са калорични. Ако искаш да е сандвич тогава го прави от пълнозърнест хляб в по-скромни количества и с повече риба тон, например.
4. Плодовете преди лягане не са подходящи. Никакви въглехидрати вечер не са подходящи.
Да не кажа тежка дума,но....Ядките са почти задължителни в период на чистене, камо ли пък за НВД ВМ.
21.02.09
15:10
Ок. Значи млякото отпада. Само чисто и то по 1-2 чаши на ден. Става нали? И то сутрин.
Плодовете тогава само следобед към 16:00, че винаги тогаз леко угладнявам.
Никакви корнита и малко подсладител.
Но сутрин съм 100% сигурен, че няма мога да се наям само с извара пък и трудно я ям без нищо друго.
Второто ядене какво да го права след като съм на даскало, а там само сладки и тестени изделия има? Нито мога да си носа от нас, нито мога да хода до нас. Живея далече от даскалото. Какво мога да сложа за второ ядене?
казано от Владимир92 на 21.02.09, 08:53:
Ти май си писал квото ти падне ?На едно ядене цял магазин по 30-40-50гр, че даже и по два пъти.Аз лично се обърках.
5 белтъка + 1 желтък + извара(60-70гр) + пуешко филе (60-70гр) / 1/2 Кисело мляко + Извара (100гр) + 1/2 Риба тон - ???? :)
Не просто нямам вкъщи теглилка и на око ги слагам изварата и пуешкото ;)
казано от IronFreak на 21.02.09, 12:28:
Това неговото на моменти прилича на НВД,но като цяло не е.Ако беше НВД ядките са супер,защото ако се тъпчеш само с пилешко/месо и извари и белтъци епа то трябват и калории от някаде аз на 100 кила примерно мога ли да съм добре и да изтрая много дни само от калориите от 700 гр пилешко и 400 гр извара и 7-8 белтъка ами мн ясно че не от 4000+ калории да падна на 1700-1800. Ядки и кашкавали са ми добре дошли.Ако си много под ОКБ никак не е добре за продължителен период,но в същото време не трябва и да го превишаваш,ако искаш да чистиш :)
Ами ако може да предлижиш някакви редакция за да заприлича повече на НВД ;)
Та и последно да ползвам ли ядките като втора закуска? Благодаря на всички който се отзовахте!
За закуска вкарай ок. 120-150гр. овес с малко мляко + яйца.
За втора закуска си носи от домашният шейк, който правиш.(150гр. извара + вода + степче.) + 20гр. ядки.
Може да включиш плодовете към втората закуска, гледай да са преди 14:00.
Вдигни водата до 4 литра.
21.02.09
18:49
казано от Толио на 21.02.09, 16:32:
За закуска вкарай ок. 120-150гр. овес с малко мляко + яйца.
За втора закуска си носи от домашният шейк, който правиш.(150гр. извара + вода + степче.) + 20гр. ядки.
Може да включиш плодовете към втората закуска, гледай да са преди 14:00.
Вдигни водата до 4 литра.
Мерси. По-късно ще оформа новия вариант за да е по-нагледно дали ще е добре. Само да попитам макарони става ли закуска? Печени макарони с извара и 0.1 мляко и подсладител? Или е по-добре само в зареждащият ден?
Също мога ли да права по-често зареждащ ден? Например на всеки 4ти ден? Но с по-малко вредни неща, и повече ориз, жито, макарони и тук-там някоя вафла? Благодаря отново!
Мнението беше редактирано от Vencislav Nikolov на 21.02.09 18:53.