21.02.09
15:40
Здравейте!Пускам тази тема,защото колкото повече чета,толкова повече разбирам,че ключът към хубавото и здраво тяло е храненето(хранителния режимІ.Та започнах да се интерсувам повечко,ама в този саит информацията е написана доста сложно,за моя мозъчен капацитет:) :D.Първо не мога да определя моят тип тяло(ектоморфи,мезоморфи и др.).Висок съм 166-167см.,тежа 58кг,ако може да ми кажете какъв тип съм и ако може да ми кажете режим за покачване на килограми или там на мм ли кам му се вика?Каква диета трябва да спазвам,доло горе да знам какво да ям сутрин рано на обед и вечер.Ще съм ви много благодарен,ако ми помогнете в съставянето на хубав хранителен режим.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 22.02.09 22:38.
21.02.09
16:43
Прочети тази статия, избери си някой режим, опитай да си съставиш менюто сам и го постни тук, за да се направят корекций. Никой няма да тръгне да ти съставя режим...
Успех!!!
Моята цел не е да ми направите режим само да ми дадете насоки как да почна а аз ще се постарая да го направя и после го оставям в темата да видим как мойе да се рдактира
http://www.bb-team.org/articles/1048/
Прочети това за да се определиш какъв тип си.Иначе ще ти кажа накратко според мене си-Ектоморф-трябва да хапваш големи количества-въглехидрати(картофи,макарони,овесени ядки,леща,боб,ориз),белтъчини-месо,яйца,извара),мазнини-ядки,маслини...ПОГЛЕДНИ СТАТИЯТА ЗА ТИПОВЕТЕ ТЯЛО....Горе-долу сметни колко кал ти трябват на ден,и от там ще си направиш режима да го докараш на подобаващи кал.И гледай да си на “+” ако искаш да качваш кг-ми.Успех..
Мнението беше редактирано от Костадин на 21.02.09 17:13.
22.02.09
11:57
пич в основен период ядеш всичко ,що ти е подръка след 16 чеса огръничаваш въглехидратите
казано от DanCho0o0o0 на 22.02.09, 11:57:
пич в основен период ядеш всичко ,що ти е подръка след 16 чеса огръничаваш въглехидратите
Доста неточно изказване!
22.02.09
18:31
Здрасти,
не мисля, че типът тяло е най-важното нещо, което те интересува. По-високо информативен за теб би бил дневният ти енергоразход. Потрси в google нещо за Harris-Benedict equation и се опитай да си го пресметнеш сам. Поразрови из старите статии на сайта и ще намериш много информация относно какво, кога и по колко да приемаш.
Ако не качиш нещо конкретно във форума се съмнявам, че някой ще го направи за теб, а и дори да го направи, ако ти не познавш основните принципи то няма да има смисъл за теб.
Най-важното е да имаш енергиен прием, надвишаващ дневния ти енергоразход, за да си в т.нар. пложителен енергиен баланс - гаранция, че ще повишаваш телесното си тегло. От там нататък колко ще е качествено каченото зависи от съотношението на хранителните веществата и качеството на техните източници. ...
Накратко - ориентираш се към качествена храна, по възможност, приготвена вкъщи. Оставяш настрани вафли, шоколадови изделия, газирани напитки, “натурални” сокове, сандвичи, купени от някои магазин или каквото и да било. Ако не можеш съвсем да премахнеш подобна храна от менюто си то поне я ограничи до минимум.
Наблягаш на качествени, чисти меса - не шунка, кренвирши, салам и подобни продукти със съмнително съдържание. Стремиш се да приемаш сложни въглехидрати - овесени ядки и техните производни, картофи, ориз, пълнозърнести продукти (ако са автентични, че и това, в повечето случаи, е съмнително). Примаш задоволително количество плодове и зеленчуци - храненето за качване, респективно за сваляне на килограми далеч не включва само протеини и въглехидрати, противно на мнението на много хора. Осигуряваш си качествени мазнини - 2-3 с.л. зехтин към салатите дневно е напълни достатъчно, като се има предвид, че в останалите продукти също се съдържат мазнини.
Това е в най-общи линии. Ако има нещо питай, сигурен съм, че много хора с удоволствие ще ти помогнат. Просто се опитай да направиш нещо сам, ще научиш много.
Поздрави,
TS