30.03.04
12:06
Така,всички знаем за детаилите които търси всеки бодибилдер(аз ги знам само като дума :oops: ).Интересува ме да ми обясните какво по точно са детаилите,дали се търсят по време на период за маса или за релеф.Дали да си нацепен означава да имаш детаили и общо взето всичко около тази тема защото тука много не ги разбирам??????????????
30.03.04
16:45
Na4i detaili se tarsqt po vreme na relef po to4no kazano se tarsqt nai-4esto na sastezaniata ot sadiite :lol: vsi4ki koltoristi tarsqt вдлъбнитина във самия мускул дака се поло4ажа ем размер ем релеф да баде потсе4ено от всякаде и да си ли4и 4е е испипано от про.Детаила винаги е бил ценен от всеки и то е обяснимо доста друх вид на мускула се прибавя така.
Те немогат да се тарсят по жреме на маса за6тото самите детаили се зали4ажат просто периода за маса винаги и бил периода на големите размери.Доста малко тренира6ти могат да се похвалят с хубави детаили така4е не се претисняваи.
30.03.04
17:54
Тоест-
1.Не могат да се търсят по време на маса защото тогава се качват и много мазнини?
2.Когато се изчистя и нямам много подкожни мазнини може ли да се каже че вече имам детаили или точно затова служат изолиращите движения?
3.Нацепен и с детаили еднои също ли е?
4.Възможно ли е да имаш детаили на един мускул а да нямаш на друг и защо?
????????????????????
Ami 6te ti dam primer s tvoq avatar!!!Vij mu lqvata ruka - obrazuvali sa se 3 4asti.Na samata dqsna gurda sa se obrazuvali napre4ni 4erti i tva e pri po4ti vsi4ki kulturisti!!!!!!
31.03.04
00:00
[quote author=“lesno_nema”]Тоест-
1.Не могат да се търсят по време на маса защото тогава се качват и много мазнини?
2.Когато се изчистя и нямам много подкожни мазнини може ли да се каже че вече имам детаили или точно затова служат изолиращите движения?
3.Нацепен и с детаили еднои също ли е?
4.Възможно ли е да имаш детаили на един мускул а да нямаш на друг и защо?
????????????????????
1-da taka e
2-da i v tova si prav to4no tova e vaprosa da iz4isti6 podkojnite maznini i daa nacepi6 muskola qko
3-edno i sa6to e
4-Vazmojno e za6toto v edin muskola programata mu moje6 da vkara6 samo izolirva6ti oprajneniq koito vkarvat nai dobre fibri na samia muskol na drug muskol pak kato pravi6 bazovi oprajneniq ne moje6 da 4akva6 mnogo detaili da ti doprenese pak i po4ti vsi4ko zavisi to sama dieta
31.03.04
00:08
Мерси много!
Даи да те питам още нещо-Обясни какво точно означават тези фибри за които говориш?
В какъв смисъл всичко зависи от самата диета?
Аз нямам корем и талия(в смисъл омазнени) но в същото време мускулите ми не са нацепени за какво може да е така?
31.03.04
14:43
[quote author=“lesno_nema”]Мерси много!
Даи да те питам още нещо-Обясни какво точно означават тези фибри за които говориш?
В какъв смисъл всичко зависи от самата диета?
Аз нямам корем и талия(в смисъл омазнени) но в същото време мускулите ми не са нацепени за какво може да е така?
Zna4i tezi fibri za koito govorq do kolkoto znam i dokolkoto sam pro4el nemoga prosto da ti gi obqsnq trqbvami snimka na dobar kultorist za da ti pokaja.
A za dietata tq estestveno mnoogo zavisi ot neq za6toto kogata si v period za masa pove4e nablqga6 na kalorii koito broikata im se ovili4ava dvoito troino pozvolva6 si pove4e volnosti sas hranite.A gotato si v peroid na iz4istvane(period na relef)vsi4ki tezi kalorii se namalqvat do minimum
zapo4vat ograni4eniata ot hrani oveli4ava6 vaglehidratite prosto si pod strog rejim na hranene.
A na poslednia vapros ami vij sega tova zavisi ot mnogo ne6ta:
Primerno kakto ti kazah za izoliranite oprajneniq trqbva da gi vkli4i6 v programata pove4e ma6ini po malko svobodni tejesti pove4e kardio primerno 4 pati v sedmicata po 20-30min.Drugoto koeto e broq na povtoreniata kooto nablqga6 za masa sa 6-do 8max. za iz4istvane govorim za malko po golqm broi povtoreniq 12-14 no tova si e strogo individualno nemoga sega da ti kaja koe 6a raboti za teb.Trqbva sam da vidi6 i nali ti kazvam pove4e kardio na sedmica daje moje da stigne6 do 5 pati na sedmica stroga dieta po malko kalorii pove4e vaglehidrati.
I tova e ot men Успех ти пожелавам ако си решил да пробва6.
31.03.04
15:22
ok 8)
Сори за голямата сникка :oops:
http://bodybuilding.data.bg/post-15-60241-jc_legs_close_IMG_6086.jpg
Виж външната глава на квадрицепса от снимката и гърдитее от моя аватар - и на двете места има подобни на нишки образувания (не знам как точно да ги нарека :oops: ), които придават “нацепения” вид на мускула. Това са фибрите :D
31.03.04
23:38
[quote author=“Eclipse”]Сори за голямата сникка :oops:
Виж външната глава на квадрицепса от снимката и гърдитее от моя аватар - и на двете места има подобни на нишки образувания (не знам как точно да ги нарека :oops: ), които придават “нацепения” вид на мускула. Това са фибрите :D
Точно това имах предвид и аз :lol: :lol: :lol:
Хеи приятел Eclipse моляте да ми кажеш някав тъкъв саит с подобни снимки.
Благодаря ти педварително
31.03.04
23:39
А така вече всичко разбрах :mrgreen:
Кликни на снимката.Тоя “саит” доста пъти ве4е е споменат!!!
http://bodybuilding.data.bg/post-15-60241-jc_legs_close_IMG_6086.jpg
01.04.04
12:55
Според мен нямаш детейли на корема 1-во защото нямаш необходимото количество мускули и 2-ро защото само си мислиш, че нямаш мазнини по корема.
Да си детайлен и да си релефен са 2 различни неща. Напринер Гледах Филма на Маркус Рул - XXXL и трябва да ти кажа страшно релефен но НЯМА детайли. Той е само на груба маса. Вземи за пример и краката на Рони Колман когато още не беше Мр.Олимпиа или първите му титли - краката му бяха релефни но бяха като цилиндри, т.е. не бяха “издълбани”(не можах да намеря по-подходяща дума в момента).
Тези детайли се постигат чрез метода пикова флексия (или контракция), т.е. като правиш лег екстензии задържаш за 2-3 секунди на всяко повторение.
02.04.04
11:50
А според теб не се ли постигат(детаилите) и с изолиращи движения?
02.04.04
12:17
Основно детайлите се постигат само чрез изолиращи движения когато се прави релеф. Но за да запазиш мусцулатурата си НЕ трябва да правиш само изолиращи движения. Задължително се почва с базово и то да е минимум едно в тренировката за дадената мускулна група.
Иначе детайли - Изолиращи+пикова флексия