04.02.09
20:19
Значи проблемът ми е следният :
казано от Zlatin на 20.12.08, 23:47:
Значи и аз се контузих (да приемем че и ти,стефанак,си контузен) :) лакътя.При самото сгъване имаше по 2-3 пропуквания и се беше подула жилата или там както се нарича ,връзката,която свързва 2те части на ръката.Взех направление от личният доктор и отидох на ортопед(специални поздрави за доктор Желев от 3та поликлиника в Бургас,даже да знам че никога нма да прочете това :) ) .Диагнозата ми е възпаление на въпроста връзка или на самият трицепс(връзката е подута ,но забравих точният термин),станала в последствие на прекалено голямо натоварване на ръката,малки почивки и почти изцяло на слабото загряване преди започване на тренировката.Докторът ми каза:никакъв фитнес месец=месец и половина докато не спадне
“отока” (така да го наре4ем),предписа обезболяващи хапчета и се мажа с гел “Репарил” (след като пробвах доста такива гелове,накрая 1 приятелка ,републиканска шампионка по кик-бокс ми го предложи и само с него карам,просто е супер :) ) и....просто чакам,тялото е механизъм и трябва да се ремонтира от време на време когато се повреди.идеята на бръщолевенето ми е ,ако имаш някакви съмнения веднага отиди на доктор .защото може да стане опасно,аз едвам се отървах със скъсване на мускул ,което вече би ме изкарало извън строя за ужасно дълго време(1-2 години,зависи от организма на 4овек).
Със здраве!
...и няма промяна от 21.12.2008 до...сега ...04.02.2009.Отидох най-накрая на частен доктор който ми го препоръчаха горещо(препоръча ми го продавачката в магазина на добавки в Безистена,който е от Бургас ще се сети,голямо лице е).Докторът е Евелина Станишева междудругото.
Така...отидох при нея на преглед (25 лева) и ми каза:2 седмици компреси и всеки ден американски аспирин по 2 пъти на ден.1вата седмица всеки ден компрес преди лягане,а втората през ден...сега чакам да минат 2те седмици и да ходя пак на преглед...спомена нещо евентуално за някакви инжекции (ужас,ха-ха )...та въпросът ми е ако някой е има подобен проблем,пиниз да опише как се е отървал от него,какво е направил...какво е станало,защото не му се вижда края.
забравих само да добявя че компресите са следните...кърпа,намокрена с вода,увива се около лакътя,нахлузвам найлонова торбичка върху това и накрая със бинт стягам и така почти всяка ве4ер
Темата беше редактирана от Zlatin на 04.02.09 20:20.
04.02.09
20:36
E та какво очакваш от нас :) Да противоречим на лекуващия те лекар посред лечението?
Мини си цикъла на лечение, после ако няма ефект можем да почваме да гадаем, колега.
Поздрави!
Човек хубаво си направил че си отишъл на часте лекар. Сега малко ще се отклоня но ме извини ;) Майка ми преди 2 години си счупи крака и пъвноначално и казаха изкълчен крак. 1на седмица лежа на легло мислейки че е изкълче и след това отидохме да и направят 2ра снимка. Тази снимка я разглеждаха 3ма “СПЕЦИАЛИСТИ” и и казаха че просто се преструва и не й се ходи на работа и затова иска болниче. Така и не й гипсираха кракът и вече след месец отиде да и прегледат отново кракът и тези същите умници забелязали че е бил счупен и се извиняваха много и предложиха да се чупи наново че да зарастнел както трябва.
няма проблеми,затова е темата да споделите всякакви докторски изяви,дано инжекциите ме оправят (2 на брой),защото не виждам да стане с компреси,а пък въобще не виждам некфа си течност да ми намести ставата ;]
05.02.09
23:55
А какви инджексии? При мен проблема е връзката на пекторалиса с рамото, а не лакътя. Ако може да кажеш какво ще биеш и после да споделиш какви са резултатите.
Мнението беше редактирано от planet_pi4 на 05.02.09 23:56.
06.02.09
08:02
казано от Zlatin на 05.02.09, 20:11:
няма проблеми,затова е темата да споделите всякакви докторски изяви,дано инжекциите ме оправят (2 на брой),защото не виждам да стане с компреси,а пък въобще не виждам некфа си течност да ми намести ставата ;]
Охо, приятелю.
Това не са инжекции явно.
Преливат ти течност, вероятно синовиална, в ставите или бурсите им.
Тази течност е смазката.
Все едно двигателят на колата да работи без масло. Може, ама за малко.
И после много дълго, да не казвам винаги, няма да работи...
Означава, че собственото производство на мембраната не е в час.
Или си я наранил и нема такава течност вече в ставата.
Нормално цял живот трябва да имаш.
Ако сега обаче не се лекуваш умно, цял живот ще ти бият такива инжекции, щото тая течност не е вечна .Би следвало организмът да си я осигурява сам. Самият факт, че ти я преливат, вече не е радостен.
Тази течност за ставата е... Не знам с какво да я сравня. Примерно като лимфата за организма ти.
Умната, недей търси мъдри съвети и според мен ограничи движението за известно време.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 06.02.09 08:03.
само да споделя как вървят работите...някой ако има същият проблем да знае какво евентуално може да го чака :) Отидох днес на преглед и докторката ми каза че от само си ще мине след 3-4-5 месеца,защото мястото е слабо кръвоснабден (лакътят) ..съгласих се да ми бие инжекция с кортизон (дано да не го бъркам името :) ),след седмица пак отивам за 2рата...ако вси4ко върви по план до 1-1,5 месец може да съм в залата каза.Другата заръка беше да натоваря малко ръката в събота=неделя (сега е петък) да видя дали има болка и да й се обадя в понеделник.Пожелавам си успех :) Дано след месеци да 4ета това и да се смея ;[
Отивам днес за 3ти път...говорил малко с докторката...гледа ми пак лакътя..пак й посочвам къде е проблема,как ставата ми се подава при всяко сгъване на ръката...тя чак сега разбира какъв ми е проблема.Няма повече инжекции,обяснява ми че проблема може да се отстрани само оперативно.Питам я дали ако продължа да тренирам в сегашното си състояние ще има някакви усложнения ,по-големи от болка в лакътя и пукането му.Казва не.Така да е-от 1ви март влизам активно пак в залата,стига зимен сън!Ако някога имам свободно време и пари бих си направил операцията,била проста вика.Каза ми още ако реша да я правя все пак да отида да ме насочи ,в никакъв да случай да не я правя в Бургас(нивото на хирургията било съмнително).Каза ми нещо от сорта че се е скъсало нещо от сорта на ципа,която държи ставата(доста голяма натоварване ще да е било)...нещо от сорта,след като чух че имам зелена светлина за залата не я слушах повече.Ако не друго поне казва истината каквато е ,и не е алчна.Взе ми само 5 лева за прогледа.
Още един шанс да утвърдя принципа на Френският легион= “болката е слабост,която напуска тялото ми” ...както и да се изселя от турбо мазето-зала на “Пешо Камъка” и да започна във Флекса :)
казано от Zlatin на 20.02.09, 16:44:
Още един шанс да утвърдя принципа на Френският легион= “болката е слабост,която напуска тялото ми”
Давай бъди “мъж”! И после се оплаквай от болки :)
Абе няма такива... не ги слушай докторите кфо ти говорат... ако те боли някъде нещо това значи че иска повече кила да сложиш... ако продължава значи иска повече тренировка и яко тренировка докато неспре да боли аз така се оправям ;)
23.02.09
06:55
Е страшен съвет, няма що...