25.02.09
14:25
Значи аз съм 16 годишен след няколко месеца правя 17. Висок съм около 181см. Теглото ми варира между 70-75 килограма.
В тялото съм оформен бих казал добре . Ръката ми е около 37..
Целта ми е да кача още маса (мускулна) и да имам сила и издръжливост за повече кила (защото на 55 кила примерно на лежанката си се мъча ..)..
Понеже искам като за начало да си взема нещо се чудя какво би било най-добре..
Разглеждах протеинова пудра от сорта (Протеинова смес със соеви и млечни протеини.)
И се чудя дали това ще има ефекта който посочих, че желая по-горе..
И какво още ми препоръчвате освен протеиновата пудра(ако става).. ?
И колко време продължава 1 цикъл с пиене на добавки защото не трябва май постоянно ?! Мерси много :)
Темата беше редактирана от sashkoo ;] на 25.02.09 15:17.
Протеините, аминото и всъщности доста неща можеш да пиеш целогодишно. Ако си изградил добра диета и просто искаш ефективна суплементация за маса - протеин + креатин + таурин + глутамин е добра идея. Ама сам се сещаш, че храненето е в основата. Креатинът е особено подходящ за твоята цел. Като го спреш би могъл да срещнеш известен спад все пак.
25.02.09
16:42
амм и нещо кето забравих да спомена глядам да ям по 4 пъти дневно и то масивно количество хляб и даденото ядене.. като не ям много мазнини (на ясене средно по 3-4 стабилни филии хляб се стремя но не знам дали е правилно за маса ? )
25.02.09
17:25
По-скоро издръжливост ИЛИ маса. Лекичък си, качи 5 кила маса, след това можеш да работиш за издръжливост, ако те влече. То лошо нема - ама и двете едновременно трудно стават, по малко и от двете, а така човек губи мотивация.
25.02.09
18:25
купи си 1 таблетки фолиева киселина ще ти подобрят издръжливоста
Ами аз ти препоръ4вам сорват4ен протеин +креатин или аминота + креатин.
Съвет :Яденето ти след тренировка да съдържа пове4ко белтъци,и едно добро хранене преди тренировка с бавни въглихедрати,бетъци..ако неси на хран.режим поне тези 2 хранения да са на ниво ;)
25.02.09
21:12
АААА, не може аминота. Трябва сорват4ен. Аз да бях модератор, един бан бих ти турил за тъпата ти наглост.
Тези най-важно е следтренировъчното хранене. Само с него обаче - нищо.
26.02.09
12:23
ами тогава какъв хранителен режим препоръчвате ??
На училище ям поне по 2 неща (хамбургери) + още нещо след това към 1 ям пак и след тренировка в 4-5 часа ям... псоле чак вечерта към 10…
!?
26.02.09
17:16
Без да преувеличавам - за хиляден път да кажем кога трябва да се яде... Преди училище яж примерно овесени ядки и 3-4 белтъка, после в голямото междучасие - не хамбургери! Носи си от вкъщи нещо, барове, 1-2 банана, варианти много. Веднага след училище, час и половина - два преди тренировка, после час след тренировката, вечер към 7-8 часа и накрая преди лягане изварата. Наблягаш на месо, ориз и картофи.
Мнението беше редактирано от Мартин Томов на 26.02.09 17:16.
26.02.09
19:05
Що ориз и картофи? Пастата(спагети,макарони) не е ли по-добър вариант?
26.02.09
21:05
Защо да е по-добър? И пастата си е вариант, както ориза, картофите, овеса.... Не ми се изброяваше всичко, защото го пише на милион места....