Много ме мързи

24.02.09
15:33

Тренирам от над година,като първите 6 месеца бяха доста всеотдайни и естенствено ефекта от тях беше най-забележим и дори нямах търпение да дойде следващата тренировка,правех всичко с огромно желание и се чувствах много добре ,но тука от 1 месец не знам какво ми стана, но само като си помисля ,че трябва да вдигам и си казвам “оф ся пак тренировркааа” и ми е много трудно да се самомотивирам,пропускам тренировки без да им обърна внимание и дори да ми стане виновно,че съм я пропуснал,пропусками хранения и като цяло вече все по-малко ми пука какво ям...Не мога да се понасям ! И пооследния месец съответно започнах да свалям много бързо кг-ми и се чувствам като сопол.Кажете вие как се мотивирате,имали ли сте такива трудни периоди в които не ви се прави нищо и как се настройвате психически за тренировка.

Темата беше редактирана от smokee на 24.02.09 15:34.

24.02.09
15:38

Точно до преди месец  и аз бях така,но тренирам от близо 2 години.Нещо циклих на едно място и в силата и в килограмите.Взех си но експлоуд и си наложих да започвам сериозно  с тренировките и храненията.Пърата седмица ходих насила,но след това започнах да качвам килограмите на всички упражнения и се мотивирах,че искам повече с всяка следваща тренировка-сега нямам търпение да дойде следващата тренировка(дори след тренировка ми е гадно,че свършва).А иначе мен ме мързи да уча(на 18г съм и сега завършвам).Всеки го мързи да прави нещо :)

24.02.09
16:44

Насила хубост не става! Вземи си малко почивка, след това разнообрази тренировките. Смени нещо - поплувай ... в общи линии, намери тренировка, в която да видиш напредъка бързо, да има много за постигане... Звучиш, все едно тренираш по задължение, ако е така трудно ще се мотивираш. Трябват ти нови цели, можи би. Успех!

24.02.09
17:06

Месеца е скапан, студено е, има сняг и не ти се ходи в залата. А и сега мина сесията или срока, зависи къде учиш.
И аз се чувствам по същия начин, апетита ми спадна ходя по 2 пъти в седмицата на фитнес, нямам сили преди вдигах по 70 от лежанка, миналата седмица обаче ме затиснаха 60. Пък и от месец съм на сухо и това още повече ме сдухва
за animal pak чух доста добри отзиви от един колега, а днес във фитнеса ми казаха, че на пиротска имало намаления и цената му била 62лв и се изкушавам да си взема :)

24.02.09
18:16

кога за последно почива? ;)

24.02.09
19:03

Вземи малко почивка като за начало.След това отиди в залата когато знаеш,че има най-много хора и съответно най-големи “ИЗРОДИ” гледай ги докато тренираш,и си кажи и аз някой ден ще стана такъв “ИЗРОД”,само трябва да продължа да се старая и да влагам всичко ....Успех...

24.02.09
19:48

казано от FRANKO1 на 24.02.09, 18:16:

кога за последно почива? ;)

Преди да започна да вдигам :)
Сега ако спра тренировки например за 20 дни после няма ли да ми е трудно да вляза във форма ? Страх ме  е да си правя такива опити,защото знам колко съм вложил и колко ми е струавало всичко.Сигурен съм,че и вие знаете как е ;)

Мнението беше редактирано от smokee на 24.02.09 19:49.

24.02.09
20:13

казано от smokee на 24.02.09, 19:48:

Преди да започна да вдигам :)
Сега ако спра тренировки например за 20 дни после няма ли да ми е трудно да вляза във форма ? Страх ме  е да си правя такива опити,защото знам колко съм вложил и колко ми е струавало всичко.Сигурен съм,че и вие знаете как е ;)

Е 20 дни сега.. от нищо скочи на 20 :) Почини седмица или десет дена, изчисти си съзнанието, отпусни мускулите..изобщо, релакс. И след това продължавай да тренираш.
Забелязал съм, че при хората, на които тренировките “им струват нещо”, които “влагат” вместо да “взимат” (кеф и добро настроение, примерно) се случва на моменти за загубят мотивацията. То е ясно, че се полагат яки усилия, но начина на възприемане на нещата играе много сериозна роля.
Ако започнеш да тренираш, защото те кефи да тренираш, а не защото те кефи да изглеждаш добре, ще имаш по-силна мотивация, сигурен съм. Но за това си трябва преосмисляне на нещата, нещо което може да направиш през тази едноседмична почивка ;) Айде, успех!

24.02.09
21:24

Тц и аз как мразя да не ми се тренира... В такива моменти азотните буустъри помагат

Писнало ти е еднообразието вероятно.
Почини 10 дни, смени си програмата с друга като може дори някаква по-особена техника да използваш - суперсерии, дроп серии, кръгови тренировки, хеви дюти и т.н. Всяко нещо което би те разнообразило може да пробваш. Но почивката е най-важна! На всеки 3 месеца редовни тренировки - 10 дена почивка. Това е моят метод де, не е задължително и ти така просто нещо такова.

Послушай какво ти казват и си дай пълни 10-15 дни почивка. Не мисли за залата, иди на ски, поплувай в някой басейн, пусни се на неделното мачле в квартала...има какво да поспортуваш и извън залата. Дори и пълна откъм движение почивка да си дадеш - пак няма да сгрешиш.
А след това като започнеш отново ще растеш като гъба. Пък и началните тренировки ще са съпроводени с по-силни мускулни трески, което е идеалното време да опиташ разни нови упражнения как точно ти действат ;)

ГН

25.02.09
09:28

Аз имам още нещо да добавя. Ако до мемнат си взимал добавки, не променяй нищо, или поне кажи какви добавки си взимал да видим може ли да промениш нещо.
Ако обаче НЕ си взимал, вземи си един проетеин. Или ако си пил само протеин - един креатин. Гарантирам, ще се мотивираш.

GO

25.02.09
12:06

казано от Костадин на 24.02.09, 19:03:

Вземи малко почивка като за начало.След това отиди в залата когато знаеш,че има най-много хора и съответно най-големи “ИЗРОДИ” гледай ги докато тренираш,и си кажи и аз някой ден ще стана такъв “ИЗРОД”,само трябва да продължа да се старая и да влагам всичко ....Успех...

И на мен след нова година ми беше така ... толкова скапано. Направих една почивка от една седмица и след това като отидох даже ръцете и гърдите все едно , че ми бяха станали по-големи!Така де , отпочиват си...
След това както казват хората , ако си взимал до сега нещо недей го спирай,а може и да си вземеш някой буустер или креатин,а като идеш в залата да гледаш грамадни животни също помага(мотивира до определена степен) Накарай някой от тях да ти поразкаже какъв е бил и как е постигнал това , има смисъл...
Аз го направих и след това гледах клипове на легенди и мотивацията ми дойде от самосебеси!

Поздрави и До скоро !

25.02.09
14:43

Аз пък,като видя как се губят 2 см ръка за 1 седмица,или от 2 напивания и просто ми се убива всякакво желание да тренирам! от 45,5 см ръка на 44 за няколко дена..тва живот ли е кажете... :D как да имам мотивация после...един ден вдигам 110кг на лежанка,отивама на диско и край..вече вдигам 80кг...не знам как става тая работа при мен.явно организма ми е много прецакан!

MA

25.02.09
14:51

казано от Aleksandar Marinov на 25.02.09, 14:43:

Аз пък,като видя как се губят 2 см ръка за 1 седмица,или от 2 напивания и просто ми се убива всякакво желание да тренирам! от 45,5 см ръка на 44 за няколко дена..тва живот ли е кажете... :D как да имам мотивация после...един ден вдигам 110кг на лежанка,отивама на диско и край..вече вдигам 80кг...не знам как става тая работа при мен.явно организма ми е много прецакан!

Явно стероидите са ти в повече ;)
Или си си бъгав.

ГН

25.02.09
15:36

Хич не е бъгав, просто е напреднал. Коглоко по-високи резултати си постигнал, толкова по-трудно се задържат. На мене ръката ми като е 42 мога и лайна да ям и да тренирам на 10 дена, все ще си е толкова. Сега обаче като е 47 трябва много да внимавам, защото 5 дена погрешен режим и ще е 46.

25.02.09
15:51

ти си роб на тоя тъп метър бе! тренирай за кеф

25.02.09
16:25

казано от Mamularin на 25.02.09, 14:51:

Явно стероидите са ти в повече ;)
Или си си бъгав.

хахаха обиждаш ме с тея стероиди.... не употребявам и не възнамерявам.

MA

25.02.09
19:25

казано от Георги Николаев на 25.02.09, 15:36:

Хич не е бъгав, просто е напреднал. Коглоко по-високи резултати си постигнал, толкова по-трудно се задържат. На мене ръката ми като е 42 мога и лайна да ям и да тренирам на 10 дена, все ще си е толкова. Сега обаче като е 47 трябва много да внимавам, защото 5 дена погрешен режим и ще е 46.

И ще си срежеш вените от мъка :) :) :)

25.02.09
20:30

Хе-хе с тия загуби за няколко седмици без режим и веднага паника. Обаче всъщност си е напълно логично. Мускул не се губи толкова лесно, но 45-46-47+ ръка само мускул? Да бе... като ти е 40-42 ръката може да е от мускулни влакна и няма да спадне, като е 47 не е нищо повече от саркоплазмена хипертрофия (течност, а не влакна ;) ) и нормално да спада в пъти по-бързо. Поне така ми се струва. Така че е нормално, не се панирайте - не се губят мускули, а само ненужни неща :)

25.02.09
20:57

казано от Mamularin на 25.02.09, 19:25:

Мамуларин дай да видиме твои снимки...като вкарваш сарказъм...може би няма ти какво да губиш а? не ми харесва тона ти.

MA

25.02.09
21:16

казано от Aleksandar Marinov на 25.02.09, 20:57:

казано от Mamularin на 25.02.09, 19:25:

Мамуларин дай да видиме твои снимки...като вкарваш сарказъм...може би няма ти какво да губиш а? не ми харесва тона ти.

Просто така го каза, все едно дива края на света :)
Рано или късно голяма част от всичко отива на майната си ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1