22.02.09
20:51
Хора,преди година си прецаках кръста докато играех футбол...И от тогава се появи една болка в лявата страна на кръста,но само при голямо натоварване,която не ми позволяваше почти да ходя...Продължаваше около 1 час после изчезваше.При повторно натоварване започваше отново.Почивах доста,почнах пак да играя футбол и след 1-2 седмици пак се появи.Ходих на ортопед тои ми каза: “А ти лъжеш, здрав си...може би от растежа да те наболва малко, но ти няма нищо”,останах шокиран...изписами 1 мехлем и нищо,болката продължаваше.Направих пак почивка от 1-2 месеца и като почнах пак да играя фитбол,пак имаше болка но по слаба.Продължих да играя,но болката остана постоянна.Като качвам стълби,правя рески движения,удрям по крушата си ме боли доста.Ходих при личния лекар и той каза, че е от растежа и докато ми мине пубертета да почивам (в рамките на 6 месеца)и изписа някакви хапчета,мехлеми...Някой случайно да е имал същия проблем, като мене или пък да имате представа дали е нещо по-сериозно,понеже на докторите в България неможе да се разчита... Не съм ходил на физиотерапия и на невролог,ще ми го препоръчате ли или и те няма да могат да ми помогнат и ще трябва да почивам 6 месеца в тая неприятна болка ... Дано сте ме разбрали на къде бия ... Благодаря предварително.
Незнам в къв растеж си се вкарал обаче това не е нормално да си те боли 6 месеца докато растеж... Що неходиш да ти проверът бъбреците предполагам болката е някъде там. Виж защото това не е ташак работа
Здравей,аз имам същия проблем вече втора година.Моето беше в резолтат на падане и в началото си помислих,че има нещо счупено или напукано и си направих снимка на кръста.За мое учудване нямаше му абсолютно нищо и както и при тебе ми предписаха някви хапчета и кремове и болката отшумя,но когато се върнах в залата пак се появи.В началото се бех притеснил заради кръста,незнаех на какво се дължи тая болка и дали ще мога да тренирам,но вече втора година си тренирам яко,стискам зъби и не ми пука особено.Но е добре да се открие от каде е и дано ти мине!
28.02.09
20:49
Радикулит, предполагам.
Нерв бива някак притиснат между хрущяли/прешлени, възпалява се, в следствие на което създава радиираща(отместена) болка, която се проявява и при ходене и дори може да слезе в крака.
Но по - добре от това аз да предполагам, е :
Върви на НЕВРОЛОГ !
Дано е от пубертета, ама в твоя случай не прилича.
Да, нервната система не може да се лекува.Но поне с по - прецизна диагностика на проблема по - лесно ще намерите проблемното място. Ортопеда не го гледай, той е малко “касапин”. Не мога да обиждам работата му, той е изключително важен при най - тежките травми. Но неговата работа е наедро, той гледа снимката, няма пукнатина и толкоз. Ако си счупен ще те намести, но прецизна травма едва ли ще открие. Такъв проблем може да се причини дори от миниатюрен шип на “точното” място.
Дано невролога успее. Тогава можете да премахнете това, което причинява дразнението.Има и друг вариант, да чакаш с времето да отмине, но по - добре недей. Щото има и вариант с времето да става по - зле.
Не знам какво да ти кажа за тренирането, щото не знам какво ти има... Иди на невролог, после ще мислим...
Да,както каза ДЗВЕР аз имам същото.Някакви нерви са притиснати.Мен ме болеше от лявата страна,въпреки това продължих да спортувам.Премести се болката от дясната страна на кръста,докато един ден не можах да влезна в кола за да ме закарат до болницата...Направиха ми снимка(нищо нямаше на нея) и накрая ми изписаха инжекции за една седмица,лекарства и гел,които всъщност претъпяват болката.Не си купувайте тези медикаменти,няма смисъл от тях.Отиде при човек който разбира от “такива” неща и той ще го намести ,както при мен.Не е болезнено,чува се как пука нещо.След т’ва 2-3 дена почивка,ако бързате да тренирате,ако ли не по добре 1 седмица.