24.02.09
12:18
:roll: Поздравления за дневниците,момичета...поучителни са...Ами ето още едно женско присъствие,пускам и моя дневник.Малко данни...19 години,164 см, 64 кг...Проблемни зони са вътрешната част на бедрата и коремната област,най-вече паласките...Иначе,като цяло тялото ми е стегнато,вече бях писала,че имам доста мускулна маса на бедрата,искам да я махна частично,но от кардиото мисля,че ще си спадне.Така не гоня точно опрделени килограми,целта ми е да изчистя мазнините.От много време се занимавам със спорт и фитнес...абе доста съм запалена по фитнеса и правилното хранене,не започвам наново нещата...просто когато започвах правех много грешки,нямаше много много с кой да се съветвам относно тези неща,но както и да е.За това отварям този дневник,за да изгладя до край грешките,разбира се с вашите съвети :) Пробвала съм НВД,разбира се че даде резултат,но знаем,че е е до един етап....после и ротации съм правила,всичко си имаше плюсовете,но осъзнах,че карбото не ми е приятел,просто не ми даваше никаква енергия,докато не ме ‘’светнаха’’ за мазнините...та с тях вече ми е добре...Разпределението на Белтък/Мазнини/Карбо.....30%/60%/10%....така гледам белтъка постоянно да го държа около 120-130 гр всеки ден...карбото е около 40 гр и останалото от мазнини.Калориите ми варират от 1500 до 1700….мазнините са от животински произход,и вече ще гледам да си ги добавям само от храната т.е. без добавка на масло примерно,защото забелязах,че от маслото ми се появиха пъпки(а аз никога не съм имала)...кашкавала ще компенсира добре ;-) ...салатки задължително ям...така с храната нямам проблеми...Тренировките...ей тук мисля,че нещо ми куца....правя по 12 тренировки седмично....6 кардио и 6 силови т.е всеки ден,което мисля,че е сещате се...само натоварвам организма си,но някак си не мога да ги намаля и не мога....Кардиото -под 7 км не падам всеки ден-бягам на вън или правя интервално...попринцип гледам да правя 3 интервални и 3 jogging за 1 седмица...Силовата...кръгова,тренирам доста и пак всеки ден,но мисля,че е време да я намаля през ден тази силова тренировка,смятам,че е време да пощадя организма си...Ще ви покажа как се храня и как тренирам...
За храната казах-обезмаслена извара,яйца(цели ),кашкавал,пилешко и телешко месо,кайма-пилешка или телешка,риба,зеленчуци...общо взето храните позволени в една ВМ-НВД
Кардиото задължително 7 км,ако имам време 10 км.
Силовата я правя по следния начин:
-Гръб- 4 упражнения,изпълнявам ги едно по едно,едно след друго 6 кръга по 10 повторения(така за всяка една мускулна група)
-Рамене(по същия начин 4 упр....)
-Крака(за краката имам малко въпросчета)
-Корем(3 пъти в седмицата,всеки път сменям упражненията)
-Трицепс
-Бицепс....
завършвам с 15 мин въже...т.е. всяка мускулна група я тренирам в 4 упр. с по 10 повторения в 6 кръга всяка...Гърдите ги тренирам 2 пъти в седмицата,в началото на тренировката с по 2 упр от 3 серии по 8 повторения. тренирам с мин. почивки интензивно и тренировката излиза около час и 40 мин...Упр. за крака са ми напъди,клекове с щанга,бедрени ритници,упр. за прасец,аддуктур,плие....разбира се правех ги всичките в 1 тренировка...май е shit….май така не може....трябва да дам почивка на тва тяло...но ако разделя тялото на горна и долна част и така ги тренирам отделно,може би ще е по добре?Искам най-вече да оправя тази тренировка ....не искам повече губене на време знам,че до края на март началото на април мога да стопя поне 4-5 кг....просто са ми нужни последни напътствия с тази тренировка...Ще си водя дневника с хранене и тренировки,за да можем заедно да видим къде греша...ами довечера ще репортирам за днешната храна.... ;-) Чкам съветите и корекциите ви...
Добра дошла :)
Виждам, че храната си я нагласила добре, но тези двуразови тренировки не ти ли идват доста? И според мен не тренирай всяка мус. група с 4 упр. - за гръб, да! Но бицепса, например - по 2-3 упр.
Мнението беше редактирано от Ambriel на 24.02.09 13:27.
Мерси ;-) Ами да,идват ми много...реших кардиото 5-6 пъти а силовата до 4 пъти на седмица.Мисля да си правя целия кръг,да не го деля на горна и долна част,съгласна съм с теб за бицепса и трицепса и аз мисля да ги тренирам най-много в 3 упражнения...А забравих да попитам...ако тренирам краката 4 пъти в сдмицата,няма ли кача мускул(въпреки,че правя доста кардио) но все пак да си попитам.Другият въпрос ми е в тази кръгова тренировка,гърдите в колко упражнения да ги тренирам или да ги тренирам в отделен ден?
Тренировката за днес е час и половина физическо възпитание :-) -загрявка,аеробни движения,бадмингтон,волейбол,скачане на въже,игра с медицинска топка,след този час по физическо направих 6 км някъде 27-30 мин.Днес няма тренировка с тежести :)
Храната за днес е следната:
-6 яйца
-250 гр обезмаслена извара-Пършевица,която е 59 ккал(ако не се лъжа)
-масло(повече никакво масло)-40 гр
-пилешка кайма-250 гр.
-пълнозърнест хляб -2 филийки около 60 гр.
-зеле
-много вода и много кафе
Планирани—Б/М/В/Ккал————124/112/41/1700
Консумирани———————————-117/106/41/1659
Попринцип рядко достигам 1700 ккал....най-много до 1500-1600 :)