Болка в костта на лявата ръка

20.02.09
20:06

Имам болка в костта на лявата ръка при скотово с дъмбели(само при повечко килограми).Някои знае ли от какво може да е...никога съм нямал травми,а и с дясната проблеми нямам при скота.

20.02.09
20:38

Приемай повече калций, яж повече млечни продукти и щом има болка това е естествен признак, че нещо не е наред.
Задължително намали килограмите, защото ако продължава така може да си докараш травма.
Наскоро може да си направил нещо, от което да се е получила “мини” фрактура и костта в момента да е податлива на счупване.
Ако болката е силна до умерена бих препоръчал да отидеш на лекар.

Мнението беше редактирано от LttS на 20.02.09 20:41.

20.02.09
20:38

Как разбра, че е костта? Може да е сухожичлие, мускулно влакно...

Става е най - вероятно. Възпалява се и притиска нерва, който минава през ръката, а той имитира болка в коста и даже реагира при натиск.
Зарежи скотовото, френското и бицепсовото с прав лост, а на останалите от групата бицепс - трицепс понамали килограмите.
Поздрави!

DE

20.02.09
22:48

първите ми 3-4 месеца в зала изпитвах същата болка.. с времето отминава.

И аз я имах същата, и всичките ми фитнес-другари я имаха.. Отива така, както е дошла - внезапно и необяснимо.

21.02.09
11:52

За бицепс правя сгъване с дъбели от стоеж и скотово с дъмбели и болка има само при дъмбели на 20кг при скотовото....при другите уражнения за другите мг нямам проблем.А гадното е ,че не мога с лявата да правя с 20кг,а с дясната с 25….

21.02.09
11:56

Прави с лост. В твоят случай би могло да е вариант.

21.02.09
13:37

С лост ваобще не го усещам имам чувството,че нищо не правя,а само ме започват да ме болят китките....

23.02.09
02:14

Ако си левичар тая болка ми е позната от детските ми години :)

23.02.09
14:58

Не съм.....доста странно е,защото само при едно упражнения ме боли и то само при по-тежки серии.

MA

23.02.09
15:42

казано от asroma на 23.02.09, 02:14:

Ако си левичар тая болка ми е позната от детските ми години :)

какво общо има това дали си левичар или не ?

25.02.09
20:26

можеш ли да кажеш,когато се опипаш окоро китката или лакъта дали набарваш някое сухожилие да има болка при натиск?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1