25.02.09
17:58
Здравейте, от известно време се чудя дали боксовият чувал може (поне частично) да замени кардио тренировката. Дори и да не може, все пак бихте ли ме просветлили малко на темата за чувалите. От изкуствена/естествена кожа, с гумени парчета/пясък, какви размери, как се закачат и т.н. ? Ако можете и да дадете някакви линкове на нещо с приемливо качество да речем до 150 лв. :)
Темата беше редактирана от UltraVisioN на 25.02.09 17:58.
Да,може да замени кардио тренировката.Като направя 5-6 рунда по 5 минути нон-стоп сериийки на чувала целия съм в пот.Идеално е,поне за мен.Моя чувал си е в стаята ми,закрепен е с планка с 4 дълги дюбела за тавана-няма падане.Моя не знам с какво е пълен,знам че полицаите тренирали с такива и са много здрави.Взех го преди 2 години за около 180лв.Ето го и него- http://ringbg.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=51&category_id=7&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=1
25.02.09
18:36
Нямаш оплаквания от болки в стави, китки, крака и т.н.? Също така, ако се наложи да се сваля големи ли ще са щетите на тавана ? :D
Мерси за инфото.
Някой, ако има други предложения да пише :)
Ако не си стягаш китките както трябва с боксови бинтове,ако не използваш уредни ръкавици и нямаш добра техника,няма да ти избягат и травмите в китките.Чувала лесно ще го свалиш,той е закачен с верига за планката,но планката няма сваляне.Трябва да се кърти тавана за да изкараш всички дюбели.По-лесно ще е да я изрежеш,да замажеш и пребоядисаш.Ти още не си го сложил пък за сваляне мислиш... ;-)
26.02.09
12:49
Ами мисля за свалянето, защото ако го слагам то ще е в къща която е без нищо в нея само на замазка :) А като почнем да я оправяме и обзавеждаме надали ще е удобен този чувал там.. :) Мерси за информацията отново :)
Не мога да ти препоръчам, защото никога не ми е минавало през ум да си взема за вкъщи, но понеже питаше дали става за вместо кардио - да, може да бъде.
Но ако нямаш известен опит под надзора на някой, който да те научи, се увеличава доста риска да се контузиш (спрямо нормалния велоергометър да речем). Не особено страшни контузии, но във всеки случай неприятни. Не подценявай това, да удряш безопасно за себе си не е толкова лесно, колкото изглежда ;)
26.02.09
15:45
Ами 2 години таeкуон-до мисля, че поне правилно са ме научили да удрям :) А никой не казва с какво е най-добре да е пълен чувалът ?
Мнението беше редактирано от UltraVisioN на 28.02.09 10:26.