Креатин+гейнер - няколко въпроса

25.02.09
16:52

Здравейте, взех си креатин+глутамин+таурин на Оптимум и гейнер на Фитмакс(20%протеин) и искам да ги комбинирам но така и не мога да реша как точно да ги приемам. Разбрах за креатина да го приемам сутрин - 2 чаени лъжици (10гр) и преди тренировка в същото количество, но когато съм в почивен ден също ли да го вземам 2 пъти дневно (сутрин и следобяд) и може ли да го смесвам със гейнера или да ги пия отделно и през определено време?
  А въпросът отнасящ се до гейнера е веднага след тренировка ли да го пия и ако да, то след колко време да бъде храненето ми, или направо след като хапна (месо с ориз ако има значение) да изпия гейнера? Също така мога ли да го пия напр. когато съм на училище без друго хранене, тоест удачно ли е да заменя 1 хранене с него? И последният ми въпрос е по колко грама гейнер да пия ? На опаковката пише по 50 гр на прием, тоест 2 измервателни лъжици но когато говорих с инструктура в залата той ми каза, че ще ми стигне за 20 дни следователно по 50 гр на ден (а не 100гр както излиза по указанията на опаковката) но ето, че сега като се замислих изникнаха доста въпроси ... За информация - 18 години, 67 кг, 175 см, ектоморф, стаж - почти една година. Ще съм Ви много благодарен ако споделите своите мнения и съвети :)

25.02.09
18:39

Сутрин вземи 5 гр и преди тренировка 5 гр. , а в нетренировъчни дни сутрин и евентуално м/у храненията . Дози от по 20гр. на ден са излишни . Гейнера го пии след тренировка, а когато не тренираш може да замениш някое ядене, но не се оставяй гладен, защото само парите ще си хвърлиш на вятъра, ако не се храниш качествено (5-6 яденета на ден поне) .

26.02.09
13:49

Ако ще го пестиш по добре не го почвай или си вземи друг по евтин  защото с 50 грама гейнер нищо няма да направиш, приема се поне 100гр на ден иначе го разделяй на 2-приема сутрин веднага след ставане и след тренировка.За креатина съм почти съгласен с МrPresident ако до сега не си ползвал креатин е хубаво да се направи една зареждаща доза,иначе по 10 грама разделени на 2 но преди тренировка ако го пиеш гледаи да е 2 часа преди нея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1