23.02.09
19:54
Здравейте, понеже постоянно имам много мерак да тренирам мисля да почна всеки ден. Не че ми е писнал фитнеса или нещо такова, но някак си мисля че ще има по голям ефкет аз държа на 2 неща: красиво тяло което издава усилени тренировки и да мога да отвърна на нападение демек да мога да се бия (звуча като някои 13 годишен “гангстер” но нямам общо) просто в училищната среда твърде много заядливци пък и винаги е хубаво човек да е подготвен ;) смятам всеки ден да тренирам яко (у нас) а като стане по-топло ще ходя и да тичам у нас кардиото ще ми е скачане на въже... нямам предвид нормалните фитнес тренировки, а по скоро тренировки за сила на удара за рефлекс, концентрация, координация и бързина. Разполагам с щанга, дъмбели и достатъчно тежести гледал съм клипове с боксиорски упражнения (различни видове лицеви опори, бой с сянка...) но и някои фитнес упражнения от сорта на мъртва тяга с големи килограми колкото повторения ми доиде или 4Х8-12 изнасяне на ръцете напред (предно рамо) лежанка и сгъване за бицепс 50 пъти да речем и така нататък, но главно боксиорски упражнения и бои с сянка у нас нямам боксов чувал или нещо такова. Ще гледам да се храня сравнително правилно+ това мисля че ще изглежда по добре тялото ми от това (чиста мускулна маса по малко най-верояно ще качвам)
Всичко противоречи на законите на фитнеса, но смятам да пробвам+това познавам хора които като почнат всеки ден лежанка (макс повторения с макс тежест) и гърдите им се развиват нечовешки яко :) може да взимам добавки за възтановяване или витамини.
Звучи объркващо благодаря на всеки прочел го и моля кажете мнението си :)
Не разбрах какво точно искаш, затова малко общи съвети:
- Ако искаш да се научиш да играеш бокс си намери треньор, гледам от София си - избор ще има, клубове бол
- Ако искаш да се научиш да се биеш е добре да имаш предвид, че това НЕ РАЗРЕШАВА проблемите с комуникацията с други хора. Нито твоите, нито тези на другите. А подготвен за такива “интервенции” може да си ако ти се случва през ден, евентуално. Така че аз това да не си подготвен го приемам като нещо хубаво, не знам защо толкова малко хора го схващат (може би защото залите за БИ са празни, а дискотеките пълни, ама това е друга тема).
- Никой не е станал боксьор от правене на “боксьорски упражнения” (каквото и да е това). Ако ти е интересен бокса се запиши и тренирай, но нека първо някой, който разбира, да те научи (повярвай ми - изглежда просто, но просто не е така, бокс без треньор не можеш да научиш, най-много да се объркаш и да си изкараш боя някъде, без нужда).
Толкова мога да ти кажа по темата, иначе успех каквото и да решиш да правиш.
казано от G33K на 23.02.09, 20:20:
Не разбрах какво точно искаш
Нито пък аз. Разбрах само, че пичът държи тялото му да се набива на очи и да умее да се бие.
Приятел, не намесвай фитнеса с боя. Гледай малко UFC и си прави изводите. + това не е решение. Аз самият ти го казвам от опит защото съм израснал в такава среда - в сектор Г, а съм живял в Люлин.
Запиши се на бокс само и единствено ако те влече като спорт, или изобщо не го тренирай без треньор.
Тръгни на фитнес и си направи диета АКО искаш да подобриш нещо в тялото си.
Има възможност и за комбинация на предните две.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 23.02.09 20:39.
Тренирането на каквито и да е техники за самоотбрана, без треньор и най вече, спаринг-партньор, е не само безсмислано, но и опасно, защото вдига самочувствието, без да изгражда реални умения, и после следва много бой... По отношение на упражнния за концентрация сила, скорост и т.н., виж това: http://www.mma-bulgaria.com/ има доста информация...
Пробвай и плиометрия, но внимателно, защото лесно може да се контузиш!
И не се БИЙ... ;-)
Бой с сянка... ама сянката не връща реални удари и не мисли различно.Запиши се на Боен спорт но не на бокс.Искаш нещо за самоотбрана запиши нещо което да включва цялото тяло, кик-бокс свободен бой самбо бойно самбо и тн нт .
Искаш да се защитаваш?
Най-добрата защита е нападението. ;-)
Просто следвай първобитното в себе си, защото не вярвам, че би могъл да търпиш удари без тялото ти да започне да произвежда тестостерон и адреналин в завишени количества! От там и защитата. Всяко живо същество има уникалната способност да се защитава, когато нещо го заплашва и то доста яростно.
Лично мнение, моля не ме коментирайте. Така ги виждам аз нещата. Да се запишеш на бойни изкуства не означава непременно, че вече можеш да набиеш всеки по пътя. ;-P
аз пък не виждам връзката добре оформено атлетично тяло-бойни изкусства(тренирани като спорт)- предимство в боя ... първо физическата саморазпава не е никакво решение и жалко че днешните хлапета(а и не само) не го осъзнават и живеят в някакъв измислен екшън . Абе най-много да убиеш някой ? готов ли си за последствията ? щото аз си мисля че не си .. всеки от нас живее в опасна среда,все пак сме в България, но аз не се сещам да съм участвал дори косвенно в конфликт. питаш се как така ? много просто , не съм конфликтен , можеби почти няма реална ситуация която да ме изкара от нерви и да почна физическа саморазправа с някого.
ако бойните изкуства или бокса в часност те влекат като спорт , тренирай си го като такъв. не мисли как днес ще тренираш със сянката , а вечерта ще отупаш някой в дискотеката.