24.02.09
18:43
Така значи от това което съм чел се опитвам да си изготвя нещо като хранителен режим.Драснете по някой друг ред
Закуска
(7:00) 4 яйца чаша мляко,или овесени ядки и пак мляко
втора закуска (10:00) плод (ябълка примерно)
след това към 13,14 часа тренирам, и се чуда трябва ли още едно хранеме след втората закуска.
към 16:00 кисело мляко (може с плод)
18:00 салата голяма ,към 150 грама месо
след това 1,2 часа преди лягане чаша мляко.
Знам че не е добра програмата,но ако може да ми дадете съвет какво да оправя ще е супер
Години 19,ръст 192см.,тегло 109кг,целта ми е да отслабна към 90 кг да стана, и да се пооралефя.
24.02.09
19:10
Имам чувството, че искаш да сваляш...защото това е много малко количество храна...поне за мене де :) иначе да-напиши цели, стаж, години.
25.02.09
07:10
С тази диета ще отслабнеш, но няма да има какво да орелефяваш - тялото ти ще е ‘изяло’ мускулите, които има...
Имаш на ден прием около килограм мляко, 150гр месо и 4 яйца. Това са почти 80гр белтъчини на ден.
Въглехидратите ти идват от 2 плода, мляко и ядки, което значи около 60гр на ден. (не си дал точен грамаж)
Мазнините са от 4 жълтъка, може би от месото (зависи какво е) и от млякото (зависи от %-та масленост) - общо около 30гр мазнини на ден.
80х4 + 60х4 + 30х9=830 калории на ден.
Извод: С тази диета гаджето ти ще свали от 37 на 35 кг :)
Но ако наистина ти си си съставил тази диета - имаш шанс за кариера в областта на столовото хранене в концлагерите...
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 25.02.09 08:17.
след като не постъпвам правилно,можеш ли да ми дадеш накакво примерно меню.
25.02.09
13:44
Най-добрият начин е да кажеш как си се хранил досега. Ако си спазвал що-годе някакъв режим - всеки разбиращ от хранене може да ти помогне: ще ти каже кое да намалиш и кое с какво да замениш. Иначе само изключителните късметлии и врачки могат да ти кажат кое ще действа най-добре за теб. Напиши приблизително часовете и какво хапваш по принцип. Добре е и да кажеш към колко лева месечно може да отделиш...
Примерно меню - в сайта има колкото щеш.
Значи миналата (2008) от лятото започнах да тичам почти всеки ден до към края на октомви спрях да тичам,и съответно спрях диетите.Успоредно с това кадето тичах си ходя и на фитнес.
Като това което съм ял досега,ето примерно
Сутрин към към 7 нещо малко хапвах,след това към 9 10 часа една пица или две банички,после към 14:00-15:00 обядвам нещо , и към 18:00 часа вечерях обикновенно някаква манджа.
Избягвал съм да пия безалкохолни.Не напълно,но ги бях свел почти до минимум.Хляб по една филиика на ядене горе долу.
Малко ми е трудно да преодолея проблема със сладкото обаче
А не съм се съобразявал с това дали ще тренирам този ден или не.Обикновенно ям след тренировка като се прибера вкъщи ,към 14:00,15:00 часа :)
25.02.09
14:43
казано от Radoslav на 25.02.09, 14:03:
Като това което съм ял досега,ето примерно
Сутрин към към 7 нещо малко хапвах, хапвай много, като включи сладкото тук или веднага след тренировка
след това към 9 10 часа една пица или две банички, кисело мляко с доза протеин и плодове към 10часа
после към 14:00-15:00 обядвам нещо , пилешко/риба 200гр. с картофи/ориз/макаронени + салата - 1 час след тренировката
и към 18:00 часа вечерях обикновенно някаква манджа. пилешко/риба 200гр. с картофи/ориз/макаронени (по-малко количество, отколкото на обяд) + салата
преди лягане (ако е след 23 часа вкарай и едно по средата между лягането и това в 18часа) - извара (бъркай с вода или кисело мляко, ако не можеш да я ядеш сурова)
Малко ми е трудно да преодолея проблема със сладкото обаче - сутрин и/или веднага след тренировка, както ти казах
Обикновенно ям след тренировка като се прибера вкъщи ,към 14:00,15:00 часа :)
Мисля, че няма нужда да ти обяснявам, но с пица и банички не става. Манджите също ги сведи до добре сготвени макаронки, спагети, ориз...както съм ти написал. За закуска си избери каквото можеш да си позволиш и обичаш да ядеш, като не прекалявай.
Измери се, карай по диетата 2-3 седмици и се измери на същия кантар и по същото време. Вече ще имаш основата, на която да стъпиш, на една направена за теб диета.
УСПЕХ!