22.02.09
19:19
Здравейте,
Значи имам един въпрос тука :) ако може да помогнете..
От година и половина някъде се махнах от БГ-то ии ме грабна един “забързан” живот в който времето за ядене е доста малко и се принуждавам постоянно да ям по макдоналдси и всякъкви такива фаст фууд чудесиии. Та в резултат на това качих мазнинки яко .. по корема , гърдите и прочие. Сега мисля да ходя да тичам през ден и да правя елементарни упражнения вечер ( коремни , лицеви и тн) НО ето го и голямото но .. притеснявам се, че понеже съм ектоморф (не абсолютен, но като цяло такава ми е структурата.. 182-3см и 82 кг)
та така де .. притеснява ме да не почна да отслабвам повече от колкото трябва. Четох някъде тук преди време примерна програма за ектоморфите и пишеше, че кардио опражненията не са препоръчителни за този тип тяло. Аз нямам претенции да ставам голям просто искам да изгоря мазнините и да се стегна, без да губя друго от тялото си. Вие какво мислите по въпроса ?
Благодаря за отделеното време.
В твоят случай диетата е 90 да не кажа 95% от всичко, което трябва да спазваш!
Сам казваш, че нямаш време да се храниш правилно и затова ядеш така наречените fast foods, които са известни още и като junk foods. Няма как иначе...
Намери достатъчно свободно време за да се храниш 4-5 пъти на ден с добра храна(до колкото ти е възможно) и ходи да бягаш и да правиш коремни и лицеви. Няма да отслабнеш повече, отколкото ти трябва. Подозирам, че в твоят случай просто трябва малко да стегнеш мускулатурата по тялото и няма да ти личат мазнините, но ти си знаеш.