Бицепс->размер

22.01.05
19:02

Нормално ли е размера на бицепса ми преди и след тренировка за пицепс да ми е един и същ(ненапомпен и напомпен).

22.01.05
20:40

Незнам дали е нормално , но ми се струва доста странно .  :? Единственото което ми идва на ум е да не би да правиш прекалено дълги почивки между сериите и мускулът да изстива ?
Дай някакви подробности за себе си и тренировката си .

SK

22.01.05
20:47

това според мен е невъзможно....
мен лично като го напомпам...расте с над 1 см и нещо,но все пак при всеки е индивидуално,но да не расте дори малко...е невъзможно!

22.01.05
20:48

Не не е нормолно я си кажи тренировката за бицепс.

22.01.05
20:49

доста странно :? попринцип като тренира6 даден мускул(в случея бицепс)тои се пълни с кръв и от там идва напомпването

BO

22.01.05
20:50

съвсем нормално е, ако тренираш от вчера и като добавка не вдигаш достатъчно тежко и не правиш както трябва упражненията...
кажи си стажа и упражненията, кг. и т.н...

SK

22.01.05
20:53

[quote author=“bobtosh”]съвсем нормално е, ако тренираш от вчера и като добавка не вдигаш достатъчно тежко и не правиш както трябва упражненията...

както каза “волф_” и да си тренирал преди това.....то все пак като го тренираш тои мускула се пълни с крав и неможе да нерасте нищо!

BO

22.01.05
21:03

[quote author=“wolf_”]доста странно  попринцип като тренира6 даден мускул(в случея бицепс)тои се пълни с крув и от там идва напомпването

[quote author=“SkA7er”][quote author=“bobtosh”]съвсем нормално е, ако тренираш от вчера и като добавка не вдигаш достатъчно тежко и не правиш както трябва упражненията...

както каза “волф_” и да си тренирал преди това.....то все пак като го тренираш тои мускула се пълни с крав и неможе да нерасте нищо!

и къде видя така да е написал wolf_ ???  :roll:

22.01.05
21:04

има нещо такова я кажи кога мериш ръката след тренировка (веднага след последната серия или минава известно време) щото и при мен има нещо такова -ако са минали 20-30мин. след тренировка като премера “баницата “излиза че е почти толкова голяма колкото преди тренировка с тая разлика че я има оная специфична болка в мускула :D

BO

22.01.05
21:06

[quote author=“6efa”]има нещо такова я кажи кога мериш ръката след тренировка (веднага след последната серия или минава известно време) щото и при мен има нещо такова -ако са минали 20-30мин. след тренировка като премера “баницата “излиза че е почти толкова голяма колкото преди тренировка с тая разлика че я има оная специфична болка в мускула :D

Ако се мери 30-40 мин. след тренировка размерът ще е по-малък от размера преди тренировка!!!

22.01.05
21:08

за това става въпрос да каже кога я мери :)

SK

22.01.05
22:06

обарках малко цитата,исках това което е написал “волф” да излезне,но айде ти ме разбра...

22.01.05
22:36

Тренирам от 3 месеца и ми нарастна ръката с около 2 см....преди да ми нарастне имаше разлика между напомпена и ненапомпена ама след това няма.Програмата ми беше следната
бицепс прав с прав лост 3х10 (обаче аз го правя с крив иначе ме болят китките)
чукове с дъмбел 3х8-10
скотово 3х10
на един ден го тренирам с трицепса

BO

22.01.05
22:43

Ми добре си правиш трена... 3 месеца не е толкова малко време все пак е имало време нервите да задействат мускулните влакна... така че не може да нямаш напомпване... остава да е проблема че не мериш веднага след трена а чакаш да мине време...

22.01.05
23:00

Абе няма такова нещо, веднага след последната серия я меря.Даже неска преди да пусна темата праих малко  3 серии чукове у дома да проверя пак.А между другото сега програма ми е друга щото маи претренирах със старата, и сега в деня за бицепс правя само скотово 3х6-8.

23.01.05
00:29

хммм що така аз тренирам от 1 месец и да ти кажа след тренировка много му се радвам на моя бицепс неква стегнат е и по-голям. :mrgreen:

23.01.05
14:09

абе това е невъзможно. я фани някой друг да ти я мери преди и след тренировка, че ти сигурно не си я премерил добре. не е възможно просто да няма поне някой друг милиметър разлика!

23.01.05
15:21

верно е малко странно да не кажа много :wink:
как така няма разлика ?? не ми е ясно това или не я мериш както треа или не тренираш както треа 8)

23.01.05
16:00

ами ако ти е втората тренировка за бицепс няма да има ефект от тренирането (в меренето)

X_

23.01.05
19:26

Shakur ,
добра програма...сега ако ми кажеш,че и почивките между серийте са около 1мин. и колко пъти в седмицата тренираш бицепса така ,мисля че ще ни стане ясно защо я няма разликата :wink:

23.01.05
19:30

бицепса е малка група и освен това е много близо до сърцето би трябвало да се помпи яко,поне 1-1.5см

23.01.05
21:08

Ми може въобще да не изпълнява правилно упражненията , макар че пак би трябвало да расте ама ....

23.01.05
21:53

Хаха мастър ти си каза тежката дума обаче.Те щото са много сложни упражненията за бицепс че да не ги правя както трябва.Ае xmanx нали ти ми написа програмата ... петък само го тренирам с по 2 мин почивка между сериите.Тоя петък ще кажа на някои да ми го измери пак.

23.01.05
22:14

Ми де да та знам , ако наистина не расте си ... дефектен(маитап) ... не знам.

24.01.05
12:23

Абе гледам, добра тема сте отворили, ако някой може да ми обясни и какво отношение има въпросната разлика към тренировъчния процес и постигането на резултати ще му бъда много благодарен.

Еми мноо просто :) Можеш да се напомпиш преди състезание за културизъм и да излезеш по - голям :)
Може да има и косвена връзка с растежа посредством кръвообращението. Може да се предполага, че по - добре кръвоснабденият мускул се помпи повече и е по - силен, получавайки повече кислород. Но тук се пропускат фактори, като подкожни мазнини, които не са много плътни и изпънати на по - голяма площ стават по - тънки, т.е. губи се от тяхната обиколка за сметка на обиколката на мускула, структура на самия мускул, дължина и т.н. Изобщо меренето на обиколка е едностранчив показател, още по - неточен е меренето на обиколка преди и след тренировка...
Ама щом хората ги кефи :)

24.01.05
16:59

Ааа, мерси Дзвер, сега разбрах :lol:

X_

24.01.05
20:04

Shakur :D
сега последно трите упражнения ли правиш,които си казал по-горе или само скотово в 3 серий по 6-8 пъти.Ако правиш само скотово,бих ти препоръчал да го смениш с бицепсово сгъване с щанга,прав :wink: а усещаш ли го напомпен мускула или не,след серийте?

24.01.05
20:27

Правя само скотово ама мислех да добавя чукове с дъмбел, ако не 6 правя само прав с кривия лост.Иначе го чувствам напомпен ама...

X_

24.01.05
20:34

и трицепса го правиш в същият ден,нали?Прати ми на ЛС целият сплит по дни и тренировки,упражнения,серий и повторения,ще променяме нещата в движение :)

25.01.05
00:24

[quote author=“stoian86”]бицепса е малка група и освен това е много близо до сърцето би трябвало да се помпи яко,поне 1-1.5см

оfftopic: За колекцията е това мнение.Значи гърдите с няколко повторения ще гръмнат

25.01.05
09:46

stoian86 написа:
бицепса е малка група и освен това е много близо до сърцето би трябвало да се помпи яко,поне 1-1.5см

оfftopic:Като сме тръгнали на офтопици - сигурно левия бицепс се помпи повече от десния - ... в такъв случай.

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“stoian86”]бицепса е малка група и освен това е много близо до сърцето би трябвало да се помпи яко,поне 1-1.5см

оfftopic: За колекцията е това мнение.Значи гърдите с няколко повторения ще гръмнат

Аве вий все за дреболии мислите. На мен още първия път ми идваше да попитам какво става със сърцето по време на тренировка, дали не става три пъти по - голямо, ама си замълчах :)
Ама яко щеше да е мозъка да се уголемява, а :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1