Соя

23.02.09
16:12

Добър вечер! :) Ще ви помоля да ми отговорите на едно малко въпросче относно соята, вредна е или не ? :) Понеже така дочух от един съученик. А до колкото знам във нея има доста протеин маи беше във 100 грама соя 36 грама протеин и така :)  Благодаря предварително !

NE

23.02.09
17:58

За соята има адски МНОГО теми.. айде хвани и напиши ” соя ” в търсачката и чети.

23.02.09
19:01

За мен това е боклук! Знам, че има доста привърженици, но не искам да ме убеждавате в противното.

23.02.09
20:39

Бях чел доста гадни неща за соятя, но трябва да се поразровя. Най-вече фитоестрогените пустостваха и начина на обработка на соевите продукти. Чувал съм, че соята е най-често генно модифицираната суровина, но дали е вярно?

23.02.09
20:47

Соево мляко, соев кашкавал, соево <каквото и да е>

.. всички тези неща са си стопроцентов боклук, вкусово и като хранителни качества.
Виж, ако ядеш варена соя, като салата примерно, от време на време най-вероятно ще е почти или дори изцяло безвредна. Ама струва ли си, защото е бая гадничка на вкус (един път съм пробвал малко, знам за какво говоря)? Процентното съдържание на протеин е сред най-маловажните характеристики на един хранителен продукт, не се лъжи по него.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1